OfficeGrip_logo

De voordelen van Windows 365

Een virtuele desktop vanuit de webbrowser

Met Windows 365 is het mogelijk om vanuit een webbrowser een Windows 10 & 11 omgeving te creëren. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee, omdat gebruikers niet meer afhankelijk zijn van één specifiek apparaat. Het enigste wat gebruikers nodig hebben voor Windows 365, is een internetverbinding en een webbrowser. Voor organisaties kan Windows 365 een belangrijke rol gaan spelen vanwege de flexibiliteit en verschillende mogelijkheden.  

Voordeel 1: Windows 365 werkt apparaat onafhankelijk

Windows 365 werkt volledig vanuit de cloud, waardoor het niet uit maakt vanaf welk apparaat het wordt geraadpleegd. Het voordeel van Windows 365 is dus dat er snel en gemakkelijk van apparaten kan worden gewisseld. Heb je de Windows omgeving nodig op een tablet? Dan kun je snel en gemakkelijk inloggen vanaf een webbrowser. Dit maakt het mogelijk om verder te gaan precies waar je was gebleven.

Voor organisaties die veel met verschillende laptops, tablets of andere mobiele apparaten werken is Windows 365 een uitkomst. Het voordeel van het Windows 365 platform is dat alle apparaten toegang hebben tot dezelfde gegevens. Dit zorgt ervoor dat je niet meer afhankelijk bent van één apparaat, waardoor er snel en gemakkelijk verder kan worden gewerkt. De prestaties van de verschillende apparaten maken voor Windows 365 niet uit, omdat alles vanuit de cloud gebeurt. Windows wordt letterlijk gestreamd naar het apparaat. Dit is eigenlijk vergelijkbaar met Netflix, maar dan voor een Windows 10 & 11 omgeving.

Windows 365

Voordeel 2: Windows 365 is gemakkelijk te upgraden

Het upgraden van computers is met Windows 365 verleden tijd. Het voordeel van Windows 365 is dat het upgraden van prestaties erg gemakkelijk is. Verandert er iets in de organisatie en hebben een aantal gebruikers een krachtigere omgeving nodig, dan kan de systeembeheerder direct extra resources toewijzen aan deze omgeving. Dit maakt Windows 365 een schaalbaar platform, wat als voordeel met zich meebrengt dat de fysieke apparaten niet vervangen hoeven te worden. Al het rekenwerk van deze omgeving wordt via de cloud uitgevoerd, waardoor de fysieke apparaten niet worden belast.

Voordeel 3: Windows 365 is makkelijker in beheer

In organisaties worden er verschillende apparaten door elkaar gebruikt. Dit kan het lastiger maken om grip te behouden en alles te beheren. Het grote voordeel van Windows 365 voor beheerders is dat alles direct vanuit de cloud geregeld kan worden. Dit maakt het een stuk makkelijker om de omgevingen up-to-date te houden en beheren, wat de veiligheid binnen de organisatie verhoogd.

Het toevoegen en verwijderen van gebruikers is een stuk makkelijker. Een beheerder moet ervoor zorgen dat de juiste licentie is toegewezen aan een Microsoft account, waarna de Windows 365 omgeving gebruikt kan worden door een gebruiker. Dit maakt het een stuk efficiënter om nieuwe gebruikers toegang te geven tot hun werkomgeving. Windows 365 is voor een organisatie dus makkelijker in beheer en helpt IT-beheerders met het veilig houden van de omgeving.

Windows 365

Voordeel 4: Maak hybride werken makkelijker

We zijn steeds meer gaan werken vanaf een hybride werkplek. Dit brengt een aantal uitdagingen met zich mee, zoals het beheren van bedrijfsapparatuur. Met Windows 365 wordt het voor werknemers gemakkelijk om vanaf hun eigen apparaten te werken. Werknemers krijgen namelijk direct toegang tot dezelfde werkomgeving, waardoor er minder bedrijfsapparatuur hoeft te worden aangeschaft.

Met Windows 365 worden de beveiligingsrisico’s beperkt en zijn de kosten beheersbaar. Per gebruiker wordt er een vast bedrag per maand betaald, waardoor het inzichtelijk wordt hoeveel de IT-infrastructuur kost. Met de schaalbare opties wordt het makkelijk om deze werkomgeving te beheren zonder al te hoge kosten.

Tot slot

Windows 365 kan voor organisaties een uitkomst zijn. Het biedt namelijk de mogelijkheid om vanaf een internetbrowser direct toegang te hebben tot een Windows 10 & 11 omgeving. Met een schaalbaar platform heeft Microsoft een oplossing gecreëerd om vanaf elk apparaat de werkomgeving te kunnen benaderen.

Meer lezen

nieuwe-vertaal-functies-excel-VERTALEN-DETECTLANGUAGE-2
Excel

Nieuwe vertaal functies in Excel: VERTALEN en DETECTLANGUAGE

Microsoft Excel heeft onlangs twee krachtige nieuwe functies geïntroduceerd: VERTALEN() en DETECTLANGUAGE(). Deze functies zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het vertalen en identificeren van talen direct binnen hun spreadsheets, wat een aanzienlijke verbetering betekent voor iedereen die met meertalige datasets werkt.

Lees meer...
crowdstrike-storing
Achtergrond

Wereldwijde storing in antivirussoftware zorgt voor problemen bij organisaties

Een recente storing in de antivirussoftware van Crowdstrike heeft wereldwijd computers getroffen, waardoor websites van bedrijven platliggen en er problemen zijn op luchthavens. Deze storing heeft een chaos veroorzaakt op luchthaven Schiphol, met lange rijen voor de balies van luchtvaartmaatschappijen en een platliggende website van Transavia. Ook op andere luchthavens, zoals Eindhoven Airport en in andere landen, zijn er problemen.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!