OfficeGrip_logo

Files restore voor SharePoint en Microsoft Teams komt eraan

Gegevensverlies is onaanvaardbaar. Omdat innovatie in de cloud de bedrijfswaarde verhoogt, biedt het nieuwe mogelijkheden aan IT-professionals en sitebeheerders die onvermoeibaar werken aan het ondersteunen, configureren, beheren en beveiligen van de inhoud van hun organisaties en teams. En daarom het is belangrijk dat u gemachtigd bent om te herstellen van onopzettelijke verwijderingen of versiekwesties tegen de snelheid die de zakelijke productiviteit vereist.

Deze week begint Microsoft met het uitrollen van Files Restore voor SharePoint en Microsoft Teams – een nieuwe Microsoft 365-functie.
Files Restore voor SharePoint en Microsoft Teams is een complete self–service hersteloplossing waarmee beheerders en eindgebruikers bestanden kunnen herstellen vanaf elk punt in de tijd gedurende de laatste 30 dagen. Als een gebruiker vermoedt dat zijn bestanden zijn gecompromitteerd, kunnen ze de bestandswijzigingen onderzoeken en de eigenaren van de inhoud toestaan om terug te gaan in de tijd naar eelk moment in de laatste 30 dagen.

SP_Files-Restore_001_main-user-interface.jpg

Als er iets fout is gegaan, kunt u een SharePoint-documentbibliotheek (dit is hetzelfde opslagmechanisme achter het tabblad Bestanden in Microsoft Teams) herstellen naar een eerder moment. Selecteer een datumvoorinstelling of gebruik de schuifregelaar om een datum te vinden in ongewone activiteit in de grafiek. Selecteer vervolgens de wijzigingen die u ongedaan wilt maken.

Herstel uw bestanden met vertrouwen in SharePoint en Microsoft Teams

Site-eigenaren zullen een nieuwe “Herstel deze bibliotheek” -optie zien in het paneel met bibliotheekinstellingen. Dit kan worden gebruikt als een self-service om de bestanden en mappen in de bibliotheek waarvan u vermoedt dat ze zijn aangetast door verwijdering door de eindgebruiker, bestandsbeschadiging of malware-infecties te herstellen – tot op elk moment in de afgelopen 30 dagen.

Ga eenvoudig naar het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek en selecteer Deze bibliotheek terugzetten, selecteer een datumbereik, selecteer uw bestanden en klik op Herstellen.

SP_Files-Restore_002_main-UI.jpgGa naar Site-instellingen en selecteer “Deze bibliotheek herstellen” om het proces te starten van het herstellen van een bestand of een set bestanden op basis van een datum voorafgaand aan het probleem.

Als veel van uw SharePoint- of Teams-bestanden worden verwijderd, overschreven, beschadigd of geïnfecteerd door malware, kunt u uw gehele documentbibliotheek terugzetten naar een eerdere tijd. Files Restore helpt Office 365-abonnees om alle acties die in de afgelopen 30 dagen op zowel bestanden als mappen hebben plaatsgevonden ongedaan te maken.

Bestanden herstellen is nu beschikbaar voor SharePoint-documentbibliotheken, ter bescherming van uw gedeelde bestanden in SharePoint, Teams, Outlook-groepen en Yammer-groepen die zijn verbonden met Office 365-groepen en maakt gebruik van dezelfde herstelmogelijkheden die uw individuele bestanden in OneDrive voor Bedrijven beschermen. 

Files restore voor SharePoint en Microsoft Teams is begonnen met ’targeted release’ voor klanten in Office 365. Ze zijn van plan om de release uit te breiden naar alle ’targeted release’ klanten aan het einde van april 2019. Daarna is Microsoft van plan om het volledig te releasen aan alle Office 365-klanten aan het eind van mei 2019.

Download het gratis eBook:

Snel aan de slag met Microsoft Teams

Microsoft Teams is een werkruimte in Microsoft 365 die speciaal voor chatten en samenwerken is bedoeld. In deze handleiding leert u de basisbeginselen van Microsoft Teams.
snel-aan-de-slag-met-microsoft-teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!