OfficeGrip_logo

Hoe converteer je en los je wiskundige vergelijkingen op in OneNote

Schrijf of typ een rekenprobleem en OneNote voor Windows 10 lost het voor u op – zodat u snel het antwoord krijgt, of stapsgewijze instructies laat zien die u helpen te leren hoe OneNote tot de oplossing is gekomen. Van elementaire wiskunde tot calculus, de ink wiskundige-assistent van OneNote is alles wat u altijd al had gewild dat een rekenmachine zou kunnen doen. 

Stap 1: Een vergelijking typen of schrijven

De inkt-wiskundige assistent van OneNote werkt het beste met handschriftvergelijkingen op elke Windows 10-laptop of -tablet met touchscreen, maar u kunt ook proberen te schrijven met een muis of pentablet op een standaard pc of uw toetsenbord gebruiken om uw vergelijkingen te typen.

 1. Ga in OneNote voor Windows 10 naar een willekeurige pagina en klik of tik op het tabblad Tekenen.
 2. Klik op het Tekenen tabblad op de pen die u wilt gebruiken.
 3. Klik of tik op de kleine pijl naast de pen die u hebt geselecteerd en kiest u de breedte en inkt lijnkleur die u wilt gebruiken.
 4. Vervolgens voert u een van de volgende handelingen uit:
  • Als u een apparaat met aanraakscherm gebruikt, kunt u uw vergelijking met uw vinger of een stylus schrijven.

   Een wiskundige vergelijking schrijven in OneNote voor Windows 10

  • Als u een pc met een standaardmonitor gebruikt, schrijft u uw vergelijking met uw muis of pentablet of gebruikt u uw toetsenbord om uw vergelijking te typen.

 

Stap 2: de vergelijking selecteren

Voordat OneNote uw vergelijking kan oplossen, selecteert u de inktstreken of getypte tekst die u wilt laten herkennen.

 1. Klik op het tabblad Tekenen op het hulpprogramma Lassoselectie.

  De knop Lasso selecteren op het tabblad Tekenen

 2. Met uw vinger of de muisaanwijzer, sleept u een selectie rond de vergelijking die u hebt gemaakt in stap 1. Wanneer u de muisknop loslaat, moet alle pennenstreken of tekst in uw vergelijking verschijnen.

  Een handgeschreven wiskundige vergelijking selecteren met Lasso selecteren

 

Stap 3: Gebruik de knop Handschrift naar wiskunde

Wanneer uw vergelijking is geselecteerd, doet u het volgende:

 1. Klik op het tabblad Tekenen op de knop Handschrift naar wiskunde.

  De knop Wiskunde op het tabblad Tekenen

  Belangrijk: Wiskundige functies in OneNote voor Windows 10 zijn alleen beschikbaar als u een actief Office 365-abonnement. Als u de knop Handschrift naar wiskunde niet op het tabblad Tekenen ziet, zorg er dan voor dat u bent aangemeld bij OneNote met het account dat is geregistreerd bij uw abonnement.

 2. Controleer in het Handschrift naar wiskunde venster dat wordt geopend of OneNote uw vergelijking correct heeft herkend..

  Selecteer, indien nodig, Selecteren en corrigeren om eventuele correcties aan individuele inktstreken aan te brengen. In de Selecteren en corrigeren modus kunt u het gereedschap Lassoselectie gebruiken om een onjuist herkend symbool of een specifiek deel van de vergelijking te selecteren en OneNote biedt alternatieven waaruit u kunt kiezen.

  Een vergelijking in het taakvenster wiskundige

 3. Klik op de knop Instellingen als u wilt schakelen tussen het oplossen van reële getallen en complexe getallen, of als u de hoekmeting van grafieken wilt instellen op graden, radialen of verlopen.
 4. Voer een van de volgende opties uit om de huidige vergelijking op te lossen:
  • Klik of tik op het vak Selecteer een actie en kies wat u wilt dat OneNote doet met de geselecteerde wiskundige vergelijking. De beschikbare keuzen in de vervolgkeuzelijst zijn afhankelijk van de geselecteerde vergelijking.

   Bekijk de oplossing die in OneNote wordt weergegeven onder de actie die u heeft geselecteerd. In het onderstaande voorbeeld wordt de geselecteerde optie oplossen voor x weergegeven.

   De knop Stappen weergeven in het taakvenster Wiskunde

   Tip: U kunt de oplossing slepen naar een willekeurige plaats op de pagina.

  • Als u wilt zien hoe OneNote het probleem heeft opgelost, klikt of tikt u op Stappen weergeven en selecteert de details van wat u wilt bekijken. De beschikbare keuzen in de vervolgkeuzelijst zijn afhankelijk van de geselecteerde vergelijking.

   Stappen van de oplossing in het taakvenster Wiskunde

   Tip: U kunt de Oplossingsstappen slepen naar een willekeurige plaats op de pagina.

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!