OfficeGrip_logo

EXCHANGE

Hybride

Migratie

Een hybrid migratie vindt plaats wanneer de on-premises Exchange server van de klant wordt gesynchroniseerd met Microsoft 365. Dit type migratie draagt zorg voor een actieve oude en nieuwe omgeving.

Hierdoor is het mogelijk om per afdeling, team of groep van medewerkers over te gaan naar de nieuwe omgeving, en hierbij beide systemen te blijven gebruiken na de mailmigratie.

best of both worlds

Voordelen van een hybride mail migratie

productief blijven

Zeer minimale impact op de eindgebruikers

Er is geen aangepaste configuratie vereist. Na het opstarten van Microsoft Outlook zal enkele een melding weergegeven worden dat de beheerder een aanpassing heeft doorgevoerd. De nieuwe mailomgeving heeft dezelfde instellingen als de eindgebruiker gewend was.

hybride-migratie-4

stapsgewijs

Mogelijkheid om migratie gefaseerd uit te rollen

De Hybride migratie draagt zorg voor een actieve oude én nieuwe situatie, waardoor het mogelijk is om per afdeling, team of subset van medewerkers over te gaan naar de nieuwe omgeving.

op maat gemaakt

Ruimte om selectieve mailadressen en applicaties te kunnen testen

De hybride setup biedt de mogelijkheid om selectief te migreren, waardoor applicaties of specifiek geïdentificeerde mailadressen in een vooraf afgesproken timeframe te kunnen testen en de impact te mitigeren.

hybride-migratie-6
Tele2 Glasvezel betrouwbaar

Inloggegevens blijven hetzelfde

Gebruikers zullen dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om in te loggen bij de lokale en Exchange Online-organisaties (“eenmalige aanmelding”).

Tele2 Glasvezel zakelijk overstappen

Agenda gegevens delen

On-premises en Exchange Online-organisatie gebruikers kunnen vrij / bezet-agendagegevens met elkaar delen. Organisatierelaties die voor beide organisaties zijn geconfigureerd, maken ook het volgen van berichten op verschillende locaties, MailTips en het doorzoeken van berichten mogelijk.

Tele2 Glasvezel zakelijk 1 Gbps

Hetzelfde e-mailadres domein

Postvakken van gebruikers op locatie en in de Exchange Online-organisatie gebruiken hetzelfde e-mailadresdomein. Postvakken op locatie en postvakken in de Exchange Online-organisatie gebruiken bijvoorbeeld beide @ contoso.com in e-mailadressen van gebruikers.

een Overzicht van wijzigingen

Wat verandert er aan de achterkant

Configuratie
Voor hybride implementatie
Na hybride implementatie
Mailbox locatie
Mailboxen alleen on-premises
Postvakken on-premises en in Exchange Online.
Berichtentransport
On-premises mailboxservers behandelen alle inkomende en uitgaande berichtroutering.
On-premises postbusservers zorgen voor de interne berichtroutering tussen de on-premises en Exchange Online organisatie.
Outlook on the web
ON-premises mailboxservers ontvangen alle Outlook op het web-verzoeken en geven mailboxinformatie weer.
On-premises mailboxservers leiden Outlook op het web-verzoeken om naar on-premises Exchange 2016-mailboxservers of bieden een koppeling om u aan te melden bij Exchange Online.
Unified GAL voor beide organisaties
Niet toepasbaar; slechts één organisatie.
On-premises Active Directory-synchronisatieserver repliceert Active Directory-informatie voor e-mailobjecten naar Exchange Online.
Eenmalige aanmelding wordt gebruikt voor beide organisaties
Niet toepasbaar; slechts één organisatie.
On-premises Active Directory en Exchange Online gebruiken dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord voor postvakken die zich op locatie of in Exchange Online bevinden.
Organisatierelatie tot stand gebracht en een federatieve vertrouwensrelatie met het Azure AD-verificatiesysteem
De vertrouwensrelatie met het Azure AD-verificatiesysteem en de organisatierelaties met andere federatieve Exchange-organisaties kunnen worden geconfigureerd.
Een vertrouwensrelatie met het Azure AD-verificatiesysteem is vereist. Organisatierelaties worden tot stand gebracht tussen de on-premises omgeving en de cloud.
Vrij / bezet delen
Alleen beschikbaar / bezet delen tussen gebruikers op locatie.
Vrij / bezet delen tussen zowel lokale als Exchange Online-gebruikers.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een hybride migratie voor uw organisatie?

Neem vandaag nog contact op met één van onze consultants en zet de eerste stap richting de moderne werkplek.
    Of bereik ons via de onderstaande gegevens: