OfficeGrip_logo

Hoe maak je een grafiek in Excel 2016 voor Windows

U hoeft niet meer te experimenteren met grafiektypen in Excel om erachter te komen dat het type dat u heeft gekozen niet past bij uw gegevens. Gebruik de opdracht Aanbevolen grafieken op het tabblad Invoegen om snel een grafiek te maken die geschikt is voor uw gegevens. 

  1. Selecteer de gegevens die u wilt gebruiken om een grafiek te maken.
  2. Klik op Invoegen > Aanbevolen grafieken.Illustraties waarin het tabblad Invoegen en de knop Aanbevolen grafieken worden weergegeven
  3. Schuif op het tabblad Aanbevolen grafieken door de lijst met grafieken die worden aanbevolen voor uw gegevens en klik op een grafiek om te zien hoe de gegevens eruit komen te zien.Tabblad Aanbevolen grafieken in het dialoogvenster Grafiek invoegenTIP   Als u geen geschikte grafiek ziet, klikt u op Alle grafieken om alle beschikbare grafiektypen weer te geven.
  4. Wanneer u de gewenste grafiek heeft gevonden, klikt u erop en klikt u op OK.
  5. Gebruik de knoppen Grafiekelementen, Grafiekstijlen en Grafiekfilters naast de rechterbovenhoek van de grafiek om grafiekelementen, zoals astitels of gegevenslabels, toe te voegen, het uiterlijk van de grafiek aan te passen of andere gegevens weer te geven in de grafiek.Aanbevolen gestapeld kolomdiagram

 
TIP   Gebruik de tabbladen Ontwerpen en Indeling om het uiterlijk van de grafiek aan te passen. Als u deze tabbladen niet ziet, klikt u ergens in de grafiek om de Hulpmiddelen voor grafieken aan het lint toe te voegen.

Hulpmiddelen voor grafieken
 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!