OfficeGrip_logo

De vernieuwde versie van Microsoft Edge komt eraan

De Microsoft Edge-browser krijgt een grote makeover op 15 januari met een nieuw logo, nieuwe functies en een verbeterde versie van zoekmachine Bing.

Bij Microsoft geloven ze dat het tijd is om meer van uw webbrowser te verwachten, of u het nu gebruikt wordt voor persoonlijk of zakelijk gebruik, door een IT-manager in een bedrijf of een webontwikkelaar.

Microsoft ziet een unieke kans om de afwegingen van het hedendaagse zoeken op internet te overbruggen met meer complete oplossingen die Microsoft op unieke wijze kan aanpakken. Microsoft verenigt het internet met uw intranet met Microsoft Search in Bing, zodat u steeds meer toegang heeft tot meer van uw belangrijke gegevens in een enkele browser- en zoekervaring. Ze bieden u krachtige standaardprivacybescherming, terwijl u toch kunt profiteren van webpersonalisatie. Met de vernieuwde Microsoft Edge kunt u gebruik maken van geweldig websearch en ook direct naar Microsoft Office-applicaties gaan, zodat u productiever kunt zijn.

Ook is het nieuwe Microsoft Edge-logo geïntroduceerd dat is ontworpen om de vernieuwingen binnen Edge goed uit te drukken.

De mogelijkheid om mensen in staat te stellen productiever te werken op het werk

Een van de grootste problemen voor mensen op het werk is de moeilijkheid bij het vinden en toegang krijgen tot bedrijfsinformatie waarvan bekend is dat deze op bedrijfsintranetten staan. De ironie is dat het gemakkelijker is om een obscuur stuk informatie op het veel grotere internet te vinden, dan om een eenvoudig document op het intranet van je bedrijf te vinden, zoals een loonstrook, een bepaald werkbeleid of de kantoorlocatie van een collega. Naarmate bedrijfsinformatie zich blijft uitbreiden naar vele terabytes aan informatie, wordt dit alleen maar complexer. Een onderzoeksrapport van McKinsey & Company bevestigt deze bekende uitdaging door te laten zien dat medewerkers bijna 20% van hun tijd verspillen op zoek naar informatie waarvan ze weten dat die er is1. Stelt u zich eens voor dat u elke week een volledige werkdag terugkrijgt om productiever te zijn.

Voor IT-professionals is het beheren van de webtools van vandaag moeilijk en kostbaar, aangezien een meerderheid van de ondernemingen ten minste twee browsers ondersteunt om de compatibiliteit tussen moderne en oudere websites op alle belangrijke apparaatplatforms te maximaliseren. Volgens een studie van het Ponemon Institute in 2019 bedragen de gemiddelde kosten van een datalek € 3,72 miljoen euro2. We zien een mogelijkheid om beveiliging en beheerbaarheid voor IT-professionals eenvoudiger te maken. Om mensen en IT-professionals te helpen meer controle te krijgen en veilig en productief te zijn, kondigt Microsoft aan:

  • De release candidate van de nieuwe Microsoft Edge voor Windows en MacOS kan nu gedownload worden met algemene beschikbaarheid op 15 januari in meer dan 90 talen.
  • Microsoft Edge werkt op dezelfde Chromium-webengine als de Chrome-browser van Google en biedt u de beste webcompatibiliteit en prestaties.
  • Nieuwe functionaliteiten met Microsoft Search in Bing om u tijd te besparen bij het zoeken naar informatie binnen uw bedrijf. Typ in de adresbalk om naar mensen te zoeken, gebruikmakend van logische taal, zoals op titelteamnaam en kantoorlocatie. U kunt ook zoeken naar een kantoorlocatie, met antwoorden die plattegronden voor een routebeschrijving tonen. U kunt definities voor bedrijfsafkortingen verkrijgen en een brede reeks vragen en antwoorden gebruiken om interne bedrijfsinformatie te vinden.
 

