OfficeGrip_logo

Hoe gebruik je tags in Microsoft Teams

In dit artikel

Met tags kunt u snel en eenvoudig een groep mensen bereiken.

Met tags kunt u personen categoriseren op basis van kenmerken, zoals rollen, projecten, vaardigheden, cursussen en locaties. Met de tag ‘ verpleegt ‘ of ‘ Manager ‘ of Designer ‘ kunt u bijvoorbeeld groepen mensen bereiken in teams, zonder dat u elke naam hoeft te typen.

Wanneer een tag is toegevoegd, kunt u deze gewoon @mention in een kanaal. Iedereen die aan dat label is toegewezen, ontvangt een melding op dezelfde manier als wanneer ze afzonderlijk worden @mentioned.

Een andere manier om een tag te gebruiken, is om een nieuwe chat te starten en vervolgens de tag te selecteren die is toegewezen aan de personen die u wilt bereiken.

Tags maken en beheren in teams

Selecteer Teams De knop Teams aan de linkerkant van de app en zoek uw team in de lijst. Selecteer vervolgens meer opties Knop Meer opties en kies labels beheren pictogram voor het beheren van labels .

U kunt hier labels maken en deze toewijzen aan personen in uw team.

Een nieuwe tag maken

Een tag @mention in een kanaal

In een kanaal gesprek hoeft u alleen maar een tag in uw bericht @mention en de tag in de lijst te selecteren. Het label wordt weergegeven als een willekeurige @mention en de personen die aan de tag zijn gekoppeld, krijgen een melding.

een tag @mention in teams

Een tag @mention in een kanaal

Als u een chatgesprek wilt starten met de leden van een tag, selecteert u nieuwe chat Nieuw chatpictogram in Teams , begint u met het typen van de naam van de tag en selecteert u de tag in de lijst. Iedereen in de label groep wordt toegevoegd aan het veld aan:.

Selecteer een tag in een chatgesprek

Instellingen voor team eigenaren beheren

Team eigenaren kunnen de gebruikers van wie hun team labels mag toevoegen, kiezen. Selecteer Teams De knop Teams aan de linkerkant van de app en zoek uw team in de lijst.

Ga naar meer opties Knop Meer opties , selecteer Knop Instellingen team beheren , kies het tabblad instellingen en ga naar de sectie labels . U kunt hier bepalen of teamleden of team eigenaren Tags kunnen beheren.

Instellingen van team eigenaren beheren

Deel dit artikel

Download het gratis eBook:

Een snelcursus microsoft teams

In dit e-book behandelen we de belangrijkste onderdelen van Microsoft Teams zodat je snel aan de slag kan met dé hub voor teamsamenwerking in Office 365.

Een-snelcursus-Microsoft-Teams-2

    Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

    Geef een antwoord

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Inschrijven voor de nieuwsbrief

    Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!