OfficeGrip_logo

Haal meer uit SharePoint-teamsites en Office 365-app-integraties

In het afgelopen kwartaal heeft Microsoft een groot aantal innovaties aangekondigd voor SharePoint die u helpen beter samen te werken, consistente toegang tot inhoud van Office 365 te bieden, de mogelijkheid om te zien hoe sites en inhoud worden gebruikt, plus nieuwe beheerdersmogelijkheden om consistentie tussen sites te bieden – allemaal beschikbaar gemaakt voor de gebruiker op hun apparaat naar keuze via updates van de mobiele SharePoint-apps. 

Op het werk is het belangrijk voor elk teamlid om op dezelfde pagina te blijven, vooral wanneer ze onderweg zijn. SharePoint-teamsites bieden een centrale locatie voor het beheren van teambestanden, het invoeren van en verbinding maken met belangrijke gegevens en het delen van tijdig nieuws. En met inzicht in wat de meeste betrokkenheid en waarde genereert, kunnen mensen natuurlijk corrigeren en optimaliseren voor de grootste impact.

SharePoint-teamsites zijn nauw geïntegreerd met Office 365 Groups en bijbehorende applicaties.SharePoint-teamsites zijn nauw geïntegreerd met Office 365 Groups en bijbehorende applicaties.

Laten we snel kijken naar de verschillende nieuwe functionaliteiten binnen SharePoint:

Werk beter samen met SharePoint, Office 365 Groups en Microsoft Teams

Elke groep heeft een unieke benadering van hoe ze werken en wat het beste werkt. Sommige zullen hun focus hebben gericht op e-mail, sommige op bestanden en sommigen op chat. En omdat alle groepen in Office 365 worden ondersteund door een SharePoint-teamsite (voor elke Office 365 Group wordt automatisch een SharePoint Teamsite aangemaakt) bevindt alle inhoud zich in één contentservice (SharePoint) die eenvoudig in een discussie kan worden ingebracht, kan worden gedeeld en makkelijk toegankelijk is.

Bekijk SharePoint-pagina’s en nieuwsartikelen binnen Microsoft Teams.

Microsoft Teams is dé hub voor teamwork waarbij groepen die actief betrokken zijn bij en werken aan projecten verbinding met elkaar en bestanden kunnen maken en samenwerken. En in combinatie met SharePoint houden groepen content centraal in teamwork, waardoor bestanden, sites en alle soorten content eenvoudig kunnen worden gedeeld en toegankelijk zijn in Teams. Behalve bestanden die zijn opgeslagen in SharePoint-documentbibliotheken heeft u nu toegang tot de dynamische, gegevensgestuurde pagina’s en nieuwsartikelen en kunt u deze rechtstreeks in de context van uw werk in Microsoft Teams weergeven.

Het is nu mogelijk om een belangrijke pagina of nieuwsartikel uit SharePoint handmatig toe te voegen als een uniek tabblad in een Microsoft Teams-kanaal. De pagina zelf blijft op de juiste SharePoint-site en kan worden getoond in de context waarin deze deel moet uitmaken van de chat. Selecteer eenvoudig je pagina, kies of je op een kanaal over deze pagina wilt posten en klik op Opslaan.

 

SharePoint-pagina's en nieuws kunnen eenvoudig worden toegevoegd als unieke tabbladen binnen Microsoft Teams.SharePoint-pagina’s en nieuws kunnen eenvoudig worden toegevoegd als unieke tabbladen binnen Microsoft Teams.

Als er een consequentere behoefte is aan een always-on-verbinding met al het gepubliceerde teamnieuws, is het mogelijk om alle nieuwsartikelen aan elkaar te koppelen zodat ze verschijnen als unieke discussies binnen de standaard kanaalchatervaring.

 

U kunt SharePoint-teamnieuws koppelen om automatisch nieuwe chatthreads per nieuwsitem te starten elke keer dat er een wordt aangemaakt op SharePoint-teamsites.U kunt SharePoint-teamnieuws koppelen om automatisch nieuwe chatthreads per nieuwsitem te starten elke keer dat er een wordt aangemaakt op SharePoint-teamsites.

Breng Office 365 Groups inhoud en -bronnen naar uw SharePoint Teamsite

Standaard zijn SharePoint-teamsites verbonden met Office 365 Groups voor consistent lidmaatschap en toegang tot gerelateerde apps zoals een gedeelde inbox, agenda en OneNote-notebook. Het is nu gemakkelijker om te verfijnen hoe de apps en bedieningselementen van de Office 365 Group worden betrokken bij de SharePoint Team-site.

