OfficeGrip_logo

Hoe wijzig je de achtergrond van een Teams-vergadering

Als u wilt wijzigen wat achter u in een videovergadering wordt weergegeven, kunt u de achtergrond vervagen of helemaal vervangen door de afbeeldingen die u wilt.

Notities:

 • Het vervagen of vervangen van uw achtergrond voorkomt mogelijk niet dat vertrouwelijke informatie zichtbaar is voor andere deelnemers aan een vergadering.
 • Achtergrondeffecten zijn alleen beschikbaar voor geplande vergaderingen.

Uw achtergrond wijzigen voordat een vergadering begint

Wanneer u uw video en audio instelt voordat u deelneemt aan een vergadering, selecteert u Achtergrondeffecten Achtergrondinstellingen . Het bevindt zich rechts van de microfoon-schakelaar. Uw achtergrondopties worden weergegeven aan de rechterkant.

Kies Vervagen als u de achtergrond wilt vervagen. U wordt duidelijk en helder weergegeven terwijl alles op de achtergrond subtiel is weggewerkt.

U kunt ook de achtergrond vervangen door een van de opgegeven afbeeldingen of met een van uw eigen keuze. Als u zelf een afbeelding wilt gebruiken, kiest u Nieuw toevoegen en selecteert u een afbeelding om vanaf uw computer te uploaden. Zorg dat het een. JPG,. PNG, of. BMP-bestand.

Uw achtergrond wijzigen tijdens een vergadering

Als u de achtergrond wilt wijzigen tijdens een vergadering, gaat u naar de besturingselementen voor de vergadering en selecteert u Meer acties Knop Meer opties > Achtergrondeffecten weergeven.

Selecteer Vervagen als u de achtergrond wilt vervagen of kies een van de beschikbare afbeeldingen om deze te vervangen. Als u een afbeelding wilt uploaden, selecteert u Nieuw toevoegen en kiest u een. JPG,. PNG, of. BMP-bestand van uw computer.

U kunt een voorbeeld van de gekozen achtergrond bekijken om te zien hoe deze eruitziet voordat u deze toepast.

Notities:

 • Als Achtergrondeffecten weergeven geen optie in het menu is, is de functie mogelijk nog niet beschikbaar op uw apparaat.
 • Linux-gebruikers kunnen deze functie momenteel niet gebruiken.
 • Achtergrondeffecten zijn niet beschikbaar als u Teams gebruikt via VDI (Virtual Desktop Infrastructure).

Download het gratis eBook:

Snel aan de slag met Microsoft Teams

Microsoft Teams is een werkruimte in Microsoft 365 die speciaal voor chatten en samenwerken is bedoeld. In deze handleiding leert u de basisbeginselen van Microsoft Teams.
snel-aan-de-slag-met-microsoft-teams-2

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via kanalen zoals e-mail, telefoon of post.

  Om spam te voorkomen vragen we u de
  onderstaande code over te typen.

  captcha

  Deel dit artikel

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Meer weten over Microsoft Teams?

  Download dan gratis onze ultieme Microsoft Teams gids

  Ultieme Microsoft Teams Gids eBook

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!