OfficeGrip_logo

Hoe converteer je een Word-document naar PDF

Als u wordt gevraagd uw werk op te sturen als PDF, kunt u het Word-document opslaan als PDF-bestand.

 1. Klik op Bestand > Exporteren > PDF of XPS maken.

  Knop PDF of XPS maken

 2. Geef aan waar u het PDF-bestand wilt opslaan.

  TIPS    Als u wilt voorkomen dat er informatie wordt toegevoegd die u niet wilt delen, klikt u in het venster Publiceren als PDF of XPS op Opties. Klik vervolgens op Document en schakel het selectievakje Documenteigenschappen uit. Stel desgewenst andere opties in en klik op OK.

  Vak Opties voor het maken van een PDF

 3. Klik op Publiceren.

 

Meer informatie over PDF-opties

 • Als u een PDF wilt maken van slechts enkele pagina’s in uw document, kiest u een optie onder Paginabereik.
 • Als u bijgehouden wijzigingen wilt opnemen in de PDF, schakelt u onder Wat wilt u publiceren? het selectievakje Document met markeringen in. Selecteer anders het selectievakje Document.
 • Als u een reeks bladwijzers wilt maken in de PDF, schakelt u het selectievakje Bladwijzers maken met in. Kies vervolgens Koppen of, als u bladwijzers hebt toegevoegd aan het document, Word-bladwijzers.
 • Als u wel documenteigenschappen wilt opnemen in de PDF, schakelt u het selectievakje Documenteigenschappen in.
 • Als u wilt dat het document gemakkelijker kan worden gelezen door schermlezers, schakelt u het selectievakje Labels voor documentstructuur voor toegankelijkheid in.
 • Voldoet aan ISO 19005-1 (PDF/A) Deze optie voert het PDF-document uit volgende de PDF/A-standaard, een archiveringsstandaard. Bij de PDF/A-standaard blijft het document zodanig behouden dat dit er hetzelfde uitziet wanneer dit later opnieuw wordt geopend.
 • Bitmaptekst als lettertypen niet mogen worden ingesloten Als lettertypen niet kunnen worden ingesloten in het document, gebruikt de PDF bitmapafbeeldingen van de tekst, zodat de PDF er precies hetzelfde uitziet als het originele document. Als deze optie niet is ingeschakeld en het bestand een lettertype gebruikt dat niet kan worden ingesloten, gebruikt de PDF-lezer mogelijk een vervangend lettertype.
 • Het document met een wachtwoord versleutelen Als u de toegang wilt beperken, zodat alleen personen met het wachtwoord de PDF kunnen openen, klikt u op deze optie. Wanneer u klikt op OK, wordt het dialoogvenster PDF-document versleutelen geopend, waarin u een wachtwoord kunt opgeven.

 

Inhoud van een PDF openen en kopiëren met Word

U kunt inhoud in een PDF kopiëren door het bestand te openen in Word.

Ga naar Bestand > Openen en blader naar het PDF-bestand. De PDF-inhoud wordt geopend in een nieuw bestand. U kunt nu elke gewenste inhoud kopiëren, inclusief afbeeldingen en diagrammen.
 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!