Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Hoe schakel je over naar donkere modus in Outlook

Livegebeurtenissen in Microsoft Teams zijn een uitbreiding van Teams-vergaderingen, waarmee u gebeurtenissen kunt plannen en produceren die naar een groot onlinepubliek streamen!

Hoe schakel je over naar donkere modus in Outlook

Outlook-logo-wit
Outlook

In Outlook voor Microsoft 365 omvat het zwarte kleurenthema de donkere modus, die een zwarte achtergrond (in plaats van wit) biedt voor het berichtenvenster. U kunt desgewenst overschakelen naar een witte achtergrond voor het berichtvenster.

Schakel over naar zwart thema

De donkere modus is standaard ingeschakeld wanneer u het zwarte thema gebruikt. Om over te schakelen naar het zwarte thema in Outlook:

 1. Ga naar de werkbalk en selecteer Bestand en selecteer vervolgens Office-account .
 2. Selecteer onder Office-thema Zwart .
 3. Selecteer de terugpijl bovenaan om terug te keren.

 

Opmerking:  het thema dat u kiest, wordt toegepast op alle Microsoft 365-desktoptoepassingen.

Schakel tussen donkere modus aan en donkere modus uit

Bij het lezen van een bericht kunt u de donkere modus in- of uitschakelen met behulp van het pictogram bovenaan het berichtenvenster.

 • Selecteer het zonpictogram om de achtergrond van het berichtvenster in wit te veranderen.

  Schakel de donkere modus uit

 • Selecteer het maanpictogram om de achtergrond van het berichtvenster in zwart te veranderen.

  Schakel de donkere modus in

 

Bij het opstellen van een bericht kunt u de donkere modus in- of uitschakelen via de berichtenwerkbalk door het pictogram voor de donkere modus te selecteren om het berichtvenster te wijzigen in wit of zwart.

Schakel de donkere modus uit Schakel de donkere modus in

Schakel de donkere modus uit

Als je wilt, kun je de donkere modus uitschakelen zodat het berichtvenster altijd wit is als je het zwarte thema gebruikt. De pictogrammen om de donkere modus in of uit te schakelen, zijn uitgeschakeld wanneer u de donkere modus uitschakelt.

 • Ga in Outlook naar Bestand > Opties .
 • Zoek op de pagina Algemeen naar Personaliseer uw exemplaar van Microsoft Office .
 • Stel het Office-thema in op Zwart en schakel het selectievakje in naast Nooit de achtergrondkleur van een bericht wijzigen .
 • Selecteer OK .

 

 

 
 
 

Heeft u hulp nodig bij het werken met Microsoft Teams?

Training voor de basisbenodigdheden voor Microsoft Teams vanaf € 3,50 per persoon

Versnelde Microsoft Teams Online Training

Vele organisaties zijn de afgelopen periode geconfronteerd met een IT omgeving die voornamelijk thuiswerkers moet ondersteunen. Microsoft Teams is de ideale tool voor thuiswerkers, deze op chat gebaseerde werkruimte combineert chat, documenten, mensen en hulpmiddelen op één veilige plek. OfficeGrip biedt een versnelde online training voor Microsoft Teams aan, zodat uw organisatie zo snel mogelijk en op de juiste manier kan gaan werken met Microsoft Teams.

Versnelde Microsoft Teams Online Training

OfficeGrip ondersteunt de verschillende eindgebruikers van uw organisatie door middel van een online kleinschalige training op maat voor Microsoft Teams. In deze training van 30 minuten met daarna 15 minuten tijd voor vragen zal OfficeGrip de basisbenodigdheden voor samenwerking en vergaderingen, behandelen via Microsoft Teams. De interactieve training biedt daarnaast ruimte voor persoonlijke vragen en problemen omtrent Microsoft Teams.

Set-up call

Voordat het traject van start gaat zal een set-up call gepland worden waarin de specifieke wensen en eisen van de training nogmaals doorgenomen worden. Officegrip heeft verschillende standaard trainingen welke als startpunt worden gebruikt aangevuld met de specifieke wensen van de organisatie.

Videomateriaal

Voor een succesvolle opvolging van de online training, adviseert OfficeGrip het gebruik van op maat gemaakt videomateriaal, wat is voorzien van gepersonaliseerde branding. Deze op maat gemaakte video’s worden voorzien van de herkenbare huisstijl en zal bovengenoemde onderwerpen behandelen, aangevuld met meer (geavanceerde) informatie. Deze 4x video’s behandelen de onderwerpen: ‘Plannen en deelnemen aan een Microsoft Teams meeting’, ‘Microsoft Teams inzetten voor online meetings’, ‘Te gebruiken algemene instellingen in Microsoft Teams’, ‘Basis probleemoplossing in Microsoft Teams’.

Deze video’s worden geplaatst een intern kanaal of SharePoint site in Microsoft Teams. Hierdoor heeft de gehele organisatie profijt van deze additionele trainingsmaterialen.

 

Onderwerpen

 • Inplannen van een Microsoft Teamsvergadering op verschillende manieren
 • Deelnemen aan een Microsoft Teamsvergadering op verschillende beschikbare manieren
 • Deelnemers in de wacht plaatsen of dempen tijdens een gesprek of meeting
 • Een videogesprek starten (met of zonder vervaagde achtergrond)
 • Delen van gehele desktop-scherm of enkele applicatie tijdens gesprekken en vergaderingen
 • Vergaderingen opnemen
 • Documenten delen tijdens een vergadering
 • Chatten tijdens een vergadering
 • Toevoegen van (externe) deelnemers aan een vergadering
 • Basis probleemoplossing en instellingen voor audio-, video- en apparaatgerelateerdeproblemen.

Kosten

Set-up call = €199,00

Online trainingssessie (tot 15 gebruikers) = €52,50

Download nu de gratis brochure:

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

   OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  No Comments

  Leave a feedback