OfficeGrip_logo

eDiscovery en Native mode voor Yammer is nu beschikbaar!

Yammer werkt hard om te integreren in de reeks beveiligings- en compliance-tools die worden aangeboden in de Office 365 Security and Compliance Centers. Als eerste stap op weg naar ons doel van betere compliance-mogelijkheden, zijn we verheugd aan te kondigen dat Yammer nu eDiscovery ondersteunt voor netwerken in de native mode.

Native mode

Native Mode voor Yammer betekent dat: 
 • één Microsoft tenant is verbonden met één Yammer-netwerk
 • uw gebruikers worden toegewezen in Azure Active Directory
 • al uw Yammer-groepen zijn verbonden met een Office 365-groep
 • al uw Yammer-bestanden worden opgeslagen in SharePoint.

Hoe kunt u toegang krijgen tot deze nieuwe functies?

eDiscovery voor Yammer is momenteel beschikbaar voor alle Yammer-netwerken die zich in de native mode bevinden. Wanneer je Yammer netwerk werd uitgerold na 9 januari 2020, dan is uw netwerk al standaard in native mode en zijn er geen extra maatregelen noodzakelijk. Oudere netwerken zullen moeten gebruik maken van de Native Mode Alignment Tool in het Yammer Admin Center, voordat ze toegang krijgen tot eDiscovery voor Yammer. De Native Mode Alignment Tool wordt eind januari 2020 uitgerold naar klanten. Lees hier meer over eDiscovery in Yammer  Wizard1.png De Native Mode Alignment Tool komt naar Yammer

Wat dit betekent voor admins

Eenmaal in native mode zijn alle berichten en bestanden die in uw Yammer-netwerk zijn geplaatst, beschikbaar via dezelfde eDiscovery-tools die u gebruikt om uw gegevens in de rest van de Office 365-suite te beheren. Binnen de eDiscovery-module van het Security and Compliance Center kunt u op gebruiker zoeken en hun Yammer-berichten ophalen naast andere berichten die ze via Outlook, Teams en andere Microsoft-toepassingen hebben verzonden. U kunt filteren om Yammer-berichten op te halen op basis van de auteur van het bericht, de ontvanger van het bericht of de community waarin het bericht is gepost. clipboard_image_0.png Yammer-inhoud is nu beschikbaar voor eDiscovery in het Office 365 Security & Compliance Center

What’s next

Naarmate Microsoft deze functies blijft ontwikkelen, zullen ook geavanceerde filter- en sorteeropties beschikbaar komen. Ook zijn de engineers van Microsoft van plan om de geavanceerde eDiscovery-tools bij te werken om ook Yammer-inhoud op te nemen. In het komende half jaar zullen meer aankondigingen over geavanceerde eDiscovery worden gedeeld, dus houd het blog en de eDiscovery-documentatie in de gaten voor de nieuwste updates.

Download het gratis eBook:

Yammer catalogus met gebruikersscenario's

yammer-catalogus-met-gebruiksscenarios-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!