OfficeGrip_logo

ICT-oplossingen voor de accountancy

Een veilige werkomgeving

Als accountant heeft u veel te maken met gevoelige gegevens. Een ICT-omgeving voor de accountancy moet daarom optimaal beveiligd zijn om klantgegevens te beschermen. Dit is mogelijk met een moderne werkplek van Microsoft. Met de ICT-oplossingen van Microsoft creëert u veilige werkomgeving en kunt u efficiënter werken. Wij bespreken hier alle voordelen van een nieuwe ICT-omgeving voor de accountancy.

Een veilige omgeving om gegevens op te slaan

Met de ICT-oplossingen van Microsoft 365 wordt er speciaal voor de accountancy een moderne werkplek ingericht. Een moderne werkplek zorgt ervoor dat gegevens op een veilige manier kunnen worden opgeslagen. Dit gebeurt door middel van verschillende toegangsrechten binnen de nieuwe ICT-omgeving. Met deze toegangsrechten wordt het mogelijk om verschillende gegevens af te schermen. Op deze manier heeft niet direct de hele organisatie toegang tot alle gegevens.

Microsoft 365 beveiligt ook de complete ICT-omgeving voor de accountancy. Het voorkomt aanvallen zoals Ransomware, Malware, Phishing en andere dreigingen voor uw organisatie. Met het Microsoft Azure platform wordt de complete toegang tot de omgeving gemonitord. Het Azure platform maakt een risico inschatting en geeft verschillende adviezen om de omgeving verder te beveiligen. Apparaten kunnen vanuit Microsoft Azure worden toegevoegd en beheerd, waardoor bij verlies van een apparaat alle bedrijfsgegevens kunnen worden gewist.

ICT Accountancy

Benieuwd naar alle ICT-oplossingen speciaal voor de accountancy?

Bekijk alle mogelijkheden voor de accountancy in ons eBook.

Werk efficiënter met SharePoint en Microsoft Teams

Een moderne werkplek voor de accountancy zorgt dus voor een veilige toegang tot gegevens. Dit gebeurt onder andere met ICT-oplossingen zoals SharePoint en Microsoft Teams. Deze twee platformen zorgen ervoor dat gegevens makkelijker binnen de organisatie kunnen worden gedeeld en bekeken.

SharePoint is een platform waarmee de gehele organisatie toegang kan krijgen tot gegevens. Voor de accountancy kan SharePoint eigenlijk worden gezien als een archief. Binnen SharePoint kunnen allerlei gegevens worden opgeslagen, waardoor de organisatie in één keer toegang heeft tot deze documenten. Dit kan handig zijn voor de accountancy, omdat u op deze manier vanuit één centraal ICT-systeem direct toegang heeft tot verschillende gegevens. Met SharePoint creëert u eigenlijk een centrale opslaglocatie voor uw organisatie, waardoor ouderwetse fileservers niet meer nodig zijn.

Microsoft Teams maakt het juist makkelijker om samen te werken met collega’s. Het gebeurt nog regelmatig binnen de accountancy dat er veel heen en weer wordt gemaild. Dit is niet handig, omdat de mailbox op deze manier wordt overspoeld. Met Microsoft Teams wordt het makkelijker om snel korte berichten naar elkaar te sturen. Deze berichten zorgen ervoor dat er niet meer gemaild hoeft te worden voor kleinere vragen. Documenten kunnen direct vanuit deze chatfunctie worden verstuurd, waardoor het makkelijker wordt om samen te werken aan verschillende gegevens.

Verhoog de productiviteit binnen uw organisatie

Microsoft 365 bestaat uit verschillende soorten apps die allemaal een andere functie vervullen. Deze apps integreren nauw met elkaar samen, waardoor gegevens vanuit verschillende apps kunnen worden benaderd. Dit maakt het makkelijker om snel documenten en gegevens binnen de organisatie te vinden.

Met een nieuwe ICT-omgeving binnen Microsoft 365 wordt er efficiënter in de accountancy gewerkt. Deze ICT-oplossing zorgt namelijk dat alles binnen één centrale omgeving wordt geplaatst. Dit betekent dat werknemers minder hoeven te zoeken door verschillende systemen. Ook versimpelt het de ICT-omgeving enorm, omdat er niet verschillende systemen door elkaar hoeven te worden gebruikt. De inrichting van een ICT-oplossing voor de accountancy is wel erg belangrijk. Om maximale productiviteitswinst te kunnen behalen, zullen deze apps optimaal moeten aansluiten bij uw organisatie. Dit zorgt ervoor dat u op een gemakkelijke en veilige manier toegang heeft tot allerlei gegevens.

Tot slot

De ICT-oplossingen van Microsoft kunnen helpen om efficiënter en veiliger te werken binnen de accountancy. Het is wel belangrijk om deze omgeving goed in te richten en gebruikers te begeleiden, omdat er anders niet optimaal gebruik wordt gemaakt van de nieuwe omgeving. Voor meer informatie over ICT-oplossingen voor de accountancy kunt u hier kijken.

Download het gratis eBook:

ICT-OPLOSSINGEN VOOR DE ACCOUNTANCY BRANCHE

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  multi-tenant-kopstuk
  Achtergrond

  De voordelen van een multitenant-organisatie in Microsoft 365

  In de wereld van cloud computing is het concept van een multitenant-organisatie een belangrijk aspect dat bedrijven in staat stelt om (kosten)efficiënter te werken. Microsoft heeft dit concept omarmd en geïmplementeerd in Entra ID en Microsoft 365. In deze blog gaan we dieper in op wat een multitenant-organisatie is, hoe het werkt en wat het kan opleveren.

  Lees meer...
  Logo-OfficeGrip

  OfficeGrip

  Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.

  Alle ICT-oplossingen voor de accountancy

  Voor een veilige, productieve en kostenefficiënte werkplek

  Download GRATIS

  *Wij versturen het eBook direct naar uw zakelijke e-mailadres

   Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

   Inschrijven voor de nieuwsbrief

   Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!