OfficeGrip_logo

Hoe voeg je Visio-visualisaties toe aan Power BI-rapporten

Met Visio, kunt u illustratieve diagrammen, zoals overlappende werkstromen en real-world  lay-outs, maken om operationele intelligentie te stimuleren. Met Power BI kunt u intuïtieve dashboards bouwen uit verschillende visualisaties, zoals grafieken en kaarten, om complexe gegevenssets te begrijpen of KPI-eenheden en bijgehouden doelstellingen te bouwen. Dit allemaal om business intelligence te verhogen.

U kunt door Visio Online en Power BI samen te gebruiken data illustreren en vergelijken als zowel diagrammen en visualisaties op één plek om de grote lijnen te begrijpen. 

Wilt u eens een aantal voorbeelden proberen? Bekijk deze voorbeelden van Power BI-visualisaties in Visio en klik vervolgens op de verschillende Visio-shapes of Power BI-gegevensgrafieken om de interactie te bekijken.

Visio Visual toevoegen aan rapporten in Power BI Web

Hier volgen de fasen en stappen voor deze procedure voor het verkrijgen van deze specifieke sample Visio Power BI visuals (Sample 3).

Fase 1: Vereiste software en voorbeeldbestanden downloaden

Voordat u begint, controleert u of u de vereiste software bezit.

Fase 2: Power BI-gegevens modelleren en Visio-diagram maken

 1. Maak een set Power BI-gegevens en zorg ervoor dat één kolom een unieke aanduiding bevat voor elke rij. Deze kolom wordt gebruikt voor de toewijzingen aan de shapes in het Visio-diagram.

  U kunt extra datakolommen toevoegen voor gebruik als Shape-data. In het bestand Lead Management Flow Data.xlsx dat u eerder heeft gedownload, bevat de kolom ID de unieke aanduidingen van elke rij. U kunt ook de waarden in de kolommen Doelen, Werkelijke waarden en Verschil weergeven als gegevensafbeeldingsvelden die aan elke shape zijn gekoppeld.

  Excel-voorbeeldgegevens

 2. Zorg ervoor dat de Visio-shapes die u wilt koppelen aan Power BI-gegevens in het diagram, unieke tekst bevatten of shapegegevens waarmee Power BI-gegevens kunnen worden toegewezen aan de shapes in uw diagram.

  Visio-voorbeelddiagramHet toewijzingsproces: gegevens op het werkblad worden toegewezen aan elke shape en de bijbehorende shapegegevens

  U kunt ook later binnen Visio Visual de mapping toevoegen en bewerken.

Een overzicht van toewijzingen

Tip: Als u canvas witruimte wilt verwijderen uit het diagram, selecteer Ontwerp > Grootte > Aanpassen aan tekening.

Fase 3: Uw Power BI-rapport maken

 1. Als u een Power BI-rapport wilt maken, gaat u naar https://www.powerbi.com/ of start u Power BI Desktop en klikt u vervolgens op de knop Gegevens ophalen linksonder in het Power BI-venster.
 2. Klik in het scherm Gegevens ophalen in het gedeelte Gegevens importeren of verbinding maken met gegevens op Ophalen onder Bestanden.
 3. Selecteer Lead Management Flow Data.xlsx als gegevensbron. Gegevensbronnen kunnen lokale bestanden en bestanden in OneDrive of op SharePoint-sites zijn of andere gegevensbronnen die worden ondersteund door Power BI.
 4. Wanneer de gegevens zijn geïmporteerd, klikt u op Gegevenssets en klikt u op Rapport maken om een nieuw Power BI-rapport te maken.

Stap 4: Visio Visual in het Power BI-rapport importeren

 1. In het Power BI-rapport, klikt u op de knop () in het visualisatiedeelvenster in Power BI en selecteer Importeren vanuit store.
 2. Zoek naar ‘Visio’ en klik op Toevoegen.

  De nieuwe Visio-visualisatie wordt weergegeven als pictogram in het deelvenster Visualisaties.

