OfficeGrip_logo

Hoe werkt Microsoft Teams Telefonie

Bereikbaar zijn vanaf elke locatie

De telefonie omgeving binnen organisaties is belangrijker dan ooit tevoren. Werknemers bellen steeds vaker vanaf verschillende locaties en zijn mobieler dan ooit. Dit betekent dat organisaties een robuuste telefonie omgeving nodig hebben. Met Microsoft Teams Telefonie wordt het mogelijk om werknemers vanaf elke locatie bereikbaar te maken. Doordat wij steeds meer hybride zijn gaan werken, kan dit eigenlijk niet meer ontbreken. Wij leggen jou daarom hier uit hoe Microsoft Teams Telefonie precies werkt.

Inhoudsopgave

Wat is een VoIP-omgeving

Om te begrijpen hoe Microsoft Teams Telefonie precies werkt, is het belangrijk om te weten wat een VoIP-omgeving is. Met een VoIP-omgeving is het mogelijk om te bellen via een internetverbinding. Dit is voor consumenten de normaalste zaak van de wereld geworden en wordt in het bedrijfsleven steeds vaker toegepast. Een VoIP-omgeving is dus in de basis niks anders dan telefonisch kunnen bellen via een internetverbinding. Met Microsoft Teams Telefonie halen organisaties zo’n moderne VoIP-omgeving in huis die compleet naar wens is in te richten.

Microsoft Teams Telefonie als zakelijke VoIP-omgeving

In de basis doen alle VoIP-oplossingen hetzelfde. Dat is namelijk jouw organisatie telefonisch beschikbaar maken via een internetverbinding. De manier waarop dat wordt gedaan verschilt wel fundamenteel. Niet elke VoIP-oplossing is even betrouwbaar en gebruiksvriendelijk. Een VoIP-oplossing kan op verschillende manieren worden geïmplementeerd. Daarom hebben wij het hier voornamelijk over de verschillen tussen Microsoft Teams Telefonie en de traditionele VoIP-oplossingen.

Waarom kiezen voor Microsoft Teams Telefonie

Microsoft Teams Telefonie is een VoIP-platform dat speciaal ontwikkeld is door Microsoft. Het platform integreert naadloos met de huidige Microsoft Teams omgeving en maakt extern bellen mogelijk. Dit betekent dan ook dat er maar één centraal platform is voor alle interne en externe communicatie. Andere VoIP-oplossingen maken juist weer gebruik van andere platformen, waardoor je de centrale integratie mist in de IT-omgeving. Om Microsoft Teams Telefonie te kunnen gebruiken heb je uiteraard Microsoft Teams zelf nodig.

Microsoft Teams Telefonie is een betrouwbare oplossing

Microsoft Teams Telefonie is eigenlijk een uitbreiding op het huidige Microsoft 365 platform. Dit betekent dat je als organisatie een robuuste oplossing in huis haalt. Microsoft besteedt veel aandacht aan de veiligheid en bescherming van gegevens. Verder is het gebruikersgemak van Microsoft Teams Telefonie erg hoog. Microsoft Teams Telefonie integreert direct in een bestaande Microsoft Teams omgeving. Dit zorgt ervoor dat werknemers niet hoeven te wennen aan een andere omgeving. Daardoor wordt het voor werknemers makkelijker om direct aan de slag te gaan met Microsoft Teams Telefonie.

Microsoft Teams Telefonie

Microsoft Teams Telefonie is een flexibele oplossing

Het grote voordeel van Microsoft Teams Telefonie, is dat de bereikbaarheid van de organisatie enorm toeneemt. Microsoft Teams Telefonie is een flexibele oplossing en past daardoor goed bij allerlei type organisaties. Elke organisatie werkt op een andere manier, waardoor een telefonie omgeving overal anders moet worden ingericht. Microsoft Teams Telefonie biedt deze flexibiliteit en heeft verschillende instellingsmogelijkheden.

Richt speciale keuzeopties in met Microsoft Teams Telefonie

Het doorverbinden naar de juiste afdeling is met Microsoft Teams Telefonie verleden tijd. Met Microsoft Teams Telefonie is het mogelijk om verschillende keuzeopties in te richten bij inkomende oproepen. Deze keuzeopties helpen bellende personen om direct de juiste persoon aan de lijn de krijgen. Dit bespaart intern tijd en helpt bellende personen om sneller geholpen te worden. Collega’s kunnen inkomende telefonie nog wel handmatig doorverwijzen, maar door een keuze menu worden klanten sneller geholpen en krijgen ze de juiste afdeling aan de lijn.

