OfficeGrip_logo

Hoe deel je een presentatie en ontwikkel je hem samen met behulp van PowerPoint Online

In dit artikel

Aan een presentatie die is opgeslagen in OneDrive of SharePoint Online kan worden gewerkt door meerdere redacteuren in PowerPoint Online. U kunt opmerkingen toevoegen en afzonderlijk of tegelijk bewerken.

Een presentatie delen

 1. Klik in PowerPoint Online, op de knop delen .

  Knop Delen

 2. Kies een van de volgende opties in het venster voor delen dat wordt weergegeven:

  Personen uitnodigen: Een uitnodiging verzenden per e-mail met een koppeling naar uw presentatie en een optioneel bericht

  Personen uitnodigen voor een presentatie

  • Anderen bewerken of alleen-lezen om toegang te verlenen aan uw presentatie, klikt u op de pijl-omlaag en kiest u kan bewerken of kan bekijken.
  • Klik op Delen om de uitnodiging per e-mail te verzenden.

  Koppeling ophalen: Een koppeling naar de presentatie maken die u kunt kopiëren en plakken

  Een koppeling naar een presentatie ophalen

  • Als u toegangsbeperkingen wilt opgeven, kiest u een aanmeldingsoptie in de lijst.
  • Als u de koppeling wilt kopiëren, klikt u op Kopiëren.
  • Als u de vervaldatum voor de koppeling wilt wijzigen, klikt u op Wijzigen en voert u een nieuwe waarde in.

   

 

Meldingen als u een gewijzigd bestand opent

Wanneer anderen wijzigingen aanbrengen in een gedeelde presentatiebestand, krijgt PowerPoint Online u wanneer u het bestand opnieuw openen. Een kleine banner ziet u wie wijzigingen heeft aangebracht uw presentatie terwijl u afwezig bent.

PowerPoint Online ziet u wie wijzigingen in uw gedeelde bestand hebt aangebracht terwijl u afwezig bent
 

Zien wat er veranderd in uw gedeelde presentatie

Voor abonnees met bedrijven Office 365 die gebruikmaken van SharePoint Online, PowerPoint Online automatisch alle personen bijgehouden aan wijzigingen hebt aangebracht in de online-documenten.

 1. Wanneer u een gewijzigde presentatie opnieuw opent (of u een bestand hebt geopend dat door iemand anders actief wordt bewerkt), worden de gewijzigde dia’s in turquoise in het deelvenster Miniaturen gemarkeerd.

  Revisiemarkering in het deelvenster Miniaturen van PowerPoint

 2. Selecteer een miniatuur om de dia op het volledige scherm te bekijken. Het gewijzigde gedeelte van de dia wordt weergegeven met een turquoise omtrek. In een bijbehorende opmerking wordt vermeld wie de wijziging heeft aangebracht en wanneer.

  (Er zijn gevallen waar een gewijzigde dia wordt gemarkeerd, maar waar het type wijziging dat is aangebracht op de afzonderlijke dia niet wordt weergegeven met een groene omtrek. Voorbeelden van dergelijke wijzigingen zijn: Wijzigingen in het notitievenster, het verwijderen van een vorm, de toevoeging van een opmerking en wijzigingen in een animatie.)

  Notatie bij revisiemarkering over wie een verandering heeft aangebracht en wanneer

 
Wanneer worden wijzigingen wel of niet gemarkeerd:

 • Deze functie werkt op gedeelde documenten die zijn opgeslagen in OneDrive voor Bedrijven en SharePoint Online.
 • Wijzigingen worden gemarkeerd alleen wanneer de persoon die u de wijziging maakt PowerPoint Online gebruikt of een abonnee Office 365PowerPoint 2016gebruikt, ten minste versie 1708 van de maandelijks kanaal of de versie 1803 van het kanaal puntkomma jaarlijkse (Targeted). Zoek uw Office-versie
 • Gegevens over de status gelezen/ongelezen van afzonderlijke dia’s worden opgeslagen in een Microsoft onlineservice ontworpen voor het opslaan van gebruikersinstellingen. De gegevens worden bijgewerkt telkens wanneer die iemand PowerPoint dia’s wordt geopend en er is een limiet voor het aantal recente bestanden worden opgeslagen in de online-service.

 
Als een persoon heeft ingeschakeld in Privacyopties voor een document in het Vertrouwenscentrum, wordt er geen wijzigingen bewerken in dat document, door iemand die, opgeslagen. Daarom zou er geen Turkoois markeren in het bestand. Het Vertrouwenscentrum is niet beschikbaar in PowerPoint Online, maar PowerPoint Online voldoet aan de instellingen van een Vertrouwenscentrum die u hebt aangebracht in een bureaubladversie van PowerPoint.

