Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

powerpoint-presentaties-opslaan-pdf-bestand

Hoe sla je PowerPoint-presentaties op als PDF-bestand

Wanneer u de presentatie opslaat als een PDF-bestand, bevriest deze de opmaak en lay-out. Mensen kunnen de dia’s bekijken, zelfs als ze geen PowerPoint hebben, maar ze kunnen er geen wijzigingen in aanbrengen.

HOE SLA JE POWERPOINT-PRESENTATIES OP ALS PDF-BESTAND

PowerPoint-logo-wit
PowerPoint

Opslaan als PDF-bestand

Wanneer u de presentatie opslaat als een PDF-bestand, bevriest deze de opmaak en lay-out. Mensen kunnen de dia’s bekijken, zelfs als ze geen PowerPoint hebben, maar ze kunnen er geen wijzigingen in aanbrengen.

Windows

 1. Selecteer Bestand > Exporteren.
  Een presentatie als PDF opslaan
 2. Klik op PDF- of XPS-document maken en klik daarna op PDF of XPS maken.
 3. Kies een locatie om het bestand om te slaan in het dialoogvenster publiceren als PDF of XPS . Als u wilt dat deze naar een andere naam hebben, voert u deze in het vak bestandsnaam .
 4. (Optioneel) als u wijzigen wat het PDF-bestand lijkt wilt, voer een van de volgende opties:
  • Selecteer bij Optimaliseren voorStandaard voor een hogere kwaliteit (bijvoorbeeld als u het bestand wilt afdrukken). Selecteer Minimale grootte als u het bestand kleiner wilt maken (bijvoorbeeld als u het als e-mailbijlage wilt verzenden).
  • Klik op Opties om in te stellen hoe de presentatie wordt weergegeven als een PDF-bestand. Hier volgen enkele van de beschikbare opties:
   • U slaat de huidige dia alleen als een PDF-bestand, klik onder bereik, selecteert u huidige dia.
   • Om een specifieke dia’s opslaan als PDF-bestand in dia’s (s), voert u het getallenbereik dia in de vakken van en tot .
   • Als u niet wilt opslaan dia’s, maar alleen opslaan opmerkingen, hand-outs, of overzichtsweergave, onder Wat wilt u publiceren, selecteert u een geschikte optie. U kunt ook Geef het aantal dia’s in de vervolgkeuzelijst van de dia’s per pagina wilt weergeven en wijzigen van de volgorde (horizontaal of Verticaal).
   • U kunt dia’s in frame, verborgen dia’s, opmerkingen, inkt, niet-afdrukbare informatie, zoals documenteigenschappen of labels voor documentstructuur, opnemen in uw PDF-bestand door de gewenste opties te selecteren.
   • Klik op OK.
 5. Klik op Publiceren.

 

Mac OS

Er zijn twee manieren waarop u uw PowerPoint-2016 voor Mac-presentatie een PDF-bestand.

 • U kunt uw presentatie opslaan als een PDF-bestand in bestand > OpslaanAls.

  -OF-

 • U kunt uw presentatie exporteren als een PDF-bestand via bestand > exporteren.

 
Beide methoden hetzelfde te doen, zodat u afhankelijk van wat u meer bekend bent kiezen kunt met wanneer u wilt maken van een PDF-versie van uw presentatie.

Methode 1: Uw presentatie als een PDF-bestand opslaan

 1. Klik op Bestand > Opslaan als.

  Toont met menu Bestand > Opslaan als in PowerPoint 2016 voor Mac.

 2. Kies de locatie waar u de PDF wilt opslaan en kies PDF in het menu Bestandsindeling.
  Toont de PDF-optie in de lijst Bestandsindelingen in het dialoogvenster Opslaan als in PowerPoint 2016 voor Mac.

 

Methode 2: Uw presentatie als een PDF-bestand exporteren

 1. Selecteer Bestand > Exporteren.

  PoweRPoint 2016 for Mac File Export

 2. Kies PDF in het menu Bestandsindeling.

  PDF exporteren in PowerPoint 2016 voor Mac

Opmerking: Als u meer opties om aan te passen PDF conversies presentaties in PowerPoint 2016 voor Machebt wilt, neemt u uw suggesties naar het Vak van de suggestie PowerPointtoevoegen.

 

Stel de afdrukkwaliteit van het PDF-bestand

U kunt de afdrukkwaliteit van het PDF-bestand ingesteld op hoog, normaal of laag, afhankelijk van uw nodig. De afdrukkwaliteit is standaard ingesteld op hoog, namelijk de beste keuze voor het afdrukken van een PDF-bestand. Volg deze instructies voor het instellen van de afdrukkwaliteit van het PDF-bestand:

 1. Klik op het PowerPoint -menu > Voorkeuren.
 2. Klik in het dialoogvenster Voorkeuren in PowerPoint op Algemeen.
 3. Stel onder Afdrukkwaliteit (papier/PDF), de Gewenste kwaliteit met een optie van uw keuze.

  De afdrukkwaliteit van het PDF-bestand op hoog, normaal of laag instellen

 

Online

 1. Klik op het tabblad bestand , klik op Downloaden alsen klik vervolgens op als PDF-bestand downloaden. (Het bestand wordt geconverteerd naar PDF-bestand en vervolgens een dialoogvenster wordt uitgelegd dat dit is klaar om te downloaden.

  Selecteer Bestand > downloaden als > downloaden als PDF-bestand

 2. Klik op downloaden. Een berichtenbalk wordt weergegeven om aan te geven dat het gedownloade PDF-bestand gereed is voor opslaan naar uw computer. (De exacte bericht varieert afhankelijk van de webbrowser die u gebruikt.)
 3. Klik op OpslaanAlsen vervolgens een dialoogvenster wordt weergegeven die kunt u opgeven waar het bestand op uw computer wilt opslaan.

 

 

 =”clear: both;”>

 
 

Download het eBook:

7 manieren om samen te werken

IN POWERPOINT

 

Werk in PowerPoint zoals u nog nooit gedaan heeft met deze handige tips en trucs.

Doe inspiratie op om nieuwe manieren uit te proberen om samen te werken, tijd te besparen en het proces van lezen en schrijven te verbeteren.

Deze infographic laat u 7 van de nieuwste mogelijkheden binnen PowerPoint 2016 zien waarmee u productiever kan werken en zo meer gedaan krijgt binnen uw werkdag, waaronder:

 

 • Bewerken met andere personen
 •  

 • Zien wat er is gewijzigd
 •  

 • Ideeën vermelden en lezen

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

   OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  No Comments

  Leave a feedback