OfficeGrip_logo

Hoe kun je samenwerken in Excel met OneDrive

Co-auteurschap met OneDrive

Met OneDrive is het mogelijk om samen tegelijk een Excel document te bewerken. Dit maakt het samenwerken met collega’s in Microsoft Excel een stuk gemakkelijker. De tekst kan in real-time worden bewerkt en is door OneDrive meteen inzichtelijk voor beide personen. Hoe jij het makkelijkste kan samenwerken in Microsoft Excel met OneDrive leggen wij hier uit.

Microsoft Excel & co-auteurschap met OneDrive

Met OneDrive is het mogelijk om samen tegelijk een document te bewerken. Dit kan door middel van de co-auteurschap functie in de Excel app. Met co-auteurschap wordt het samenwerken met collega’s of externe partijen makkelijker, want er kunnen in real-time aanpassingen aan een document worden gemaakt. Deze aanpassingen zijn direct zichtbaar voor iedereen die toegang heeft en het document aan het bekijken is. De documenten moeten opgeslagen worden in OneDrive, omdat dit ervoor zorgt dat de bestanden voor meerdere mensen toegankelijk zijn via de cloud.

Co-auteurschap met andere documenten

Het samenwerken met co-auteurschap is mogelijk in Microsoft Word, Microsoft PowerPoint en Microsoft Excel. In dit blog maken wij gebruik van OneDrive voor de co-auteurschap mogelijkheden, maar het is ook mogelijk om dit vanuit SharePoint te doen. Het document moet dan in de SharePoint omgeving worden geplaatst, waarna het mogelijk wordt om deze met meerdere mensen te bewerken.

Hoe kun je samenwerken in Excel met co-auteurschap

Het is dus mogelijk om samen tegelijk een document te bewerken. Welke stappen jij daarvoor moet ondernemen leggen wij hier uit:
Open het Excel bestand waarin je wilt gaan samenwerken met collega’s of externe partijen. In de rechterbovenhoek zie je het icoon met de tekst “delen”. Door op dit icoontje te drukken kun je in het document gaan samenwerken met iedereen die de link heeft.
Microsoft Excel samenwerken delen
Om samen te kunnen werken met co-auteurschap in Excel, moet het bestand in de OneDrive omgeving geplaats worden. Dit is nodig, omdat de aanpassingen vanuit de cloud worden toegepast. Upload het document in de OneDrive-map door op de eerste optie te klikken of meld jezelf aan met een Microsoft account.
Microsoft Excel samenwerken OneDrive
Als het bestand in de OneDrive map is geüpload, hoef je alleen nog een naam, groep of e-mail toe te voegen. Wil je met een extern persoon samenwerken? Vul dan het e-mail adres in van deze persoon. Het is mogelijk om een bericht mee te sturen, maar dit is niet verplicht.
Microsoft Excel document delen

Tot slot

Het samenwerken in Excel documenten kan enorm handig zijn. Zo kunnen er meerdere personen tegelijk aan een document werken en zijn de wijzigingen in real-time zichtbaar voor iedereen. Ben jij nou benieuwd hoe jouw bedrijf efficiënter vanuit de cloud kan werken? Neem dan contact met ons op.

Meer lezen

Eindgebruiker

De introductie van Town Halls in Microsoft Teams

Om de virtuele evenementervaring op Teams te vereenvoudigen, integreert Microsoft haar live-evenementmogelijkheden in de Teams-vergaderervaring. Dit zal een uniforme ervaring creëren voor gebruikers, of ze nu een kleine vergadering, een klantgericht webinar of een bedrijfsbrede Town Hall organiseren.

Lees meer...
Eindgebruiker

Verbeterde functies binnen Microsoft Forms

In deze blog lichten wij de nieuwe functies van Microsoft Forms toe. Deze vernieuwingen zijn aangebracht in het verzamelen van realtime feedback. Dankzij Forms en Quizzes kunnen gebruikers moeiteloos en vlekkeloos realtime gegevens creëren, delen en analyseren die zij tijdens presentaties verzamelen.

Lees meer...
duurzaam-microsoft
Microsoft 365

Een blik op de milieubewuste initiatieven van Microsoft

In de wereld van technologie en innovatie staat Microsoft bekend om meer dan alleen haar baanbrekende software en hardwareproducten. De technologiereus heeft in de afgelopen jaren met een aantal opmerkelijke initiatieven veel energie gestoken in duurzaamheid en milieubewustzijn.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!