OfficeGrip_logo

Een nieuw thuis en verbeteringen voor Microsoft Secure Score

Met Microsoft Secure Score kunt u de zichtbaarheid en controle over de beveiliging van uw organisatie vergroten. Vanuit een centraal dashboard kunt u de beveiliging van uw Microsoft 365-identiteiten, gegevens, apps, apparaten en infrastructuur bewaken en verbeteren.

Microsoft Secure Score geeft u robuuste visualisaties, integratie met andere Microsoft-producten, vergelijking van uw score met andere bedrijven, filteren op categorie en nog veel meer. Met de tool kunt u beveiligingsverbeteringsacties binnen uw organisatie voltooien en de geschiedenis van uw score bijhouden.

Maar Microsoft staat niet stil en is continue bezig om verbeteringen te maken aan hun producten en services. In dit artikel laten we het herontwerp en de nieuwe mogelijkheden van Microsoft Secure Score zien. Microsoft heeft geluisterd naar de feedback van gebruikers van Secure Score en heeft zich geconcentreerd op het volgen van vier prioriteiten:

  1. Integratie in het Microsoft 365-beveiligingscentrum in plaats van een zelfstandige console
  2. De ervaring rond de Microsoft Threat Protection-pijlers organiseren
  3. Verbetering van de bruikbaarheid en verkorting van de besluitvormingstijd
  4. De API is verbetert zodat deze volledige toegang heeft tot alle Microsoft Secure Score-gegevens

Een nieuw thuis

Het eerste en meest voor de hand liggende verschil dat klanten zullen opvallen, is dat Microsoft Secure Score niet langer wordt gehost op zijn eigen website (securescore.microsoft.com) zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 00.png

In plaats daarvan is de functionaliteit volledig geïntegreerd in het nieuwe Microsoft 365-beveiligingscentrum (https://security.microsoft.com) dat Microsoft Secure Score en veel van andere beveiligingsadmin-ervaringen samenvoegt tot een enkele geïntegreerde ervaring.

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 01.png

De vorige Microsoft Secure Score-website (securescore.microsoft.com) blijft beschikbaar tot en met mei, waarna al het verkeer naar de vorige website wordt omgeleid naar de nieuwe plek hierboven. Op dit punt zal de vorige website met pensioen gaan en offline worden gehaald. Voor bestaande klanten is geen actie vereist. We raden klanten echter aan links die ze hebben opgeslagen, bij te werken naar de nieuwe locatie in het Microsoft 365-beveiligingscentrum (https://security.microsoft.com/securescore).

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 02.png

Startpagina van Microsoft 365-beveiligingcentrum

Klanten zullen ook merken dat er direct op de homepage van Microsoft 365 security center er een snelle overzichts-kaart genaamd Microsoft Secure Score is, die één van de meer substantiële veranderingen laat zien. Op basis van feedback van klanten is Microsoft afgestapt van een product-gebaseerde manier om scores (bijv. Windows, Office) te organiseren en overgestapt naar een kaart die wordt toegewezen aan de Microsoft Threat Protection-entiteiten. Dit betekent dat scores nu worden georganiseerd rond de concepten Identiteit, Apparaten, Gegevens, Apps en Infrastructuur in plaats van de onderliggende producten en technologieën. Dit zal de vele bedrijven helpen die hun inspanningen op het gebied van beveiligingsadministratie rond deze domeinen organiseren.

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 02.png

Microsoft Secure Score-werkruimte

Wanneer u vanaf de startpagina naar de overzichtskaart bladert, komt u terecht in de Microsoft Secure Score-werkruimte. Hier kunt u een getrouwere versie van de snelle overzichtskaart bekijken. Het bevat een sectie naar het overzicht Uw Secure Score, een  sectie Geschiedenis om uw status in de loop van de tijd weer te geven en ten slotte een lijst met belangrijke verbeteracties en algehele status.

