OfficeGrip_logo

Microsoft Teams

Eén centraal platform voor samenwerking

Microsoft Teams maakt het mogelijk om sneller en efficiënter te werken, waarbij iedereen continu toegang heeft tot de meest recente informatie en bestanden.

Microsoft Teams

Microsoft Teams maakt samenwerken makkelijk

Microsoft Teams heeft verschillende functionaliteiten om op een veilige manier samen te werken. Documenten, foto’s, chatgeschiedenis en notities bij vergaderingen zijn overal beschikbaar, zodat er efficiënter kan worden samengewerkt.

Eén samenwerkingshub

Microsoft Teams verbindt uw organisatie

Microsoft Teams vormt een centrale hub voor samenwerking binnen de gehele organisatie. Dit stelt medewerkers in staat om verbonden te blijven met collega’s. Dankzij verschillende functies wordt het delen van gegevens op een veilige wijze vereenvoudigt.

Collega’s kunnen op verschillende locaties werken en elkaar toch op een gemakkelijke manier bereiken. Telefonische- en chatmogelijkheden zorgen voor snelle contactmomenten tussen teamleden.

Microsoft Teams

Bellen

Met Microsoft Teams kun je collega’s vanaf elke locatie bereiken. Neem vlot en moeiteloos contact op via een gebruiksvriendelijke interface.

Chatten

Beperk het aantal e-mails door gebruik te maken van de chatfunctie in Microsoft Teams. Zo blijft je inbox opgeruimd en kunnen gegevens makkelijker worden verzonden.

Samenwerken

Bevorder samenwerking binnen de organisatie, ongeacht waar medewerkers zich bevinden. Met Microsoft Teams is het eenvoudig om gezamenlijk aan documenten te werken en gegevens met elkaar te delen.

Vergaderen

Werken vanaf verschillende locaties wordt steeds gebruikelijker. Met de vergaderfunctie binnen Microsoft Teams kan iedereen deelnemen aan vergaderingen, waardoor werknemers geen informatie hoeven te missen.

Veilige omgeving

Microsoft Teams als centraal platform voor alle communicatie

Met Microsoft Teams komt alle interne en externe communicatie in één centrale applicatie terecht. Dit maakt het makkelijker om gegevens te vinden en zorgt voor een beveiligde omgeving. 

Microsoft Teams geeft werknemers de mogelijkheid om op een veilige manier gegevens op te slaan. Organisaties kunnen deze omgeving naar wens beheren, wat sterk zal bijdragen aan de productiviteit van medewerkers. 

Microsoft Teams centrale hub

OfficeGrip

Benieuwd naar Microsoft Teams?

Bij OfficeGrip helpen wij organisaties Microsoft Teams te implementeren en gebruiken. Dit doen wij door mee te denken met de eindgebruikers en de omgeving op maat in te richten. Vraag vrijblijvend advies of bekijk onze werkwijze!

Microsoft Teams OfficeGrip

Bellen

Microsoft Teams telefonie

Het is belangrijk dat collega’s snel en eenvoudig bereikt kunnen worden. Microsoft Teams telefonie maakt het mogelijk om collega’s te bellen, ongeacht de locatie. Dit kan vanaf een mobiel apparaat en een computer.

In een tijd waarin we steeds meer op verschillende locaties werken, is bellen met Microsoft Teams een onmisbare functionaliteit geworden. Hiermee kunnen medewerkers altijd en overal bereikbaar zijn.

Bellen via Teams

Veelgestelde vragen

Vragen over Microsoft Teams telefonie

Een collega bellen via Microsoft Teams is vergelijkbaar met een normaal telefoongesprek. Het zorgt er eigenlijk voor dat collega’s met elkaar kunnen bellen. Dit gebeurt allemaal vanuit één centrale applicatie, waardoor het simpel in gebruik is. Nu collega’s steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, is dit het ideale platform om gemakkelijk met elkaar te communiceren. 

Microsoft Teams integreert allerlei functionaliteiten in één centrale applicatie. Bellen met collega’s is een van de functionaliteiten die Microsoft Teams biedt. Met deze functionaliteit maakt een organisatie het mogelijk om iedereen bereikbaar te houden. Dit is compleet te beheren en naar wens in te richten.

Bellen vanuit Microsoft Teams is erg gemakkelijk. Om een oproep te maken naar een collega kan er vanuit de chatfunctie op het bel icoon worden geklikt. Vanuit hier is het ook mogelijk om een videogesprek te starten met een collega, waardoor de webcam wordt ingeschakeld. 

Microsoft Teams maakt het mogelijk om met interne collega’s te bellen. Om met externe personen te bellen via Microsoft Teams is er een Telefonie integratie nodig. Bekijk de Microsoft Teams Telefonie integratie hier.