Creëer speciale groepen voor meerdere werknemers

Met Microsoft Teams Telefonie is het mogelijk om werknemers onder te verdelen in verschillende groepen. Dit betekent dat een groep werknemers via één centraal nummer bereikbaar zijn. Deze mogelijkheid wordt ook wel een huntgroep genoemd. Met een huntgroep wordt de bereikbaarheid van een organisatie verhoogd, omdat meerdere collega’s direct de telefoon op kunnen nemen. Deze huntgroepen kunnen per afdeling worden ingericht, waarna collega’s zich direct kunnen aanmelden en afmelden voor een groep. Microsoft Teams houdt automatisch jouw status in de gaten, waardoor je tijdens een presentatie niet wordt gestoord door de telefonie.

Hoe gebruik je Microsoft Teams Telefonie

Het gebruiken van Microsoft Teams Telefonie is enorm simpel. In de Microsoft Teams applicatie zit een knop “oproepen”, waar een telefoonnummer ingetoetst kan worden. Vervolgens kun je met een aangesloten headset direct een oproep maken. Via de mobiele Microsoft Teams app is het ook mogelijk om oproepen te plegen en op te nemen. Op deze manier ben je zelfs onderweg optimaal bereikbaar. Het gebruikersgemak voor eindgebruikers is dus erg hoog, omdat de gebruikersdrempel in Microsoft Teams Telefonie laag is. Gebruikers zijn al gewend aan de Microsoft Teams omgeving en kunnen daardoor snel aan de slag met Microsoft Teams Telefonie.

Hoe kunnen externe personen de organisatie bereiken

Microsoft Teams Telefonie creëert verschillende telefoonnummers binnen de organisatie. Iedere werknemer die gebruik maakt van Microsoft Teams Telefonie krijgt een direct nummer. Met dit nummer is het voor externe personen direct mogelijk om de juiste persoon te bereiken. Voor elke afdeling kan een globaal nummer worden ingesteld, waardoor een groep mensen de binnenkomende oproep kunnen opnemen (huntgroep). Verder is het voor een organisatie mogelijk om een algemeen nummer met keuzemenu te hebben. Op deze manier worden klanten zo snel mogelijk geholpen en krijgen ze snel de juiste persoon aan de lijn.

Microsoft Teams bellen

Microsoft Teams Telefonie is een complete oplossing

Met Microsoft Teams Telefonie halen organisaties een complete telefonie omgeving in huis. Het is door de T-Mobile integratie mogelijk om zelfs de mobiele omgeving mee te nemen. Dit creëert één centrale punt vanuit waar de telefonie omgeving ingeregeld kan worden. Werknemers die regelmatig onderweg zijn kunnen op deze manier altijd en overal bereikbaar zijn op één centraal nummer. T-Mobile biedt unlimited bundels aan, waardoor organisaties zich geen zorgen hoeven te maken over limieten voor zakelijk gebruik.

Het voordeel van Microsoft Teams Telefonie & T-Mobile

T-Mobile heeft een speciale integratie ontwikkeld samen met Microsoft. Dit betekent dat klanten gebruik kunnen maken van het mobiele T-Mobile netwerk op zakelijke apparaten. Omdat deze integratie ervoor zorgt dat er maar één centraal nummer is, krijgen werknemers een complete vast & mobiel oplossing. Werknemers hoeven maar één nummer aan klanten en leveranciers te geven, waarna ze direct bereikbaar zijn op alle (zakelijke) apparaten. Dit vereenvoudigt het complete telefonie netwerk in de organisatie en helpt de bereikbaarheid te verhogen. Door de unlimited bundels hoeft jouw organisatie zich geen zorgen meer te maken over de telefonie omgeving.

Een zakelijk nummer op jouw mobiele apparaat

De Microsoft Teams Telefonie T-Mobile oplossing biedt de mogelijkheid om één centraal nummer te hebben op al jouw zakelijke apparaten. Dit betekent dat binnenkomende telefonie via zowel de vaste als mobiele lijn opgenomen kan worden. Voor werknemers met een zakelijk mobiel apparaat heeft dit veel voordelen. Elk toestel krijgt een abonnement die direct geïntegreerd is met Microsoft Teams. Voor werknemers die veel onderweg zijn en een apart toestel hebben kan dit enorm handig zijn.

Conclusie

Microsoft Teams Telefonie is de VoIP-oplossing voor organisaties om beter bereikbaar te blijven. Deze oplossing integreert nauw samen in de Microsoft Teams omgeving en maakt het voor organisaties mogelijk om beter bereikbaar te zijn. De complete Microsoft Teams Telefonie omgeving is naar wens in te richten en wordt op maat gemaakt. Elke organisatie werkt namelijk op een andere manier, waar de telefonie omgeving goed op moet aansluiten. Ben je nu benieuwd wat Microsoft Teams Telefonie nog meer kan? Download dan gratis ons eBook over Microsoft Teams Telefonie.

Microsoft Teams telefonie- de voordelen van een telefonie integratie

Meer informatie over Microsoft Teams Telefonie?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

De voordelen van een telefonie integratie

Microsoft Teams telefonie- de voordelen van een telefonie integratie

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!