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 03.png

Wijzigingen in verbeteracties

Als u een kijkje neemt in het gedeelte Verbeteracties, vindt u verschillende verbeteringen in de gebruiksvriendelijkheid. Eerst zult u merken dat de lijst met verbeteringsacties nu veel meer ruimte heeft, waardoor we nieuwe kolommen en gegevens kunnen opzoeken. Met deze wijziging kunt u nu de lijst sorteren op Impact van gebruiker, implementatiekosten, categorie en bron, waardoor het veel eenvoudiger wordt om de juiste verbeteracties te identificeren waarop u kunt focussen en prioriteiten kunt stellen.

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 04.png

Een andere manier waarop de gebruikerservaring is verbeterd, is door de details van de verbeteringsactie naar een fly-out te verplaatsen die aan de rechterkant van de pagina wordt weergegeven. Nu kunt u snel van het ene item naar het andere navigeren zonder de toegang tot de lijst te verliezen. Voorheen werd de lijst verduisterd of uit het zicht geduwd wanneer de detailweergave van een verbeteringsactie werd geopend. Veel minder klikken en scrollen dus!

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een compleet nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 05.png

Ook is de functie Filters verbeterd om het gemakkelijker te maken om de juiste verbeteracties te vinden waarop u zich kunt richten. Stel je voor dat je de beveiligingsbeheerder voor Identity bent en dat je wat snelle punten wilt scoren om je baas gelukkig te houden. Nu kunt u Filteren op identiteit, lage kosten en lage gebruikersimpact om de verbeteringsacties te vinden die u met minimale inspanning en binnen de kortst mogelijke tijd kunt voltooien.

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 06.png

Deze nieuwe, geavanceerdere filtermogelijkheid vervangt de hieronder getoonde Target Score-functionaliteit, die er leuk uitzag in demo’s, maar niet echt bruikbaar was in de praktijk. Met de nieuwe geavanceerde filtermogelijkheid krijgt u meer controle en kunt u sneller dan ooit de antwoorden krijgen die u nodig heeft.

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 07.png

Veranderingen in geschiedenis en score-vergelijking

De laatste reeks wijzigingen waarover we u vandaag zullen vertellen, heeft betrekking op de ervaringen met Score Analyzer en Score Comparison. In deze update heeft Microsoft deze ervaringen gecombineerd in een die nu Geschiedenis wordt genoemd.

De vorige scorevergelijkingscapaciteiten waarmee u uw score ten opzichte van het wereldwijde gemiddelde kon vergelijken en klanten met een vergelijkbaar profiel als het uwe (dwz hetzelfde bedrijfstype en aantal seats) zijn er nog steeds, maar het is erg verbeterd. Secure Score biedt nu gegevens over de vergelijkingsgeschiedenis in de loop van de tijd, in tegenstelling tot de vorige ervaring die u in staat stelde om uzelf en anderen te vergelijken op basis van de laatste statusinformatie.

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 08.png

Een extra verbetering die is toegevoegd, is een filteroptie waarmee beveiligingsbeheerders geschiedenis kunnen filteren op domein (bijv. identiteit, apparaat, enz.)

2019 - Blog 02 - Een nieuw thuis voor een geheel nieuwe look voor Microsoft Secure Score - Final - Image 09.png

Hoe zit het met API’s?

Afgelopen september heeft Microsoft bij Ignite Microsoft Graph Security API-ondersteuning voor Microsoft Secure Score aangekondigd en de public preview gepubliceerd. We zijn verheugd om aan te kondigen dat de API nu algemeen verkrijgbaar is en klaar is voor productie. De API biedt volledige toegang tot alle gegevens die Microsoft gebruikt in hun eigen Microsoft Secure Score-gebruikerservaring, samen met aanzienlijke verbeteringen in prestaties en lokalisatie. Meer informatie over de Microsoft Graph Security-API en het gebruik ervan.

Wil je meer weten over de beveiligingsmogelijkheden van Microsoft 365?

Microsoft 365 is een volledige, intelligente oplossing, inclusief Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security, waarmee iedereen op een veilige manier creatief kan zijn en kan samenwerken.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!