U kunt de linkernavigatie van de teamsite snel bewerken om koppelingen naar de Gesprekken, Kalender, Notitieblok en Planner van de groep op te nemen.

 

Voeg snel linkse navigatie-items toe die rechtstreeks linken naar verbonden Office 365-groep-apps.Voeg snel linkse navigatie-items toe die rechtstreeks linken naar verbonden Office 365-groep-apps.

Klik op Bewerken, plaats de muisaanwijzer tussen twee navigatie-items en klik op het + pictogram om een koppeling toe te voegen om een optie te kiezen .

Naast flexibiliteit op het gebied van sitenavigatie van teams, kunt u ook de startpagina van de teamsite, of pagina’s en nieuwsartikelen binnen de teamsite, verbeteren met nieuwe Office 365 groepsgerelateerde webonderdelen, waaronder Connectors:

 • Agenda – Hiermee kan een team hun Office 365-groepsagenda insluiten op de startpagina of op een moderne SharePoint-pagina van hun team- of communicatiesite.
 • Planner – Een nieuw, modern webonderdeel van het Planner-team om plannen te presenteren binnen het SharePoint-team en de gebruikersinterface voor communicatiesites.
 • Documentbibliotheek (preview) – Voeg eenvoudig een venster toe aan de Documenten bestandenbibliotheek van de groep vanaf de startpagina van uw teamsite of vanuit een pagina of nieuwsartikel.
 • Connectors – De kracht van Office 365 Connectors wordt geïntroduceerd in Teams waardoor u een verbinding kunt maken met tal van services van derden, zoals Facebook, Bing News, Jira, GitHub, Stack Overflow en meer dan 100 andere bestaande connectors – met nog meer die eraan komen binnen afzienbare tijd. Opmerking: Connectors webonderdelen zijn alleen beschikbaar voor gebruik binnen op groepsverband aangesloten teamsites.

Verbind een bestaande SharePoint-teamsite met een nieuwe Office 365 Group

U kunt nu een bestaande SharePoint-teamsite verbinden met een nieuwe groep in Office 365 Groups om de productiviteit van uw team te verbeteren met de inhoud en middelen van een Office 365 Group, waaronder:

 • Een gedeeld postvak voor groepsgesprekken in Outlook
 • Een gedeelde agenda om deadlines, evenementen en teamvakanties bij te houden
 • Planner om taken te beheren, en
 • De optie om een Microsoft Team te maken als een hub voor samenwerking.

De site behoudt zijn URL, instellingen en toestemmingen. Site-eigenaren, leden en bezoekers kunnen zonder onderbreking werken. Hoewel bestaande pagina’s niet automatisch worden bijgewerkt, kunt u vandaag al beginnen met het moderniseren van uw teamsite. U kunt nieuwe pagina’s maken en zelfs een van de nieuwe pagina’s tot de startpagina van uw site maken.

Hier is een opsomming van wat er precies gebeurt:

 • Uw bestaande teamsite wordt verbonden met een nieuwe Office 365 Group
 • Uw bestaande site-inhoud, hiërarchie en rechten blijven hetzelfde
 • Wij zullen u helpen bij het selecteren van groepsleden op basis van uw bestaande site-lidmaatschap. Er worden geen sitemachtigingen gewijzigd; we voegen eenvoudig de nieuwe objectclaim voor Azure Active Directory (AAD) groep toe.

Site-eigenaren kunnen bestaande teamsites verbinden met nieuwe Office 365-groepen.Site-eigenaren kunnen bestaande teamsites verbinden met nieuwe Office 365-groepen.

Wanneer u een site verbindt met Office 365 Groups, wordt een nieuwe groep gemaakt. Groepseigenaren en -leden worden voorgesteld op basis van het lidmaatschap van uw bestaande teamsite. U kunt mensen uit de groep toevoegen of verwijderen. Natuurlijk kunt u het groepslidmaatschap op elk moment bijwerken.

Groepslidmaatschap wordt gescheiden beheerd van het sitelidmaatschap, maar groepsleden hebben altijd toegang tot de teamsite. U kunt doorgaan met het toevoegen van gebruikers aan de eigenaars, leden en bezoekersgroep van de site om hen toegang tot de site te geven zonder toegang te verlenen tot andere groepsresources.

