OfficeGrip_logo

De toekomst van Yammer

Tijdens Microsoft Ignite 2019 die afgelopen week plaatsvond heeft Microsoft en het team van Yammer-engineers nieuwe Yammer-mogelijkheden onthuld die leiderschapsbetrokkenheid, bedrijfsbrede communicatie, communities en kennisuitwisseling in Microsoft 365 mogelijk maken. Voortbouwend op een decennium van klantensucces en feedback, levert de nieuwe Yammer een prachtige, intelligente gebruikerservaring voor iedereen apparaten samen met diepe integratie met Microsoft Teams, SharePoint en Outlook, en nieuwe beheer- en nalevingsmogelijkheden.

Hier is een blik op de nieuwe aankondigingen.

De nieuwe Yammer

Yammer wordt vanaf de grond opnieuw opgebouwd en wordt de eerste applicatie van Microsoft om het Fluent Design-systeem volledig te benutten – wat resulteert in een snelle, moderne interface voor web en mobiel. Maar het is niet alleen een nieuwe look – Microsoft voegt tientallen nieuwe functies toe aan Yammer die topverzoeken van klanten leveren om leiders en gemeenschappen te helpen delen, communiceren en ontdekken als nooit tevoren.

Communities

Yammer-communities (voorheen groepen genoemd) bieden verschillende nieuwe functies om uw community te helpen zijn eigen identiteit te presenteren en op moderne manieren aan de slag te gaan. Eigenaren van community’s kunnen nu aangepaste omslagfoto’s toevoegen om branding op de community toe te passen en informatie te markeren en kunnen het bereik van berichten vergroten door een vraag, peiling of lof als een aankondiging in te stellen en bovenaan te zetten.

clipboard_image_0.png

Voor community leden heeft Microsoft moderne styling toegevoegd, gesprek filters, nieuwe editing ervaringen, en de mogelijkheid om favoriete een gemeenschap. Microsoft heeft ook nieuwe evenementenpagina-ervaringen toegevoegd om het gemakkelijk te maken om live evenementen te ontdekken en er mee bezig te zijn. Stel vragen of feedback, filter op onbeantwoorde vragen en bekijk de live evenementen rechtstreeks in uw community.

clipboard_image_1.png

Filter voor afgelopen en komende evenementen op de evenementpagina.

Kennis en ontdekking

De Yammer-detectiefeed is verbeterd door AI en machine learning om u te laten zien wat belangrijk is en detectie en open delen te stimuleren. Uniforme profielen en zoekervaringen, evenals nieuwe vraag- en antwoordmogelijkheden in Yammer maken het gemakkelijk om experts en informatie te vinden. Microsoft heeft ook voorgestelde communities en bestandsbijlagen toegevoegd om de normale gebruikersactiviteit te vergroten die Yammer voor de organisatie kan gebruiken.

Betrokkenheid

Verbinding maken met uw Yammer-community vanaf uw mobiele apparaat is nu eenvoudig en leuk. Direct vastleggen, inkorten, filters toepassen en publiceren met een nieuwe video-ervaring. Neem video’s op van maximaal drie minuten, voeg effecten toe en deel authentieke momenten met uw hele community.

clipboard_image_1.png
Leg vast en deel direct vanaf mobiel

Nieuwe ervaringen voor het plannen en bijwonen van live-evenementen in Yammer

Plan en produceer een Live-evenement in Yammer met behulp van webcams en desktop- en bestandsdeling. Creëer en beheer het hele evenement met slechts een paar klikken en verzend vanaf uw apparaat.

clipboard_image_0.png
Kies of je het evenement met een externe encoder of met Microsoft Teams wilt produceren

Yammer waar u ook bent

Moderne Yammer mobiele apps voor iOS en Android

Microsoft investeert enorm in het creëren van eersteklas ervaringen voor mobiel en in de toekomst zullen alle nieuwe functies gelijktijdig of voorafgaand aan de webervaring beschikbaar zijn. Ze hebben de mobiele apps volledig opnieuw gebouwd om moderne responsiviteit en leesbaarheid voor zowel iOS als Android te bieden. Nieuwe stijl, grootte en iconografie brengen de kracht van community in uw zak, zodat u verbonden kunt blijven met uw organisatie en uw communities, waar u ook bent.

clipboard_image_1.png
De nieuwe Yammer is geoptimaliseerd voor mobiel.

