OfficeGrip_logo

Digitale transformatie – Hoe bouw je een succesvolle veranderstrategie

Digitaal verandert de manier waarop we leven, werken en spelen. Toonaangevende organisaties vinden tegenwoordig hun kernactiviteiten opnieuw uit en bedenken opnieuw hoe zij hun digitale platform, cultuur en aanpak transformeren om hun bedrijfsresultaten te bereiken. Voor bedrijven vereist het realiseren van de voordelen van digitale transformatie dat bedrijfsleiders verder kijken dan technologie. Ze moeten bestaande bedrijfsmodellen opnieuw bedenken en verschillende manieren omarmen om mensen, gegevens en processen samen te brengen om waarde voor klanten te creëren en een concurrentievoordeel voor zichzelf te behouden. Hoe kan een bedrijf door dit soort transformatie navigeren? En hoe kan Microsoft helpen?

In dit artikel leest u:

 • Wat de definitie van digitale transformatie is.
 • De resultaten die bedrijven kunnen bereiken door digitale transformatie.
 • Hoe Microsoft-producten digitale transformatie mogelijk maken.

Laten we eens kijken wat we bedoelen wanneer we het hebben over digitale transformatie en de verhalen van klanten bekijken die illustreren hoe Microsoft digitale transformatie ondersteunt.

Wat is digitale transformatie?

Bij digitale transformatie gaat het erom opnieuw te bedenken hoe u mensen, gegevens en processen samenbrengt om waarde voor uw klanten te creëren en een concurrentievoordeel te behouden in een digitale wereld.

Digitale technologieën creëren nieuwe kansen voor bedrijven over de hele wereld door de manier te veranderen waarop goederen en diensten worden geproduceerd, verkocht en geconsumeerd. Deze technologieën helpen organisaties zich aan te passen aan concurrentiedruk en veranderende behoeften van klanten. Dit gaat vaak gepaard met een nieuwe voorstelling van het digitale platform, de cultuur en de algemene benadering van transformatie met een focus op klantbetrokkenheid, bedrijfsprocessen, gegevens en intelligentie.

Microsoft maakt impactvolle digitale transformatie over vier pijlers mogelijk:

   
Pictogram voor Empower-medewerkers toont een moersleutel en schroevendraaierGeef medewerkers meer mogelijkhedenHelp werknemers meer te bereiken door een werkomgeving te creëren die intelligent, flexibel en veilig is.
Pictogram voor Engage-klanten toont een paar dialoogballonnenBetrek klantenPas individuele klantervaringen aan door gegevens te benutten en bruikbare inzichten te tekenen.
Pictogram voor bewerkingen optimaliseren toont een reeks versnellingenOperaties optimaliserenVersnel de responsiviteit van uw bedrijf, verbeter het serviceniveau en verlaag de kosten met intelligente processen.
Icon for Transform-producten toont een eenvoudige hypercubeProducten transformerenZoek en vang de beste nieuwe kansen door gegevens te gebruiken als een strategisch actief en te schakelen van achteraf naar vooruitziendheid.

Organisaties transformeren door het ontwikkelen van nieuwe capaciteiten op deze vier pijlers. Door samen te werken met Microsoft kunnen organisaties de wereld van alomtegenwoordige gegevens en computers benutten om innovatieve oplossingen voor de zakelijke uitdagingen van vandaag te bouwen.

De rol van Microsoft is om organisaties te helpen de voordelen van hun digitale transformatie te realiseren.

De digitale transformatie-ervaring met Microsoft

Microsoft stelt haar klanten en partners in een breed spectrum van wereldwijde ondernemingen in staat geavanceerde, geïndividualiseerde oplossingen te bouwen met behulp van de kracht van de Intelligente Cloud en de Intelligente Edge om hun manier van werken en concurreren in een snel veranderende wereld te verbeteren. De intelligente cloud is computergebruik mogelijk gemaakt door de cloud en aangedreven door AI. Azure maakt het mogelijk om elk type intelligente applicatie en systeem aan te drijven die onze klanten voor ogen hebben. De Intelligente Edge is de zich voortdurend uitbreidende set van verbonden systemen en apparaten die informatie verzamelen en analyseren, om realtime inzichten te bieden en meeslepende ervaringen te creëren die zeer responsief en contextueel bewust zijn. Met rekenkracht overal en apparaten die meer gegevens genereren dan ooit tevoren, kunnen organisaties vandaag de dag toonaangevende ervaringen creëren die bedrijven kunnen transformeren.

Door samen te werken met Microsoft kunnen bedrijven nieuwe mogelijkheden ontgrendelen en business intelligence analyseren en toepassen op manieren die nooit eerder mogelijk waren.

Afbeelding met de Microsoft-oplossingsgebieden, de intelligente cloud en de intelligente voorsprong.

De Microsoft-oplossingsgebieden gebruiken de kracht van de intelligente cloud en intelligente edge om impactvolle ervaringen en digitale transformatie over de vier pijlers te creëren.

Laten we eens kijken hoe Microsoft klanten helpt om digitale transformatie tot leven te brengen en bedrijfsinnovatie te realiseren door twee voorbeelden nader te bekijken.

Digitale transformatie inschakelen

Het creëren van nieuwe waarde voor klanten is essentieel om een concurrentievoordeel te behouden in de hedendaagse zakelijke omgeving. Microsoft-oplossingen, waaronder Microsoft 365, Dynamics 365 en Azure, hebben de unieke mogelijkheid om de digitale transformatie van elke organisatie te ondersteunen en op te schalen. Binnen moderne werkplekoplossingen omvat Microsoft 365, Windows 10 en Office 365, die de veiligste en betrouwbaarste manier bieden om de productiviteit te maximaliseren en apparaten te beheren. De Microsoft Business Application-oplossingen bestaan uit Microsoft Dynamics 365 en Microsoft Power Platform, die bedrijven helpen hun potentieel te benutten door datasilo’s af te breken en datagestuurde inzichten mogelijk te maken om werknemers, klanten, activiteiten en producten te verbinden en te laten groeien. Azure is het meest vertrouwde en gecertificeerde cloudplatform;

De kracht van deze oplossingsgebieden is wanneer ze samenkomen – voor u. We beginnen met het begrijpen van uw zakelijke prioriteiten en stemmen Microsoft-oplossingen af om digitale transformatie over onze vier pijlers mogelijk te maken. 

Laten we nu eens kijken hoe bedrijven Microsoft-oplossingen kunnen inzetten om hun eigen digitale transformatie te realiseren en tegelijkertijd werknemers te ondersteunen, klanten te betrekken, activiteiten te optimaliseren en producten te transformeren.

Download het gratis eBook:

Digitale transformatie van de werkplek is een teamsport

In dit eBook leer je hoe je je teams de mogelijkheden geeft om de digitale toekomst voor je bedrijf te omarmen.
Digitale-transformatie-van-de-werkplek-is-team-sport-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!