  Het nieuwe pictogram voor aangepaste visuele elementen

Fase 5: Uw Visio-diagram invoegen in het Power BI-rapport

 1. Als u de visual wilt toevoegen aan het canvas rapport, klikt u op de Visio Visual icoon.
 2. Selecteer het Power BI-veld dat een unieke aanduiding heeft voor Visio-shapes en voeg deze vervolgens toe aan de ID-sectie in het deelvenster Velden.
 3. Klik op het canvas rapport en voeg de Embed URL aan uw Visio-diagram toe.

  Als u niet zeker weet welke URL u wilt gebruiken, opent u een nieuw browsertabblad, navigeer naar de documentbibliotheek waarin de Visio-tekening is opgeslagen en klik hierop om te openen in Visio Online. Open het dialoogvenster Insluiten, kopieer de Embed URL van de tekening en plak deze in het tekstvak Enter file URL to open Visio diagram op het Power BI-canvas rapport. Als u de Visio Online-diagram bewerken wilt, opent u het dialoogvenster Insluiten/Embed door bestand > delen > insluiten te selecteren. Als u het Visio Online diagram bekijkt, opent u het dialoogvenster Insluiten door Meer opdrachten weergeven () > insluiten te selecteren.

 4. Klik op Verbinding maken.

  Een Visio-diagram wordt weergegeven in de Visio Visual en is gekoppeld aan de Power BI-gegevens.

 5. Om het diagram te bekijken in de Focus modus, klikt u op de ()  knop in de Visio Visual en selecteer vervolgens Bewerken.

  Focusmodus activeren

Fase 6: Power BI-gegevens aan uw Visio-diagram koppelen

 1. Vouw het mapping venster aan de rechterkant van de Visio-visualisatie uit. Visio Visual leest de eigenschappen van het diagram of de Shape data en koppelt automatisch de gegevens met behulp van de toegewezen Power BI ID-rijen. Standaardkleuren worden toegepast, maar u kunt de aanpassingsopties gebruiken om kleuren te wijzigen.

  Andere gegevens koppelenU kunt extra diagrameigenschappen koppelen door te klikken op de Visio-shapes die niet zijn gekoppeld en vervolgens te klikken op de Power BI-rij.

 2. Wanneer u andere Power BI kolommen wilt toevoegen als kleuren of waarden in het diagram, selecteert u de Power BI-kolommen en plaatst ze vervolgens onder de sectie Waarden van de Visio Visual.

  Velden aan kleuren koppelen

 3. Als u de Focus modus wilt sluiten, klikt u op Terug naar rapport.

resultaten van aangepaste visuele Visio-elementen

U kunt dit rapport nu vastmaken aan een dashboard en het dashboard delen met uw team.

Visio Visual ondersteunt two-way interactiviteit wanneer u in Power BI filtert. Klik op een Power BI visueel element, zoals de balk in het staafdiagram, om te auto-zoomen op een Shape in de Visio Visual.

 

Gebruik maken van Power BI Publish to Web

Met Power BI Publish to Web, kunt u gemakkelijk online interactieve Power BI-visualisaties insluiten in blogberichten, websites, e-mailberichten of sociale media. Visio Visual ondersteunt van Power BI Publish to web vanuit Power BI functionaliteit. Om dit te doen moet de ingesloten Visio bestand gasttoegang hebben, waardoor web gebruikers het bestand kunnen inzien zonder zichzelf aan te hoeven melden. Kopieer de anoniem delen of gasttoegang URL van het Visio bestand door naar OneDrive voor bedrijven of SharePoint Online te gaan en te klikken op Delen voor het Visio-bestand. De URL-tekenreeks bevat “/ guestaccess.aspx?docid=” & “authkey =” parameters. Plak nu deze URL in het tekstvak Enter file URL to open Visio diagram op het Power BI-rapport canvas (Zie fase 5 hierboven) en volg de rest van de stappen.

 

Automatisch inzoomen in- of uitschakelen

U kunt de instellingen voor automatisch in-en uitzoomen veranderen voor of tijdens interacties met de andere visualisaties door Auto zoom in – of uit te schakelen op het tabblad instellingen van het Visualizations deelvenster.

Deelvenster visualisaties in Power BI

 

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!