OfficeGrip_logo

Hulp nodig bij SharePoint Online problemen?

We horen steeds vaker ondernemers die klagen over problemen met het gebruik van SharePoint Online en Office 365, daarom zullen we de komende periode regelmatig verschillende korte blog-artikelen schrijven met de meest voorkomende problemen. 

Foutbericht ‘Toegang geweigerd’ wanneer een gebruiker probeert toegangsaanvragen lijst in SharePoint Online weergeven

Overweeg het volgende scenario:

U hebt een Microsoft SharePoint Online-site waarop u de instelling van de access-aanvragen toestaan heeft ingeschakeld.

U verandert de standaardwaarden van de machtigingen voor de site en u verwijdert gebruikers uit de groep Site-eigenaren.

Wanneer een gebruiker met de machtiging Volledig Beheer toe aan de site op aanvragen en uitnodigingen in Site-instellingen, ontvangt hij of zij het volgende foutbericht:
Toegang geweigerd.

Wanneer een gebruiker met de machtiging Volledig site beheer op aanvragen en uitnodigingen klikt in Site-instellingen, ontvangt hij of zij het volgende foutbericht weergegeven:

Toegang geweigerd.

Oplossing

U kunt dit probleem oplossen door de lijst toegang aanvragen machtigingen te wijzigen. Ga hiervoor als volgt te werk:

Stap 1: Ga als een gebruiker die beschikt over het Machtigingsniveau machtigingen beheren op de site waarin dit probleem optreedt en ook toegang tot de lijst met Aanvragen (bijvoorbeeld een siteverzameling beheerder)heeft naar de lijst met Aanvragen in Internet Explorer.

Stap 2: Druk op F12 om de F12 Developer Tools te openen in Internet Explorer.

Stap 3: Klik op het tabblad netwerk in het venster Developer Tools en druk vervolgens op F5 om network traffic capturing aan te zetten.

Stap 4: Vernieuw de pagina Toegangsaanvragen in Internet Explorer. Nadat de pagina is geladen, drukt u op Shift + F5 network traffic capturing te stoppen.

Stap 5: Dubbelklik op het eerste resultaat in de URL-lijst in het venster Developer Tools. Deze URL eindigt met ‘pendingreq.aspx’.

Stap 6: Klik in het venster Developer Tools op instantie verzoeken.

Stap 7: Typ in het zoekvak pagelistid: en druk op Enter.

Stap 8: Door de zoekopdracht wordt de pageListId tekst gemarkeerd. Volg deze tekst en kopieer de GUID na pageListId:. De GUID zal als volgt worden weergegeven: {GUID}
Neem deze begin- en eindtekens mee als u de GUID kopiëren. Deze GUID identificeert de lijst SharePoint Online-aanvragen voor uw organisatie.

Stap 9: Typ in de adresbalk van de browser https://<>URL van de desbetreffende site of siteverzameling> / _layouts/15/ListEdit.aspx?Lijst =<>GUID}>, en druk vervolgens op Enter.

Opmerking vertegenwoordigt de GUID die u in stap 8 heeft gekopieerd.

Stap 10: Klik op de pagina instellingen van machtigingen voor deze lijst.

Stap 11: Breng de noodzakelijke wijzigingen aan in de machtigingen voor de lijst zodat gebruikers die niet deel uitmaken van de groep Site-eigenaren ook wijzigingen kunnen aanbrengen in de lijst met Aanvragen.

Meer informatie

Dit probleem treedt standaard op omdat alleen gebruikers die lid zijn van de groep Site-eigenaren en de beheerders van de siteverzameling zijn gemachtigd om te bladeren naar de lijst met Aanvragen.

Ga naar de volgende Microsoft-website voor meer informatie over het instellen en beheren van aanvragen:
Instellen en beheren van aanvragen

Ga naar de volgende Microsoft-website voor meer informatie over het gebruik van de F12 developer tools:
De F12 developer tools gebruiken

Heeft u als ondernemer nog steed problemen of vragen belt u dan vrijblijvend met het OfficeGrip SharePoint Online team via: 088-4747400 of neem contact op via deze website.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!