Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

eDiscovery en Native mode voor Yammer is nu beschikbaar!

Yammer werkt hard om te integreren in de reeks beveiligings- en compliance-tools die worden aangeboden in de Office 365 Security and Compliance Centers. Als eerste stap op weg naar ons doel van betere compliance-mogelijkheden, zijn we verheugd aan te kondigen dat Yammer  nu eDiscovery ondersteunt voor netwerken in de native modus. eDiscovery voor Yammer is momenteel beschikbaar voor alle Yammer-netwerken die zich in de native mode bevinden. Wanneer je Yammer netwerk werd uitgerold na 9 januari 2020, dan is uw netwerk al standaard in native mode en zijn er geen extra maatregelen noodzakelijk.


ediscovery-native-mode-yammer-1

Yammer werkt hard om te integreren in de reeks beveiligings- en compliance-tools die worden aangeboden in de Office 365 Security and Compliance Centers. Als eerste stap op weg naar ons doel van betere compliance-mogelijkheden, zijn we verheugd aan te kondigen dat Yammer nu eDiscovery ondersteunt voor netwerken in de native mode.

Native mode

Native Mode voor Yammer betekent dat: 

 • één Microsoft tenant is verbonden met één Yammer-netwerk
 • uw gebruikers worden toegewezen in Azure Active Directory
 • al uw Yammer-groepen zijn verbonden met een Office 365-groep
 • al uw Yammer-bestanden worden opgeslagen in SharePoint.

 

Hoe kunt u toegang krijgen tot deze nieuwe functies?

eDiscovery voor Yammer is momenteel beschikbaar voor alle Yammer-netwerken die zich in de native mode bevinden. Wanneer je Yammer netwerk werd uitgerold na 9 januari 2020, dan is uw netwerk al standaard in native mode en zijn er geen extra maatregelen noodzakelijk. Oudere netwerken zullen moeten gebruik maken van de Native Mode Alignment Tool in het Yammer Admin Center, voordat ze toegang krijgen tot eDiscovery voor Yammer. De Native Mode Alignment Tool wordt eind januari 2020 uitgerold naar klanten. Lees hier meer over eDiscovery in Yammer 

 

Wizard1.png
De Native Mode Alignment Tool komt naar Yammer

Wat dit betekent voor admins

Eenmaal in native mode zijn alle berichten en bestanden die in uw Yammer-netwerk zijn geplaatst, beschikbaar via dezelfde eDiscovery-tools die u gebruikt om uw gegevens in de rest van de Office 365-suite te beheren. Binnen de eDiscovery-module van het Security and Compliance Center kunt u op gebruiker zoeken en hun Yammer-berichten ophalen naast andere berichten die ze via Outlook, Teams en andere Microsoft-toepassingen hebben verzonden. U kunt filteren om Yammer-berichten op te halen op basis van de auteur van het bericht, de ontvanger van het bericht of de community waarin het bericht is gepost.

clipboard_image_0.png

Yammer-inhoud is nu beschikbaar voor eDiscovery in het Office 365 Security & Compliance Center

What’s next

Naarmate Microsoft deze functies blijft ontwikkelen, zullen ook geavanceerde filter- en sorteeropties beschikbaar komen. Ook zijn de engineers van Microsoft van plan om de geavanceerde eDiscovery-tools bij te werken om ook Yammer-inhoud op te nemen. In het komende half jaar zullen meer aankondigingen over geavanceerde eDiscovery worden gedeeld, dus houd het blog en de eDiscovery-documentatie in de gaten voor de nieuwste updates.
 

Download het eBook:

Yammer Catalogus

MET GEBRUIKERSSCENARIO’S

 

Voor een succesvolle Yammer-implementatie is het van essentieel belang om de beste use cases te identificeren waarmee uw Yammer-netwerk direct aan de slag kan gaan.

We hebben vijf use cases voor u beschreven en een toelichting op elk. Gebruik deze als richtlijn voor de discussie met uw belanghebbenden en om u te helpen om de juiste keuze te maken.

In dit eBook vindt u gebruikersscenario’s voor:

 • IT Helpdesk
 • Verkoop
 • Innovatie
 • Interne communicatie
 • Personeelszaken

 

yammer-catalogus-met-gebruiksscenarios-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

   OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  No Comments

  Leave a feedback