Samen bewerken in PowerPoint Online

 1. In OneDrive, klik op om het bestand dat u wilt werken met anderen.
 2. Klik onder Presentatie bewerken, klikt u op bewerken in PowerPoint Online.

  Openen in PowerPoint Online

 3. Bewerk de presentatie.
  • Als anderen op hetzelfde moment aan de presentatie werken, ziet u het pictogram voor cocreatieAantal personen dat aan een presentatie werkt en een getal op de statusbalk, waarmee wordt aangegeven hoeveel personen aan de presentatie werken. Klik op de pijl-omlaag naast het pictogram voor cocreatie om te zien wie er aan de presentatie werkt.
  • Wanneer personen de presentatie bewerken zonder het aanmelden bij OneDrive of SharePoint, weergegeven ze in de lijst als ‘Gast’.

   Melding van cocreatieAls ze ook PowerPoint Onlinegebruiken, kunt u ook zien wat ze typt in realtime, en een indicator om te zien wat de dia’s ze werken.

  U kunt samenwerken aan met personen die de PowerPoint -bureaubladtoepassing gebruiken. Echter voor de beste resultaten personen met PowerPoint Online moeten duren Hiermee schakelt u wijzigingen aanbrengt met die met de bureaubladtoepassing PowerPoint (PowerPoint 2010 of hoger, of PowerPoint voor Mac 2011 of hoger).

 

Een opmerking toevoegen

 1. Selecteer een dia of een ander nummer op een dia.
 2. Klik op het tabblad Invoegen , klikt u op OpmerkingDe knop Opmerking invoegen in PowerPoint Online
 3. Typ de opmerking en druk op Enter.

  Opmerkingen toevoegen

  • Als u meer opmerkingen wilt toevoegen, klikt u in het deelvenster Opmerkingen op NieuwNieuwe opmerking en voert u uw tekst in het vak in.
  • Als u wilt reageren op een opmerking, klikt u in het vak Beantwoorden en voert u uw reactie in.
  • Op de dia verschijnt een opmerkingenballon Iemand heeft een opmerking toegevoegd naast het item waarover u een opmerking hebt toegevoegd.

 

De naam van een presentatiebestand wijzigen

U kunt de naam van een bestand in PowerPoint Online gewijzigd terwijl u bent cocreatie met anderen.

 1. Klik op de bestandsnaam in het midden van de titelbalk van PowerPoint Online boven aan het browservenster.

  Klik op de bestandsnaam in het midden van de titelbalk boven aan het browservensterDe volledige naam is geselecteerd.

 2. Typ een nieuwe naam voor het bestand. Of gebruik de pijltoetsen om het invoegpunt binnen de titel te verplaatsen en typ vervolgens de gewenste wijzigingen aan de bestandsnaam.
 3. Druk op Enter wanneer u klaar bent.

 
In even opent u de naam wijzigen gesynchroniseerd met andere versies van het bestand die momenteel beschikbaar zijn.
 

Soorten cocreatie

 • Realtime cocreatie is wanneer twee of meer personen invoert en de tekstwijzigingen voor iedereen op hetzelfde moment. Met realtime cocreatie ziet u de locatie van de cursor van de andere editors op het scherm. Opmaakwijzigingen weergeven ook. Als u samen met iemand die met een versie die ondersteuning biedt voor alleen normaal cocreatie beschikbaar is, u geen bewerkingen hiertegen in reële tijd ziet.
 • Normale cocreatie is wanneer u en anderen kunnen tegelijkertijd aan een document werken, en niet elkaar blokkeren. U kunt zien wie er nog meer aan het document werkt. Terwijl een samenwerken aan een alinea bewerkt, worden die lid is vergrendeld tegen bewerking door anderen. Wanneer nieuwe wijzigingen zijn aangebracht door andere, ziet u de status van een Updates beschikbaar in het document of presentatie. Wanneer u opslaat, ziet u de wijzigingen die anderen hebben aangebracht. Uw document wordt vernieuwd, op opslaan, met wijzigingen die iedereen heeft opgeslagen sinds de laatste keer dat u hebt opgeslagen. Als u een toepassing ondersteunende normale cocreatie gebruikt, kunt u samen met iemand die met een versie die ondersteuning biedt voor realtime cocreatie.
Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!