OfficeGrip_logo

Hoe werkt OneDrive in Office 365

Cloud opslag voor organisaties

Met OneDrive heb je gemakkelijk altijd en overal toegang tot bestanden. Met verschillende apparaten kunnen de bestanden worden geopend en bewerkt. Dit maakt het gemakkelijker om vanaf verschillende locaties te werken. Maar hoe werkt OneDrive in Office 365 nou precies? Dat leggen wij hier uit.

Inhoudsopgave

Hoe werkt OneDrive

Wat is OneDrive

OneDrive is een persoonlijke opslaglocatie in de cloud. Met OneDrive heb je vanaf verschillende apparaten toegang tot gegevens die jij hebt geüpload. Dit maakt het gemakkelijk om bijvoorbeeld vanaf een laptop een document te bewerken, om deze vervolgens op de PC te openen. Doordat bestanden live gesynchroniseerd worden, heb jij overal toegang tot de meest recente gegevens. OneDrive is te gebruiken via de web omgeving of via de specifieke apps. De apps hebben wel als voordeel dat het gemakkelijker wordt om bestanden toe te voegen en te bewerken, omdat je direct toegang hebt tot de OneDrive omgeving.

Hoe werkt OneDrive

OneDrive is onderdeel van de Office 365 omgeving, waarin nog meerdere apps van Microsoft inzitten. Hoe OneDrive werkt is dat er wordt gekeken naar veranderingen die plaats vinden in de specifieke OneDrive map. Mocht er een document toegevoegd of gewijzigd worden, dan vervangt OneDrive op elk apparaat het document met de nieuwste versie. Dit zorgt ervoor dat elk apparaat een kopie heeft van de belangrijke informatie die is opgeslagen. OneDrive werkt op de achtergrond en synchroniseert automatisch de nieuwste bestanden. Zo weet jij zeker dat er altijd een back-up wordt gemaakt van jouw bestanden.

Microsoft OneDrive samenwerken

Microsoft OneDrive vs Google Drive

Microsoft OneDrive en Google Drive doen in de basis hetzelfde. Het uploaden van bestanden naar een cloud omgeving. Microsoft OneDrive heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van Google Drive.

OneDrive is onderdeel van het Office 365 pakket. Dit zorgt ervoor dat er een integratie is met de complete Office 365 omgeving. Het is handig voor bedrijven die gebruik maken van SharePoint en Microsoft Teams om OneDrive te gebruiken. OneDrive is een persoonlijke opslag, maar het heeft wel de mogelijkheid om bestanden te delen. Dit maakt het gemakkelijker om samen te werken met collega’s. Een document zoeken wordt makkelijker met deze integratie, omdat bij het zoeken naar een document alle omgevingen worden gescand. Zo vind jij gemakkelijker de documenten die je zoekt.

Met OneDrive Business heeft iedere medewerker 1 TB opslag per gebruiker. Dit is ruimvoldoende om alle bestanden waarmee gewerkt wordt op te slaan in de cloud omgeving. Bestanden kunnen worden hersteld nadat deze per ongelijk zijn verwijderd. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer gegevens verliest en gemakkelijker bestanden kan delen met collega’s.

Tot slot

Met OneDrive maak je het gemakkelijker om altijd en overal toegang te hebben tot je bestanden. Bestanden die in OneDrive staan zijn privé, maar kunnen wel worden gedeeld met collega’s. Dit maakt het gemakkelijker om samen te werken. Heb je meer vragen over OneDrive of wil je weten hoe het nu precies werkt? Bekijk dan onze OneDrive pagina.

Maak kennis met Microsoft OneDrive

Meer informatie over Microsoft OneDrive?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

Een introductie van Microsoft OneDrive

Maak kennis met Microsoft OneDrive

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  copilot-prompting
  Copilot

  Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

  Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

  Lees meer...
  copilot-studio
  Copilot

  Microsoft Copilot Studio

  Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

  Lees meer...
  microsoft-archive
  Eindgebruiker

  Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

  Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!