Bing gebruikersinterface

  • Samen met drie ecosysteempartners – Accenture, BA Insight en Raytion – start Microsoft vandaag hun previewprogramma voor connectoren van Microsoft Graph. Dit vergroot het bereik van Microsoft Search voor Microsoft 365-klanten, met de toevoeging van meer dan 100 connectoren inclusief Salesforce.com, ServiceNow, Box en meer, die beschikbaar komen in de eerste helft van 2020. Connectors brengen meer informatie binnen handbereik van uw medewerkers via Microsoft Search.
 

Logo's van ecosysteempartners

  • De nieuwe mogelijkheid om eenvoudig toegang te krijgen tot Microsoft Search in Bing op uw mobiele telefoon. Kenniswerkers kunnen onderweg naar bedrijfsinformatie zoeken.
 

Bing op een mobiel apparaat

  • Een nieuwe standaard voor het voorkomen van tracking in Microsoft Edge. Microsoft vindt dat u moet weten wie toegang heeft tot uw gegevens en dat u zelf kunt bepalen wat u deelt. Microsoft Edge begint standaard met trackingpreventie, dus u hoeft geen actie te ondernemen om meteen een meer persoonlijke browse-ervaring te krijgen. Met SmartScreen en Tracking-preventie helpen we u te beschermen tegen phishing-schema’s, schadelijke software en nieuwe soorten malware zoals cryptojacking. Microsoft Edge en Bing bieden nu ook nieuwe InPrivate-modus voor uw hele webervaring, zodat uw online zoekopdrachten en browsen niet aan u worden toegeschreven, waardoor u meer controle hebt over uw persoonlijke gegevens.
 

Privacy UI in Edge

  • Nieuwe functies zoals Collecties kunnen worden ingeschakeld als onderdeel van de Microsoft Edge preview builds, waarmee u gemakkelijker webinhoud kunt verzamelen, uw onderzoek kunt organiseren en die inhoud naar Word en Excel kunt exporteren, zodat u de kracht van die applicaties kunt gebruiken om informatie te analyseren en samenwerken.
 

Collecties in Edge

Voor IT-professionals kondigt Microsoft ook drie nieuwe mogelijkheden aan:

  • De uitbreiding van het Microsoft FastTrack-implementatieprogramma om de nieuwe Microsoft Edge in Q1 2020 te implementeren.
  • De uitbreiding van het App Assure-programma voor Microsoft Edge in Q1 2020. Als uw site werkt in Internet Explorer 11, Google Chrome of de huidige versie van Microsoft Edge, dan werkt deze gewoon in de nieuwe versie van Microsoft Edge.
  • Een nieuwe beveiligingsbaseline voor de nieuwe Microsoft Edge. Beveiligingsbaselines zijn vooraf geconfigureerde groepen beveiligingsinstellingen en standaardwaarden die worden aanbevolen door de relevante beveiligingsteams. Microsoft Edge heeft nu zijn eerste beveiligingsbaseline in preview, waardoor IT-professionals snel en gemakkelijk een aanbevolen startpunt voor beveiligings- en nalevingsbeleid hebben. Deze aankondigingen bouwen voort op een uitgebreide Microsoft-aanpak voor besturing en beveiliging op Microsoft Edge, die gebruikmaakt van core security architectuur die IT-professionals al gebruiken en waarmee ze vertrouwd zijn.
 

Deze aankondiging is een belangrijke mijlpaal op weg naar de formele lancering van Microsoft Edge en Bing voor alle commerciële klanten in januari. Bij het ingaan van het nieuwe jaar zal Microsoft meer delen over hoe ze de kansen voor ontwikkelaars zullen uitbreiden en later in het voorjaar nog meer voor consumenten.

1 “The social economy: Unlocking value and productivity through social technologies” McKinsey Global Institute

2 “Cost of a Data Breach Report 2019” Ponemon Institute

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!