OfficeGrip_logo

Houd de focus op jezelf tijdens video-meetings met background blur en virtuele achtergronden

Background blur is een veelgebruikte techniek die al lang door fotografen wordt gebruikt om de focus op hun belangrijkste onderwerp te houden. Het idee is om je te laten focussen op het element op de voorgrond, door de harde lijnen en afleidende details op de achtergrond te verwijderen, om het element op de voorgrond echt eruit te laten springen. U kunt hetzelfde effect gebruiken om de focus op u te houden tijdens die belangrijke online bijeenkomst.

Met steeds meer mensen die op afstand werken, bijvoorbeeld thuis met huisdieren en kinderen, is het nog nooit zo belangrijk geweest om u te concentreren tijdens conferentiegesprekken en vergaderingen. Zelfs als je niet thuis werkt, kan afleiding op kantoor een probleem zijn.

Uit een recent onderzoek is gebleken dat tijdens een gemiddeld conferentiegesprek van 38 minuten maar liefst dertien van die minuten worden verspild aan afleiding en onderbrekingen. Hetzelfde kan van toepassing zijn op alles, van online interviews, presentaties en trainingen voor medewerkers tot brainstorm-sessies, verkoopgesprekken, IT-assistentie, klantenondersteuning en webinars. Dus de mogelijkheid om background blur/achtergrondonscherpte te gebruiken of één van de vele virtuele achtergrondopties helpt de afleidingen te verminderen bij het werken vanuit huis.

Maar heeft uw vergadersoftware deze opties? Als dat het geval is, zou u in een paar stappen achtergrondonscherpte of een afbeelding moeten kunnen activeren:

  • Over het algemeen zou u de optie moeten vinden onder uw audio- en video-instellingen wanneer u een vergadering start of eraan deelneemt
  • Klik op instellingen
  • Kijk onder opties
  • Zoek naar een optie om je achtergrond te vervagen of kies een afbeelding en klik erop

Preparing to join a Teams meeting, with the cursor over the video toggle switch.

Naast het vervagen van uw achtergrond en het kiezen uit vooraf gemaakte afbeeldingen, vindt u mogelijk ook de mogelijkheid om een aangepaste virtuele achtergrond te uploaden. Van frisse, schone kantooromgevingen, tot stadsgezichten, tot rustige parken, tot wereldberoemde toeristische attracties of gewoon tot een bedrijfslogo – met veel vergadertools kunt u al aangepaste achtergronden creëren.

Als uw software die optie nog niet heeft, kunt u met sommige vergadersoftware apps zoals Snap-camera integreren om statische afbeeldingen te genereren met behulp van filters. Zoek voor dynamische afbeeldingen naar tools zoals XSplit Virtual Cam.
Voorbeeld van Microsoft Teams met behulp van stock achtergrondafbeelding van klas
Naast het toevoegen van een persoonlijk tintje en het beperken van afleiding tijdens de vergaderingen, kan het gebruik van achtergronden de opkomst vergroten. Bedenk dat 23% van de ondervraagde werknemers in een recente peiling zei dat videovergaderingen hen een ongemakkelijk gevoel gaf; 75% zei dat ze nog steeds de voorkeur geven aan audio boven video. Velen zijn bang voor spreken in het openbaar, maar ongeveer 40% zegt dat de achtergrond de reden is voor hun onwil.

Het aanmoedigen van uw deelnemers om background blur te gebruiken of hun eigen aangepaste achtergronden te maken zal er voor zorgen dat ze met een beter gevoel deelnemen aan uw volgende vergadering.
Voorbeeld van Microsoft Teams met aangepaste achtergrondafbeelding van stadslandschap 's nachts
Nooit eerder was videoconferentie zo’n essentieel en krachtig hulpmiddel. Het stelt u in staat mensen bij elkaar te brengen, vergaderingen persoonlijker te maken en de manier waarop u communiceert te verbeteren en tegelijkertijd een betere oplossing voor de zakelijke omgeving van vandaag te creëren. Door aangepaste achtergronden, achtergrondonscherpte en alle ingebouwde softwaretools te gebruiken, kunt u het meeste uit uw volgende videoconferentie halen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!