OfficeGrip_logo

Desktop Analytics is nu algemeen beschikbaar

Deze maand kondigt Microsoft de algemene beschikbaarheid van Desktop Analytics aan, de cloud-verbonden service die kan worden geïntegreerd met System Center Configuration Manager om IT-professionals te helpen een datagestuurde aanpak te hanteren bij het beheer van Windows-eindpunten. Sinds de aankondiging van de ‘public preview’ in juli, hebben duizenden organisaties al geprofiteerd van de intelligentie en inzichten die zijn gegenereerd door miljoenen geregistreerde eindpunten. Microsoft is hard aan het werk geweest om nieuwe functies en verbeteringen te leveren die betrekking hebben op uw feedback over de service. 

Krijg inzicht en intelligentie met Desktop Analytics

Het doel van Desktop Analytics is eenvoudig: om inzicht en intelligentie te bieden die u kunt gebruiken om weloverwogen beslissingen te nemen over de gereedheid van updates van uw Windows-eindpunten. Door de gegevens die specifiek zijn voor uw organisatie te combineren met geaggregeerde inzichten van de miljoenen Windows-apparaten die zijn verbonden met de cloudservices van Microsoft, kunt u een aantal opmerkelijke dingen doen:

  • Krijg een uitgebreid overzicht van de eindpunten, applicaties en stuurprogramma’s die in uw ecosysteem worden beheerd
  • Beoordeel de compatibiliteit van applicaties en stuurprogramma’s met de nieuwste Windows-functie-updates en ontvang aanbevelingen voor beperking van bekende problemen, evenals geavanceerde inzichten voor zakelijke apps
  • Optimaliseer de set van pilot-apparaten die uw totale aantal apparaten adequaat vertegenwoordigt met behulp van de kracht van kunstmatige intelligentie (AI) en de Microsoft-cloud

Afbeelding van het Microsoft 365 Device Management-dashboard, met Desktop Analytics.

Wat is nieuw in Desktop Analytics

Sinds de aankondiging van de public preview van Desktop Analytics, heeft Microsoft zijn best gedaan om regelmatig nieuwe functies te leveren. In augustus hebben ze bijvoorbeeld geholpen de workflow te stroomlijnen door de noodzaak weg te nemen om toepassingen (zoals systeemcomponenten die door Microsoft zijn gepubliceerd) handmatig te evalueren waarvan bekend is dat ze compatibel zijn met nieuwe functie-updates. Vervolgens heeft Microsoft in september een van de meest gevraagde functies geleverd: de mogelijkheid voor klanten om tijdens het onboarding bestaande gegevens te migreren van Windows Analytics Upgrade Readiness naar Desktop Analytics.

Naast deze updates, heeft de 1906 release van System Center Configuration Manager Desktop Analytics verder geïntegreerd met gefaseerde implementaties, wat betekent dat u uw pilot- en productie-implementaties kunt automatiseren met de inzichten van Desktop Analytics. En er wordt voortdurend geïnvesteerd in verbeteringen van de service, zoals verbeteringen in prestaties en betrouwbaarheid.

Begin vandaag met Desktop Analytics

Desktop Analytics borduurt voort op wat Microsoft heeft ontwikkeld met Windows Analytics door een diepere integratie met Configuration Manager toe te voegen en biedt het een 360 graden benadering voor implementatie met behulp van gezondheidssignalen. Binnenkort wordt Desktop Analytics ook geïntegreerd in Microsoft Intune.

Meer informatie over Desktop Analytics.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!