OfficeGrip_logo

Een nieuwe mobiele werkstijl met Microsoft 365

Laten we eerlijk zijn: de meeste van je klanten en werknemers zijn al mobiel. Elke dag van negen tot vijf op kantoor achter een bureau zitten wordt steeds meer een achterhaald concept. Werknemers rekenen tegenwoordig op de vrijheid om te werken op de tijden en plaatsen waar ze willen. Het is van cruciaal belang voor jouw bedrijf om met deze nieuwe mobiele werkstijl om te kunnen gaan om concurrerend te blijven en toptalent aan te trekken. 

Gelukkig geeft het mobiliseren van je MKB bedrijf via de cloud werknemers flexibele, beveiligde toegang tot gegevens en toepassingen. Documenten worden veilig opgeslagen, gesynchroniseerd en kunnen à la minute worden gedeeld – onderweg samenwerken was nog nooit zo eenvoudig.

Altijd en overal

Nu mobiliteit overal ter wereld de verwachte standaard voor werk en privéleven is geworden, kunnen MKB bedrijven van deze trend profiteren. Ze geven werknemers de mogelijkheid om overal vandaan te werken, zowel om verschillende werkstijlen mogelijk te maken als om kosten te besparen. Studies hebben uitgewezen dat teleforenzen vaak productiever zijn dan werknemers op locatie en dat ze over het algemeen meer uren werken omdat ze geen lange reistijden hebben.
Nu komt Microsoft 365. Dankzij gedecentraliseerde cloudservices zijn jij en je bestanden niet meer gebonden aan één apparaat in een aangewezen werkruimte. Je kunt je e-mail thuis lezen bij een kopje koffie, onderweg in de trein de laatste hand leggen aan een presentatie, en die vervolgens op een HD telefonische conferentie* presenteren aan klanten en collega’s overal ter wereld. En omdat Microsoft Outlook automatisch rekening houdt met tijdzones, blijf je synchroon, waar ter wereld je ook bent.
Met Microsoft 365 krijgen werknemers het volledige geïnstalleerde Office waaraan ze gewend zijn op tot wel vijf pc’s of Macs, vijf tablets en vijf telefoons. En ze krijgen ook nog onlineversies van Office. Dat betekent dat je niet hoeft te investeren in nieuwe apparatuur: werknemers kunnen hun eigen voorkeursapparaten gebruiken, en je kunt profiteren van Beveiligde Weergave, Vertrouwde documenten en andere in Microsoft Office ingebouwde beveiligingsfuncties om jouw bedrijfsgegevens te beschermen.

Teamwork maakt de droom waar

Het mooie van productiviteitssoftware in de cloud is dat je hele team efficiënt kan samenwerken, of je nu in Dallas of Den Haag, in New York of Nijmegen bent. Met Microsoft 365 is het eenvoudiger dan ooit om op één lijn te blijven. Je hoeft niet eens te wachten tot iemand klaar is met een document, maar kan tegelijk in het document werken of onmiddellijk verdergaan waar zijn of haar voorganger was gebleven. Dankzij de gesynchroniseerde gegevens op je apparaten kan je team alert blijven en snel reageren.
Door in de cloud te werken is het ook mogelijk mensen in dienst te nemen bij jouw bedrijf ongeacht hun fysieke locatie. Zolang er een internetverbinding is, kun je de beste mensen aannemen voor een baan, of ze nu in dezelfde stad wonen of aan de andere kant van de wereld, en je kunt je bedrijf even gemakkelijk uitbreiden. Met HD-videovergaderen van Microsoft Teams, het delen van inhoud en gedeelde agenda’s, zijn teams altijd bij de tijd. Je mist nooit meer een vergadering, omdat het gemakkelijk is om online bij elkaar te komen, waar je je ook bevindt en op welk apparaat je maar wil.
Omdat Microsoft 365 OneDrive bevat, dat elk van je werknemers 1 terabyte persoonlijke opslagruimte voor documenten geeft, kunnen ze al hun bestanden online opslaan en ze overal vandaan benaderen. En afhankelijk van de rechten en beperkingen die je instelt, kunnen ze documenten altijd delen met mensen binnen en buiten je bedrijf, waar ze ook werken, wanneer ze er behoefte aan hebben.

Veiligheid voor alles

Werken op afstand betekent draagbaar zijn. Maar draagbaarheid zorgt ook voor beveiligingsrisico’s, niet alleen voor je apparaten, maar ook voor de belangrijke gegevens die je daar opslaat. Bijna elk bedrijf vindt de veiligheid van gegevens het grootste probleem wat betreft mobiliteit. Door over te gaan naar cloudopslag wordt de enorme last van het beveiligen van je gegevens van je schouders genomen.
Op serviceniveau maakt Microsoft 365 gebruik van een diepteverdedigingsbenadering om fysieke, logische en gegevenslagen met beveiligingsfuncties en best practices te bieden. Je krijgt ook geavanceerd gebruikers- en administratief beheer om jouw omgeving verder te helpen beveiligen. En omdat Microsoft het onderhoud van de server en systeemupdates voor je verzorgt, zijn je services altijd volledig beschikbaar en up-to-date.

Microsoft 365 helpt bedrijven ook om te voldoen aan standaarden en voorschriften die gelden voor je bedrijfstak en regio. Omdat regels vaak dezelfde of gelijksoortige elementen bevatten, kan Microsoft gemakkelijker voldoen aan de vereisten van nieuwe voorschriften, naast degene die specifiek zijn voor jouw organisatie en bedrijfstak.
Profiteren van de cloud houdt niet in dat je de controle moet opgeven. Met Microsoft 365 kun je de touwtjes in handen nemen en mobiele apparaten op afstand beheren wanneer dat nodig is. Zo kun je verloren of gestolen apparaten vergrendelen om de toegang te beperken, gebruikersnamen en wachtwoorden opnieuw instellen als een apparaat teruggevonden is, en gegevens wissen van apparaten die niet kunnen worden gevonden.

Microsoft 365 maakt het verschil

Met Microsoft 365 kun je werknemers bevrijden van traditionele beperkingen van plaats en apparatuur. Het is een makkie om je team synchroon te houden, en je hoeft je geen zorgen te maken over risico’s voor je gegevens of apparaten. Door de vertrouwde Office-programma’s te gebruiken met productiviteitssoftware in de cloud, helpt Microsoft 365 je team beter samen te werken.

*Compatibele HD-hardware en breedbandverbinding vereist.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!