Houdt de bezoekersaantallen van uw site bij

Op de Sitegebruik pagina kunnen site-eigenaren informatie bekijken die laat zien hoe hun gebruikers omgaan met een site. Site-eigenaren kunnen bijvoorbeeld het aantal mensen zien dat de startpagina heeft bezocht, hoeveel nieuwe items aan uw site zijn toegevoegd en een lijst met bestanden die de meeste weergaven hebben ontvangen.

Ook kondigt Microsoft aanvullende inzichten aan op siteniveau (meest bekeken en meest unieke kijkers, trending inhoud, historische weergaven) en op paginaniveau (het aantal reacties en vind-ik-leuks, plus weergaven en kijkersaantallen). Weergaven en weergaven voor SharePoint-pagina’s zijn beschikbaar op elke pagina en iedereen met weergaverechten kan dit zien.

 

Of u nu op een SharePoint-teamsite of communicatiesite bent, de Site-gebruikspagina geeft inzicht in hoe uw site in de loop van de tijd wordt gebruikt.Of u nu op een SharePoint-teamsite of communicatiesite bent, de Site-gebruikspagina geeft inzicht in hoe uw site in de loop van de tijd wordt gebruikt.

Teamwerk onderweg

Neem uw intranet mee om verbonden te blijven en op de hoogte te blijven van belangrijke inhoud, nieuws, sites en mensen terwijl u onderweg bent. U kunt eenvoudig teruggaan naar wat voor u relevant is, naast krachtige zoekmogelijkheden om te vinden wat u nodig hebt, en feedback geven via opmerkingen en likes – allemaal om het werk vooruit te helpen.

Introductie van het nieuwe tabblad Me met de mobiele SharePoint-app

Soms draait het allemaal om JOU 😊. Het tabblad Ik in de mobiele SharePoint-apps biedt een enkele plaats om belangrijke dingen die rondom u gebeuren, bij te houden – een plaats om recente bestanden, lijsten, pagina’s en nieuwsberichten te vinden. Je kunt gemakkelijk verdergaan waar je was gebleven en de Bewaar voor later knop gebruiken – bewaar nieuws, pagina’s en bestanden voor later.

Het tabblad Me richt zich op het beschikbaar stellen van een recente en een opgeslagen ervaring aan SharePoint Mobile (iOS aan de linkerkant, Android rechts).Het tabblad Me richt zich op het beschikbaar stellen van een recente en een opgeslagen ervaring aan SharePoint Mobile (iOS aan de linkerkant, Android rechts).

Creëer nieuws op Android: Voeg uw eigen nieuwsberichten toe vanaf uw Android-apparaat. Klik eenvoudig op + Toevoegen in de sectie Nieuws op een teamsite, typ een titel, voeg koptekst toe en formatteer deze. U kunt ook afbeelding(-en) toevoegen en documenten insluiten. En klik vervolgens op Publiceren. U en uw collega’s zullen het verhaal in de nieuwsservice als een recent verhaal zien verschijnen – op SharePoint Home in Office 365, op het tabblad Gepersonaliseerde Nieuws van de SharePoint-apps en op de teamsite zelf. Dat is nieuwsbereik – zodat u over een effectieve, geautomatiseerde megafoon beschikt om uw nieuws te versterken.

Android on-premises : u kunt inloggen op uw lokale SharePoint Server-omgeving vanuit de SharePoint mobiele app voor Android – waardoor u toegang heeft tot al uw sites binnen uw firewall en als u SharePoint Online gebruikt, zal de app toegang tot al uw sites bieden, zowel lokaal als online in Office 365. Krijg toegang tot SharePoint Server 2013 en 2016 met ondersteuning voor FBA en NTLM.

IT-controle en contentbeheer

Met geweldige sites komt grote verantwoordelijkheid en structuur. Het is de focus van IT- en contentmanagers om het bedrijf in staat te stellen zijn resultaten te bereiken, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de richtlijnen en voorkeuren van het bedrijf.

SharePoint-hubsites – Microsoft heeft SharePoint-hubsites aangekondigd die verwante sites samenbrengen om nieuws en activiteit bij elkaar te brengen, om het zoeken te vereenvoudigen en om samenhang te creëren met gedeelde navigatie en de algehele ‘look-and-feel’; Dit is van toepassing op zowel teamsites als communicatiesites, en het is de taak van de beheerder om een hubsite te maken waarmee site-eigenaren zich kunnen aanmelden en zich kunnen aanmelden als het bedrijf dit vereist.

