OfficeGrip_logo

Hoe deel je Systeem Audio tijdens een teams-vergadering of live-gebeurtenis in Microsoft Teams

Als u de audio van uw systeem deelt, kunt u geluid van uw computer streamen naar deelnemers aan de vergadering. U kunt dit gebruiken om een video- of audiofragment af te spelen als onderdeel van een presentatie.

Notities:

 • Tijdens het delen van een PowerPoint-bestand of whiteboard kunt u de audio van uw computer niet opnemen.
 • Voorlopig ondersteunen we deze functie alleen op Windows-apparaten.

Systeemgeluid delen

Als u uw systeemgeluid wilt delen, selecteert u Delen Knop Scherm delen in de besturingselementen voor de vergadering en vervolgens Systeemgeluid delen. Wanneer u deelt, wordt alle systeemaudio, met inbegrip van meldingen, gedeeld in de vergadering.

Opmerking: Teams en uw computer moeten op dezelfde luidspreker worden ingesteld. Pas de geluidsinvoer van uw computer in uw systeeminstellingen aan en de geluidsinvoer van Teams in uw apparaatinstellingen in Teams.

Systeemgeluid delen in een ruimte met een Teams-apparaat

Met Teams-apparaten kunt u inhoud delen via kabels die verbonden zijn met de console in de ruimte. Helaas ondersteunen we het delen van systeemgeluid op deze manier nog niet.

Als u systeemgeluid wilt delen wanneer u in een vergaderruimte zit waarin zich een Teams-apparaat bevindt:

 1. Neem deel aan de vergadering vanaf uw persoonlijke apparaat door Geluid uit te selecteren zodra u deelneemt aan de vergadering, zodat niet alleen uw microfoon automatisch wordt gedempt maar ook geluid uit de Teams-vergadering, om echo’s te voorkomen.
 2. Selecteer Delen Knop Scherm delen in de besturingselementen voor de vergadering en vervolgens Systeemgeluid delen.

Notities:

 • Zorg dat de microfoon en luidspreker van slechts één apparaat in een ruimte zijn ingeschakeld om echo’s te voorkomen.
 • Probeer zo min mogelijk apps uit te voeren terwijl u uw systeemgeluid deelt. Als uw computer te veel apps uitvoert, kan uw geluid daaronder lijden.

Problemen met het systeemgeluid oplossen

Slechte geluidskwaliteit

Als uw computer veel toepassingen uitvoert, kunt u problemen met de geluidskwaliteit ondervinden, zoals vertraging of onderbreking. Als dit het geval is, kan het helpen om andere toepassingen te sluiten.

Laag volume

Als u Windows gebruikt, wordt het volume van andere geluiden van uw apparaat (zoals meldingen en waarschuwingen) verlaagd wanneer u deelneemt aan een Teams-vergadering. Meestal is dat waarschijnlijk wat u wilt, zodat u zich op de vergadering kunt concentreren. Als u systeemgeluid deelt, zal de instelling die andere systeemgeluiden zachter zet echter ook het geluid dat u probeert te delen zachter zetten.

Om dit op te lossen, gaat u naar de geluidsinstellingen van uw systeem, zoekt u uw geluidsbedieningspaneel, selecteert u Communicatie en vervolgens Niets doen. Tot slot past u de wijzigingen toe, zodat anderen uw gedeelde geluid luid en duidelijk kunnen horen.

Op het tabblad Communicatie van het onderdeel Geluid in het Configuratiescherm van Windows kunt u uit vier manieren kiezen om geluid te verwerken als u uw pv gebruikt voor oproepen of vergaderingen. 'Geen actie uitvoeren' is geselecteerd.

Maak-Kennis-Met-Microsoft-Teams-4

Meer informatie over Microsoft Teams?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Maak kennis met Microsoft Teams

In dit eBook vindt u uitleg over de mogelijkheden van Microsoft Teams en speciale tips en trucs om alle soorten teams beter te laten samenwerken.

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!