OfficeGrip_logo

De nieuwste Microsoft Endpoint Manager functionaliteiten

ICT-omgeving succesvol beheren

Microsoft heeft nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het Endpoint Manager platform. Microsoft Endpoint Manager zorgt ervoor dat de complete omgeving beveiligd is. Er zijn namelijk verschillende services en hulpprogramma’s die het beheren en bewaken van de omgeving makkelijker maken. Microsoft heeft nu een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waardoor Microsoft Endpoint Manager IT-beheerders nog beter kan helpen. Wij bespreken hier de nieuwste functionaliteiten die toegevoegd zijn.

Inhoudsopgave

Microsoft Endpoint Manager ondersteunt de nieuwste platformen

In dit najaar komen er een aantal nieuwe besturingssystemen aan. Android, Apple en Windows brengen namelijk allemaal een nieuwe versie van hun besturingssysteem uit. Microsoft Endpoint Manager wordt van tevoren getest op al deze apparaten, waardoor IT-managers bij release direct aan de slag kunnen. Dit betekent dat Microsoft Endpoint Manager op of vlak na release ondersteuning heeft voor de nieuwste besturingssystemen.

Bij Apple apparaten zijn er bijvoorbeeld nieuwe mogelijkheden om deze te beheren. Microsoft Endpoint Manager maakt het nu mogelijk om de volgende onderdelen bij iOS/iPadOS en macOS te beheren:

  • Blokkeer het wissen van alle instellingen en inhoud van macOS apparaten door de gebruikers.
  • Voeg een profiel toe die iOS en iPadOS 14.5+ gebruikers verhindert om in recovery mode te komen met niet vertrouwde apparaten. Dit helpt administrators om apparaten extra te beveiligen, omdat gebruikers niet zomaar data kunnen wissen.
  • Maak een apart beleid om te bepalen of apps succesvol zijn geïnstalleerd.

Beheer Android apparaten effectiever met Endpoint Manager

Microsoft heeft in de nieuwste update van Endpoint Manager het makkelijker gemaakt om Android apparaten te beheren. Industrie specifieke apparaten hebben regelmatig een specifieke naam nodig om het apparaat te koppelen aan een specifieke winkel, fabriek of een andere omgeving. Microsoft Endpoint Manager maakt het nu mogelijk om deze namen snel en gemakkelijk te wijzigen. Dit kan per individueel apparaat of in bulk plaatsvinden. In de onderstaande foto kun je zien hoe dit eruit ziet:

Microsoft Endpoint Manager Android

Verloren of gestolen Android apparaten kunnen gemakkelijk worden gevonden

Verder is het nu mogelijk om verloren of gestolen Android Enterprise-apparaten makkelijker terug te vinden. Met een nieuwe actie binnen Microsoft Endpoint Manager kan het apparaat gevonden worden als het nog een internetverbinding heeft. Op het moment dat er geen internetverbinding meer is met het apparaat, wordt de laatst bekende locatie gedeeld. Dit is voornamelijk handig in organisaties waar apparaten tussen verschillende shifts verloren kunnen raken. Het vinden van verloren apparaten met Endpoint Manager ziet er als volgt uit:

Microsoft Endpoint Manager apparaten vinden

Bescherm apparaten binnen de Microsoft 365 omgeving

Voor organisaties die gebruik maken van Microsoft Endpoint Manager is de beveiliging extreem belangrijk. Administrators kunnen met Endpoint Manager namelijk belangrijke beveiligingsconfiguraties toevoegen aan zakelijke apparatuur. Microsoft voegt nu nieuwe mogelijkheden toe om extra eisen aan apparaten te stellen via de configuratie manager. Ook wordt het mogelijk om per apparaat uitgebreide rapportages te krijgen.

Verder zijn er verschillende mogelijkheden met betrekking tot het Windows Security Experience profiel toegevoegd. Met dit profiel wordt het mogelijk om het Windows Defender Security center beleid aan te passen. Vanaf nu zijn alle instellingen van Windows Defender Security Center beschikbaar in Microsoft Endpoint Manager. Dit is voornamelijk handig voor apparaten die nog niet vanuit de cloud kunnen worden beheerd. De nieuwe Windows Security Experience omgeving in Endpoint Manager ziet er als volgt uit:

Microsoft Endpoint Manager en Windows Security Experience

Tot slot

Microsoft maakt het mogelijk om met Endpoint Manager de complete ICT-omgeving te beheren. Het is namelijk belangrijk om een beveiligde omgeving te creëren, waarin gegevens optimaal worden beschermd. Ben je nu benieuwd wat Microsoft nog meer doet om een veilige werkomgeving te creëren? Download dan gratis ons eBook over het Zero Trust model hieronder:

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

Microsoft-Stream
Eindgebruiker

Ontdek de vernieuwde versie van Microsoft Stream

Microsoft Stream (Classic) heeft een transformatie ondergaan en is vernieuwd als Stream (op SharePoint). De krachten van Stream en SharePoint worden gebundeld en daardoor is het mogelijk om video’s te creëren die direct geïntegreerd zijn in Microsoft 365. In dit artikel bespreken we de nieuwe Stream-ervaring en de gevolgen die dit heeft voor het gebruik van de klassieke versie van Stream.

Lees meer...
Eindgebruiker

De introductie van Town Halls in Microsoft Teams

Om de virtuele evenementervaring op Teams te vereenvoudigen, integreert Microsoft haar live-evenementmogelijkheden in de Teams-vergaderervaring. Dit zal een uniforme ervaring creëren voor gebruikers, of ze nu een kleine vergadering, een klantgericht webinar of een bedrijfsbrede Town Hall organiseren.

Lees meer...
Eindgebruiker

Verbeterde functies binnen Microsoft Forms

In deze blog lichten wij de nieuwe functies van Microsoft Forms toe. Deze vernieuwingen zijn aangebracht in het verzamelen van realtime feedback. Dankzij Forms en Quizzes kunnen gebruikers moeiteloos en vlekkeloos realtime gegevens creëren, delen en analyseren die zij tijdens presentaties verzamelen.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!