Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

excel-grafiek-toevoegen-aan-presentatie-powerpoint-2016-windows

Hoe voeg je een Excel-grafiek toe aan je presentatie in PowerPoint 2016 voor Windows

U kunt een grafiek maken in PowerPoint. Als u een groot aantal gegevens in een grafiek wilt opnemen, maakt u de grafiek in Excel en kopieert u deze grafiek naar het document. Dit is ook de beste manier als de gegevens regelmatig veranderen en u wilt dat de grafiek altijd de nieuwste gegevens bevat. In dit geval moet u de grafiek bij het kopiëren koppelen aan het oorspronkelijke Excel-bestand.

U kunt een eenvoudige grafiek maken in PowerPoint door op Invoegen > Grafiek te klikken en de gewenste grafiek te kiezen.

 1. Klik op Invoegen > Grafiek.

  De knop Grafiek in de groep Illustraties op het tabblad Invoegen in Word

 2. Klik op het grafiektype en dubbelklik vervolgens op de gewenste grafiek.

  Dialoogvenster Grafiek invoegen

  TIP   Zie Beschikbare grafiektypen voor hulp bij het bepalen van de beste grafiek voor uw gegevens.

 3. Vervang de standaardgegevens door uw eigen informatie in het werkblad dat wordt weergegeven.

  Het werkblad dat wordt weergegeven wanneer u de gewenste grafiek hebt gekozen.

  TIP   Als u een grafiek invoegt, worden er kleine knoppen weergegeven in de rechterbovenhoek van de grafiek. Klik op de knop Grafiekelementen Knop Grafiekelementen voor het weergeven, verbergen of opmaken van onderdelen zoals astitels of gegevensbijschriften. U kunt ook op de knop Grafiekstijlen Knop Het uiterlijk van de grafiek aanpassen klikken om snel Knop Grafiekelementen. De knop Grafiekfilters Knop Grafiekfilters is een geavanceerdere optie waarmee de gegevens in de grafiek worden weergegeven of verborgen.

 4. Wanneer u klaar bent, sluit u het werkblad.

 OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

No Comments

Leave a feedback