De Yammer-app voor Microsoft Teams

Blijf verbonden met wat er in uw organisatie gebeurt met de nieuwe Yammer-app voor Teams, die de volledige ervaring van Yammer rechtstreeks naar uw hub voor teamwerk brengt. U kunt deelnemen aan gesprekken, live en on-demand evenementen bekijken en door uw communities bladeren net zoals u in Yammer zou doen, zodat u op de hoogte blijft van uw communities en toch toegang hebt tot uw projecten, chats en vergaderingen. Nooit meer schakelen tussen apps of verwarring over waar te chatten. De nieuwe Yammer-app in Teams kan rechtstreeks in de Teams-navigatie worden vastgemaakt voor snelle toegang. Het is Yammer. Alleen in teams.

Yammer-gesprekken in Outlook

Neem deel aan Yammer-gesprekken zonder uw Outlook-inbox te verlaten. Nu geven de e-mailmeldingen van Yammer een interactieve Yammer-thread weer, zodat u de volledige context van de discussie kunt krijgen en actie kunt ondernemen zoals het beantwoorden of stemmen op peilingen rechtstreeks vanuit Outlook, waardoor leiders en communities Yammer’s bereik kunnen uitbreiden als organisatie-breed communicatie-instrument.

Het nieuwe Yammer-conversatie-webonderdeel voor SharePoint

De prachtige vormgeving en functionaliteit van de nieuwe Yammer wordt ook naar het webonderdeel Conversaties voor SharePoint gebracht, inclusief bestandsbijlagen, rich text en vraag en antwoord om u te helpen kennis vast te leggen en de beste antwoorden te markeren, waardoor uw intelligente intranet nog intelligenter wordt.

clipboard_image_0.png
Het nieuwe webonderdeel Yammer-gesprekken brengt nieuw ontwerp en nieuwe mogelijkheden voor SharePoint-sites en -pagina’s.

Verbeterde beveiliging en compliance

eDiscovery in Yammer wordt uitgerold in december 2019

eDiscovery-zoekopdrachten omvatten nu Yammer-gesprekken, communities en bestanden, waardoor nieuwe kansen worden ontgrendeld voor organisaties die meer compliance-controles vereisen. eDiscovery ondersteunt zowel per bericht als volledige conversatieweergaven, waardoor beheerders alle berichten en bestanden in uw netwerk kunnen doorzoeken, ontdekken en legale bewaarplichten kunnen instellen.

Native modus

We standaardiseren het beheer van Yammer-mensen, groepen, gesprekken en bestanden om een robuustere en consistentere governance-ervaring te bieden in Microsoft 365. Met native modus kunnen beheerders Yammer-beleid vol vertrouwen beheren via Azure Active Directory en het Microsoft 365 Admin Center zonder naar Yammer te hoeven gaan om zaken als groepslidmaatschap, groepsprivacy of gegevensclassificatie te beheren. In de native modus, handhaaft Yammer het beleid voor het maken van Office 365-groepen en zijn alle communities met Office 365 verbonden met alle bestanden die zijn opgeslagen in SharePoint, wat betekent dat alle bestanden die zijn geüpload naar Yammer automatisch voldoen aan het bestaande beleid en bestuur. Voor bestaande netwerken worden eerder geüploade bestanden gemigreerd naar SharePoint via de Alignment Tool. Native Mode zorgt voor een consistente gebruikerservaring voor alle gebruikers en communities en geeft gebruikers toegang tot moderne ervaringen zoals live evenementen, verbonden SharePoint-sites en gedeelde documentbibliotheken.

Ga aan de slag met het nieuwe Yammer

Microsoft rolt het nieuwe Yammer vanaf december naar een select aantal particuliere preview-klanten uit en zal de preview in de komende maanden verder uitbreiden. De nieuwe Yammer zal in 2020 naar alle klanten worden uitgerold. Meld u hier aan om vroegtijdige toegang voor uw organisatie aan te vragen: Het Nieuwe Yammer

Download het gratis eBook:

Yammer catalogus met gebruikersscenario's

yammer-catalogus-met-gebruiksscenarios-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!