OfficeGrip_logo
Windows Autopilot

De voordelen van Windows AutoPilot

Windows AutoPilot zorgt ervoor dat het toevoegen van nieuwe apparaten erg gemakkelijk wordt. Apparaten kunnen vooraf geconfigureerd worden, waardoor deze bij het opstarten automatisch de benodigde software downloaden. Hoe dit werkt lees je hier.

Wat is Windows AutoPilot?

Met Windows AutoPilot zorg je ervoor dat een nieuwe installatie van een Windows 10-apparaat gemakkelijk door de gebruiker zelf is te doen. De benodigde software wordt automatisch geïnstalleerd, waardoor de IT-afdeling dus verder geen handelingen voor hoeft te ondernemen. Dit zorgt er dan ook voor dat het apparaat rechtstreeks van de leverancier opgestuurd kan worden naar de gebruiker. Zodra de gebruiker de laptop aanzet gaat Windows AutoPilot direct aan de slag.
Windows AutoPilot opnieuw installeren

Wat doet Windows AutoPilot precies

Het wordt met Windows AutoPilot gemakkelijker om apparaten te installeren en configureren. Voorheen moest de IT-afdeling elke laptop handmatig instellen en voorzien van de juiste software. Met AutoPilot worden de apparaten automatisch vanuit de Cloud voorzien van de juiste apps en instellingen. Gebruikers hoeven alleen een verbinding met het internet te hebben en de rest gebeurt automatisch. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om nieuwe apparaten te installeren en klaar te maken voor gebruik.

Verschillende instellingen per apparaat

Het kan voorkomen dat verschillende afdelingen een andere configuratie van hun laptop nodig hebben. Met Windows AutoPilot maak je een configuratie aan die per afdeling kan verschillen. Zo weet je zeker dat elke afdeling werkt met de juiste software en instellingen. Het is ook mogelijk om een standaardprofiel te maken voor installaties. Dit standaardprofiel wordt dan altijd toegepast als er geen andere configuratie is geselecteerd.
Windows AutoPilot voortgang

Beheer apparaten veilig

Het apparaat wordt automatisch lid van de Azure Active Directory en ingeschreven bij Intune. Dit zorgt ervoor dat apparaten door middel van Mobile Device Management (MDM) kunnen worden beheerd. Apparaten kunnen vanaf afstand worden vergrendeld of gewist bij diefstal, waardoor bedrijfsgegevens beter beschermd blijven. Medewerkers kunnen ook met een standaard-account starten in plaats van een admin-account, waardoor het installeren van programma’s niet mogelijk is zonder de IT-afdeling te raadplegen.

Tot slot

Windows AutoPilot maakt het gemakkelijk om meerdere Windows 10-apparaten klaar te maken voor gebruik. Het ontzorgt de IT-afdeling en gebruikers kunnen zelf de installatie van hun laptop voltooien. Een laptop kan direct naar de gebruiker worden toegestuurd vanuit de fabrikant, waardoor handmatige handelingen overbodig worden. Wil je meer weten over Windows AutoPilot? Bekijk dan onze Windows AutoPilot pagina.

Meer lezen

Microsoft-365-Copilot-2
IT Manager

Wat is Microsoft 365 Copilot

Afgelopen maand heeft Microsoft Microsoft 365 Copilot aangekondigd: jouw co-piloot voor op het werk. Microsoft Copilot combineert de kracht van grote taalmodellen (LLM’s) met jouw gegevens in Microsoft Graph, jouw agenda, e-mails, chats, documenten, vergaderingen en meer, en de Microsoft 365-apps om uw woorden om te zetten in de krachtigste productiviteitstool op de planeet.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!