OfficeGrip_logo

Hoe personaliseer je Microsoft Teams

Download GRATIS het ultieme Microsoft Teams eBook

U kunt Microsoft Teams aan uw eigen voorkeuren aanpassen, zodat u zelf kunt bepalen hoe dingen werken en worden uitgevoerd. 

Hoe kan ik mijn afbeelding wijzigen?

Als u uw profielafbeelding wilt aanpassen, klikt u op uw huidige afbeelding links op het scherm en selecteert u vervolgens Afbeelding veranderen.

Deze schermafbeelding toont u hoe u uw foto kunt wijzigen.

Hoe kan ik iets aanduiden als favoriet en de indeling wijzigen?

Alle kanalen waarvan u al favorieten hebt gemaakt, worden getoond onder het team waar ze bij horen. Klik op de knop Teams Het pictogram Team om ze allemaal te zien.

Als u een nieuw kanaal op de lijst met favorieten wilt zetten, klikt u op het overloopmenu onder de huidige favorieten van elk team. Scrol naar beneden naar het kanaal dat u op de lijst met favorieten wilt zetten. Klik op het sterpictogram Het pictogram voor Favorieten. naast de naam van het kanaal.

U kunt ook verborgen kanalen aanduiden als favoriet:

In deze schermafbeelding ziet u hoe u een kanaal als favoriet kunt aanduiden.

Om de volgorde van uw teams te wijzigen, klikt u op de naam van het team en sleept u deze naar een willekeurige plaats in uw lijst met teams.

Deze schermafbeelding toont hoe u de positie van een team wijzigt in de teamlijst.

Hoe kan ik een chat toevoegen aan mijn favorieten?

Wilt u tabbladen behouden in een belangrijke chat? Voeg deze dan toe aan uw favorieten! Klik met de rechtermuisknop op of wijs de naam aan van het gesprek dat u aan uw favorieten wilt toevoegen en klik vervolgens op het sterpictogram. Zo zorgt u ervoor dat de chat boven in uw lijst blijft staan. Als u een chat waarin u zich momenteel bevindt, wilt toevoegen aan uw favorieten, klikt u op het sterpictogram in de koptekst van de chat en wordt deze toegevoegd aan uw favorieten.

Hoe kan ik een chat uit mijn Favorieten verwijderen?

Klik in uw chatlijst met de rechtermuisknop op de chat of klik op het pictogram Meer en selecteer Verwijderen uit Favorieten. U kunt een verwijderde chat altijd opnieuw in uw Favorieten plaatsen.

Hoe kan ik een team uit mijn Favorieten verwijderen?

Als u een team uit uw Favorieten wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam van het team of klikt u op het pictogram Meer ernaast en selecteert u Verwijderen uit Favorieten. Dit is een goede manier om uw lijst op te ruimen en teams te verbergen die niet zo actief zijn. Als u een team aanduidt als niet meer favoriet, wordt het uit uw teamlijst verwijderd, maar u blijft toegang tot dit team houden en kunt het altijd opnieuw aan de favorieten toevoegen door te klikken op Meer onder aan de teamlijst voor dat kanaal.

Kan ik de volgorde van mijn teams en kanalen wijzigen?

Kanalen worden alfabetisch gerangschikt en het alfabet kunt u niet wijzigen. U kunt echter wel de volgorde van uw teams wijzigen. Klik op de naam van het team en sleep die naar een willekeurige plaats in uw teamlijst.

Een schermafbeelding van klikken en slepen van de naam van een team.

Kan ik chats verwijderen die me niet langer meer interesseren?

Het is goed om overbodige dingen te verwijderen. Hoewel u nu geen chatgesprekken kunt verwijderen, proberen we dat wel te realiseren.

Wat is er gebeurd met mijn oude gesprekken?

Als er al 4 weken geen nieuwe activiteiten hebben plaatsgevonden in een gesprek, verschijnt het gesprek niet meer in uw lijst met chatgesprekken. Maar maak u geen zorgen, de gesprekken zijn nog altijd opgeslagen. U kunt ze openen door een nieuw gesprek te maken met dezelfde mensen of door ernaar te zoeken.

Kan ik het thema van een app wijzigen?

Als u het kleurenthema van uw bureaublad-app wilt veranderen, klikt u op uw profielafbeelding en selecteert u Thema’s. Hier kunt u kiezen uit het kleurenthema Standaard, Donker of Hoog contrast.

Hoe kan ik mijn teams beheren?

Als u de eigenaar van het team bent, klikt u op het pictogram Meer naast een teamnaam om enkele van de teambeheeracties weer te geven die u kunt uitvoeren.

Op deze schermafbeelding worden opties voor het beheren van teams weergegeven.

Klik op Team weergeven om leden, kanalen en algemene teaminstellingen te beheren. U kunt uw teamfoto wijzigen, vermeldingen van @team en @[teamnaam] inschakelen, toestaan dat teamleden GIF-bestanden en emoji kunnen sturen, en meer.

Als u een teamlid bent, kunt u mogelijk een aantal van deze acties zien, maar u kunt niet veel wijzigingen aanbrengen.

Download het gratis eBook:

Ultieme Microsoft Teams gids

De ultieme Microsoft Teams gids

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer weten over Microsoft Teams?

Download dan gratis onze ultieme Microsoft Teams gids

Ultieme Microsoft Teams Gids eBook

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!