Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

opmerking-powerpoint-presentatie-toevoegen-wijzigen-verbergen-verwijderen

Een opmerking in een presentatie toevoegen, wijzigen, verbergen of verwijderen

Als u uw presentatie opslaat in OneDrive of SharePoint Online voor Office 365, kunt u tegelijk met uw collega’s aan een presentatie werken.

EEN OPMERKING IN EEN PRESENTATIE TOEVOEGEN, WIJZIGEN, VERBERGEN, OF VERWIJDEREN

PowerPoint-logo-wit
PowerPoint

Een opmerking is een notitie die u kunt toevoegen aan een letter of een woord op een dia of aan een hele dia. Gebruik opmerkingen wanneer u wilt dat mensen uw presentatie beoordelen of feedback geven op een presentatie die u heeft gemaakt of wanneer collega’s om uw feedback over een presentatie vragen.
 

Het Deelvenster Opmerkingen is de snelste manier om te bewerken, verbergen of verwijderen van de opmerkingen in uw presentatie.

Klik op het tabblad Controleren op Opmerkingen weergeven en vervolgens op Opmerkingenvenster.

Opmerkingen weergeven

Het Deelvenster Opmerkingen wordt weergegeven aan de zijkant van de werkruimte in PowerPoint, met de opmerkingen die betrekking hebben op de dia die is geopend. Klik op een opmerking te selecteren en deze “actief” maken.

Opmerkingenvenster

Een opmerking toevoegen

 1. Klik op een positie op de dia waarop u naar de opmerking wilt verwijzen.
 2. Klik op Controleren > Nieuwe opmerking.

  Een opmerking pictogram Pictogram Opmerkingen wordt weergegeven op de dia en het deelvenster opmerkingen wordt geopend.

 3. Typ uw bericht in het deelvenster Opmerkingen in het vak en druk op Enter of klik buiten het opmerkingenvak.

  Een opmerking toevoegen

  • Nadat het Opmerkingenvenster geopend is, kunt u een nieuwe opmerking toevoegen door op Ctrl + N.
  • Elementen die opmerkingen bevatten worden aangegeven met een pictogram voor opmerkingen Pictogram Opmerkingen . Klik op het pictogram om de opmerkingen over dat element in het Deelvenster Opmerkingen.
  • U kunt van de ene naar de andere opmerking gaan met de pijl-omhoog of pijl-omlaag boven in het Opmerkingenvenster.

 

Een opmerking bewerken of hierop reageren

In het Opmerkingenvenster kunt u opmerkingen bewerken die zijn toegevoegd door andere revisoren of hierop reageren.

 • Een opmerking bewerken: klik op de tekst van de opmerking die u wilt bewerken. Hierdoor wordt een tekstinvoervak met de opmerking geopend. Breng de gewenste wijzigingen aan en klik vervolgens buiten het opmerkingenvak om de bewerking te voltooien.
 • Om te reageren op een opmerking: In de opmerking die u wilt beantwoorden, klikt u op beantwoorden, of druk op Ctrl + r, typ uw antwoord in het tekstvak en druk op de Tab-toets om te voltooien.

 

Een opmerking verwijderen

 • Op de dia:    Met de rechtermuisknop op de opmerkingen pictogram Pictogram Opmerkingen van de opmerking die u wilt verwijderen en klik vervolgens op Opmerking verwijderen.
 • In het Opmerkingenvenster:    klik op de opmerking die u wilt verwijderen en klik op de zwarte X.

 

Alle opmerkingen tegelijk verwijderen

Als u geen opmerkingen meer op de dia of in de presentatie wilt hebben, kunt u deze allemaal tegelijk verwijderen. Klik op het tabblad Controleren op de pijl onder Verwijderen en kies wat u wilt doen:

 • Alle opmerkingen en inkt op deze dia verwijderen    Verwijdert opmerkingen en inktnotities (toegevoegd aan aanraakgevoeligecomputers) uit de dia die u hebt geopend.
 • Alle opmerkingen en inkt in deze presentatie verwijderen    Verwijdert alle toegevoegde opmerkingen en inktnotities uit de hele presentatie.

Belangrijk:  Verwijderde opmerkingen worden permanent verwijderd uit de presentatie en kunnen niet worden hersteld. Als u de opmerkingen later wilt terugzien, moet u ze verbergen in plaats van verwijderen, of een kopie maken van de presentatie waarin de opmerkingen behouden blijven.

Opmerkingen verbergen

Opmerkingen verbergen Hiermee sluit u het Deelvenster Opmerkingen en stopt tekstballonnen wordt weergegeven op de dia’s klikt. De opmerkingen blijven in de presentatie, wat betekent dat anderen de presentatie wordt geopend kan zien en de feeds lezen. Als u voorkomen dat wilt, gebruikt u de bovenstaande stappen in plaats daarvan de opmerkingen verwijderen.

U kunt de opmerkingen als ballonnen met opmerkingen in uw presentatie, klikt u op Opmerkingen weergeven op het tabblad controleren en klik vervolgens op Markeringen weergeven. Klik op Markeringen weergeven opnieuw als u wilt zichtbaar maken van de opmerkingen.

Schakelen tussen opmerkingen

 • Als u naar een volgende of vorige opmerking wilt gaan, klikt u op het tabblad Controleren in de groep Opmerkingen op Vorige of Volgende.

 

 

 
 

Download het eBook:

7 manieren om samen te werken

IN POWERPOINT

 

Werk in PowerPoint zoals u nog nooit gedaan heeft met deze handige tips en trucs.

Doe inspiratie op om nieuwe manieren uit te proberen om samen te werken, tijd te besparen en het proces van lezen en schrijven te verbeteren.

Deze infographic laat u 7 van de nieuwste mogelijkheden binnen PowerPoint 2016 zien waarmee u productiever kan werken en zo meer gedaan krijgt binnen uw werkdag, waaronder:

 

 • Bewerken met andere personen
 •  

 • Zien wat er is gewijzigd
 •  

 • Ideeën vermelden en lezen

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

   OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  No Comments

  Leave a feedback