Aangepaste sitethema’s en aangepaste siteontwerpen: Omdat sites volgens het bedrijf beter geordend zijn, kunnen ze ook beter worden afgestemd op de gewenste ‘look-and-feel’ en structuur via het gebruik van aangepaste sitethema’s en aangepaste siteontwerpen – met een tenant-wijde galerij beschikbaar om ervoor te zorgen dat elke site kan worden toegewezen aan de juiste set thema’s en ontwerpen. Het is ook mogelijk om aan te geven wie specifieke ontwerpen kan kiezen en gebruiken op het moment dat ze nieuwe sites maken. Aangepast siteontwerp en aangepaste sitethema’s zijn van toepassing op zowel teamsites als communicatiesites en bieden u de flexibiliteit en keuze om uw favoriete ‘look-and-feel’ toe te passen, terwijl u tegelijkertijd controle hebt over vooraf geconfigureerde lay-out, paginaontwerp en voorbewerkte inhoud.

Bestanden die aandacht nodig hebben – Het is mogelijk dat sommige bestanden die aan documentbibliotheken zijn toegevoegd of bulksgewijs zijn geüpload, zonder vereiste metadatavelden worden ingevuld. Nu is het gemakkelijk om te zien of een afzonderlijk document onvolledige metadata bevat die zijn gemarkeerd als vereist. En met één klik kunt u alle bestanden bekijken die aandacht nodig hebben, oftewel, filteren naar de bestanden die metagegevens missen en snel ter plekke corrigeren met behulp van het informatievenster.

 

Ontbrekende bestanden metadata worden gemarkeerd voor bewustzijn en kunnen eenvoudig inline worden aangepast in het informatievenster.Ontbrekende bestanden metadata worden gemarkeerd voor bewustzijn en kunnen eenvoudig inline worden aangepast in het informatievenster.

SharePoint-eigenschappen in Office (voorheen Document Input Panel (DIP)) – u kunt nu metagegevens die zijn opgeslagen in SharePoint direct vanuit de Office-clienttoepassing beheren – binnen het document zelf. Dit maakt het gemakkelijk voor mensen om de vereiste informatie in te vullen en biedt inhoudbeheerders een middel om vereiste en ontbrekende informatie te benadrukken in een context waarin hun gebruikers werken.

In de toekomst

Er komen nog meer integraties tussen SharePoint, Teams en Office 365 Groups, zodat verschillende teams in staat zijn om te werken in de ervaring die het beste bij hun unieke werkstijl past, zonder concessies te doen aan kracht of flexibiliteit. U kunt binnenkort profiteren van veel van de hierboven genoemde functies. Maak nieuwe Office 365 Groups vanuit SharePoint Home. Leg contact met je collega’s met Microsoft Teams en belicht belangrijke updates door teamnieuws te schrijven en te delen.

 

Veelgestelde vragen

V: Wanneer kan ik de bovengenoemde innovatie binnen mijn Office 365-tenant verwachten?

A: Veel van wat hierboven wordt genoemd, begint met uitrollen vóór het einde van het kalenderjaar 2017 bij Office 365 First Release-klanten, met uitzondering van de mogelijkheid om de bestaande teamsite te verbinden met een nieuwe Office 365 Group en SharePoint-hubsites – beide staan op de planning voor de uitrol in de eerste helft van het kalenderjaar 2018.

V: Welke rollen spelen Office 365 Groups, SharePoint-teamsites en Microsoft Teams allemaal wanneer ze samen worden gebruikt?

A: Office 365 Groups helpt bij het beheren van de lijst met teamleden die samenwerken (groepsobjecten worden opgeslagen in Azure Active Directory (AAD)); leden kunnen deel uitmaken van verschillende groepen. Vervolgens maken ze gebruik van SharePoint-teamsites om hun inhoud en informatie te beheren met behulp van nieuws, pagina’s, documentbibliotheken, lijsten en zakelijke apps. Microsoft Teams komt kijken bij de lopende conversaties van het team. Het is mogelijk om een document dat op de teamsite is opgeslagen rechtstreeks in de chat te delen als een link. Leden kunnen ook nieuwsartikelen, pagina’s of de volledige site laten zien vanuit de tabbladen van Microsoft Teams-kanalen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!