OfficeGrip_logo

Hoe pas je een SharePoint pagina aan in Microsoft Teams

SharePoint pagina in Microsoft Teams

Microsoft Teams is de centrale hub om samen te werken met mensen en bestanden efficiënt te delen. Het maakt het voor collega’s en externe leveranciers mogelijk om samen te werken in één centrale omgeving, waardoor gegevens gemakkelijker kunnen worden gedeeld. Microsoft heeft het nu mogelijk gemaakt om een SharePoint pagina aan te passen vanuit de Teams-omgeving. Dit kan op het moment dat een bestaande moderne SharePoint pagina wordt toegevoegd aan het Microsoft Teams-kanaal.

Een SharePoint pagina aanpassen in Microsoft Teams

Om een SharePoint pagina te kunnen aanpassen in Microsoft Teams moet je de pagina auteur zijn. Als pagina auteur wordt het mogelijk om content, afbeeldingen of andere zaken toe te voegen aan de SharePoint pagina. Dit is dus alleen mogelijk als je de auteur bent van een SharePoint pagina.

Een SharePoint pagina zal eerst moeten worden toegevoegd aan een Microsoft Teams kanaal. Kies hiervoor het juiste Team waarin de SharePoint pagina terecht moet komen. Vervolgens klik je op het + icoon, waarna het mogelijk wordt om applicaties toe te voegen. Zoek op “SharePoint” en kies de juiste pagina die weergegeven moet worden. Op deze manier wordt een SharePoint pagina toegevoegd aan het Microsoft Teams kanaal.

Op het moment dat een SharePoint pagina is toegevoegd aan de Microsoft Teams omgeving, wordt het voor de auteur mogelijk om aanpassingen te doen. Auteurs kunnen de complete SharePoint pagina aanpassen vanuit de Microsoft Teams omgeving. Dit kan door in de bovenste balk te klikken op het knopje “bewerken” te klikken.

SharePoint pagina aanpassen in Teams

Een pagina bewerken vanuit Teams werkt hetzelfde als normaal

Microsoft Teams maakt voor het bewerken van een SharePoint pagina gebruik van dezelfde editor als SharePoint zelf. Dit maakt het makkelijker voor een SharePoint auteur om direct aanpassingen te kunnen doen aan een pagina. De aanpassingen die worden gemaakt in deze omgeving zijn direct zichtbaar voor iedereen die toegang heeft. Dit maakt het makkelijker om snel korte aanpassingen te maken aan een bestaande SharePoint pagina.

Tot slot

Microsoft Teams begint steeds meer functionaliteiten te integreren van de Microsoft 365 omgeving. Het is niet voor niets dat Microsoft Teams de centrale hub wordt genoemd door Microsoft. Steeds meer onderdelen van de Microsoft 365 omgeving, zoals SharePoint, worden geïntegreerd in Microsoft Teams. Ben je nu benieuwd wat Microsoft Teams allemaal heeft te bieden? Download dan gratis ons eBook over Microsoft Teams:

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Meer lezen

hoe-microsoft-teams-sharepoint-samen-werken-1
Microsoft Teams

Hoe Microsoft Teams en SharePoint samenwerken

Microsoft Teams en SharePoint zijn twee krachtige tools die ontworpen zijn om samen te werken en te versterken. Terwijl Teams een platform biedt voor real-time samenwerking en communicatie, biedt SharePoint een centrale locatie voor het delen en beheren van documenten en inhoud.

Lees meer...
wat-is-games-for-work-nieuwe-microsoft-teams-app-1
Achtergrond

Wat is Games for Work, een nieuwe Microsoft Teams-app

Games for Work is een nieuwe app van Microsoft, die bedrijven helpt om productiviteit te verhogen door het gebruik van gamification. De app biedt een scala aan tools waarmee bedrijven hun werknemers kunnen uitdagen en motiveren om meer te presteren door middel van leuke en interactieve spellen.

Lees meer...
adobe-acrobat-integratie-microsoft-teams-1
IT Manager

Doe meer met de Adobe Acrobat integratie in Microsoft Teams

De integratie van Adobe Acrobat in Microsoft Teams maakt het werken met PDF-bestanden nog gemakkelijker en efficiënter. Voortaan hoef je niet meer tussen verschillende programma’s heen en weer te schakelen om samen te werken aan documenten, want alles wat je nodig hebt is nu binnen handbereik in Teams.

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

SharePoint voor Admins

Download hier gratis onze SharePoint voor admins gids

SharePoint voor admins

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!