Chatten via Teams

Chatten

Chatten via Microsoft Teams

Dankzij Microsoft Teams behoort het heen en weer mailen van korte vragen tot de verleden tijd. Met de chatfunctie kunnen korte berichten eenvoudig naar collega’s worden gestuurd. Ook het versturen van documenten en gegevens gebeurt op een veilige manier via de chat. Hierdoor blijft de mailbox beschikbaar voor belangrijke e-mails.

Veelgestelde vragen

Vragen over Chatten via Microsoft Teams

Het chatten via Microsoft Teams is vergelijkbaar met het sturen van een WhatsApp bericht. De chatfunctie heeft als voordeel dat het een beveiligde omgeving is voor eindgebruikers. Dit betekent dat de organisatie grip heeft op welke gegevens er worden gedeeld. De Microsoft Teams chatfunctie creëert een veilige omgeving om bedrijfsgegevens te kunnen delen.

Binnen de Microsoft Teams applicatie is een speciale chatkolom zichtbaar. Vanuit daar is het mogelijk om berichten naar collega’s te sturen. Voor mobiele apparaten is de teams-app beschikbaar, waarmee berichten ook via een mobiel apparaat kunnen worden verstuurd.

Een document versturen in Microsoft Teams is erg gemakkelijk. Sleep het document in de chatbalk en voeg eventueel een opmerking toe. Collega’s kunnen direct vanuit de Teams omgeving dit document openen.

De chatfunctie van Microsoft Teams is een uiterst veilige plek om gegevens in te delen. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van de beveiligingsmogelijkheden binnen Microsoft 365, waardoor gegevens optimaal worden beschermd.

Samenwerken

Samenwerken met Microsoft Teams

Samenwerking vormt de kern van Microsoft Teams. Dit platform maakt het eenvoudiger om gegevens te delen, gelijktijdig aan documenten te werken en in contact te blijven. Binnen Microsoft Teams kunnen verschillende Teams gezamenlijk aan documenten werken. Dit verzekert dat iedereen direct toegang heeft tot de meest recente gegevens, en voorkomt duplicatie van informatie.

Samenwerken met Microsoft Teams

Veelgestelde vragen

Vragen over samenwerken met Microsoft Teams

Binnen Microsoft Teams kunnen er per afdeling verschillende “Teams” worden aangemaakt. Deze Teams zorgen ervoor dat alle gegevens snel en gemakkelijk vindbaar zijn voor alle deelnemers binnen dit kanaal.

Met Microsoft Teams werkt iedereen vanuit dezelfde omgeving. Met de verschillende “Teams” wordt het mogelijk om iedereen direct toegang te geven tot de meest recente gegevens. Dit voorkomt dubbele gegevens en maakt het makkelijker om samen te werken.

Documenten en gegevens worden in de verschillende “Teams” opgeslagen. Dit betekent dat een selecte groep mensen toegang hebben tot deze gegevens. Op het moment dat een document wordt geüpdatet, krijgt iedereen direct toegang tot de nieuwste versie. Wil je gegevens voor de gehele organisatie beschikbaar maken? Dan raden wij aan om te kijken naar een SharePoint-oplossing

Microsoft Teams vergaderen

Vergaderen

Vergaderen via Microsoft Teams

Met Microsoft Teams kun je moeiteloos grote groepen mensen bijeenbrengen voor vergaderingen. Omdat we steeds vaker vanaf verschillende plekken werken, is dit een essentiële functie binnen Microsoft Teams. Verzamel collega’s in een virtuele ruimte en betrek het hele team bij de bijeenkomst. Dankzij verschillende opties kan een vergadering volledig naar wens worden georganiseerd.

Veelgestelde vragen

Vragen over vergaderen via Microsoft Teams

Microsoft Teams biedt de mogelijkheid om met maximaal 300 personen te vergaderen. Voor Webinars geldt een maximale grootte van 1000 deelnemers en voor een uitzending een maximum van 10.000 deelnemers.

Het is mogelijk om externe personen deel te laten nemen aan een vergadering. Er kan een uitnodiging worden verstuurd, waardoor externe personen direct mee kunnen doen met de vergadering. Dit kan zelfs via een webbrowser, waardoor zelfs personen zonder Microsoft Teams kunnen deelnemen.

Videobellen en -vergaderingen maken het mogelijk om effectief samen te werken. Het verhoogt de productiviteit, bespaart tijd en helpt personen die extern werken. Dit platform maakt het namelijk mogelijk om externe personen te betrekken bij de organisatie. De achtergrond kan worden vervaagd of vervangen door een andere foto, waardoor de privacy van werknemers beschermd blijft.

Advies op maat

Spreek met een van onze experts voor advies op maat!
    Of bereik ons via de onderstaande gegevens: