OfficeGrip_logo

Iemand bellen via Microsoft Teams buiten de organisatie

Microsoft Teams Telefonie

Met Microsoft Teams is het mogelijk om iemand buiten de organisatie te bellen. Dit is mogelijk via een videovergadering of kan alleen via audio plaatsvinden. Voor deze mogelijkheden heeft de ontvangende partij ook Microsoft Teams nodig.

Op het moment dat je echt wilt bellen met externe personen die geen Microsoft Teams hebben, is de Microsoft Teams Telefonie integratie nodig. Deze integratie maakt het namelijk mogelijk om iemand te bellen van buiten de organisatie. De Microsoft Teams Telefonie integratie maakt het dus mogelijk om een moderne telefoniecentrale toe te voegen aan de omgeving. Wij bespreken hier beide mogelijkheden en de voordelen hiervan.

Inhoudsopgave

Hoe bel ik iemand buiten de organisatie met Microsoft Teams?

Iemand bellen buiten de organisatie (beide organisatie Microsoft Teams)

Iemand van buiten de organisatie bellen met Microsoft Teams is mogelijk op twee manieren. De eerste manier is als de andere partij ook Microsoft Teams heeft. Op deze manier kunnen beide partijen naar elkaar videobellen, chatten en gesprekken voeren. Om dit mogelijk te maken is het nodig dat de IT-beheerder toegang voor gasten inschakelt binnen de instellingen. Het is namelijk niet direct mogelijk om gasten toe te voegen in een bedrijfsomgeving. Dit moet specifiek worden aangegeven door de IT-beheerder.

Op het moment dat gast toegang is ingeschakeld, wordt het mogelijk om externe personen toe te voegen. Het makkelijkste is om een Team aan te maken waarin wordt samengewerkt. Binnen dit Team kun je een e-mailadres van de externe partij toevoegen. Op deze manier wordt het mogelijk om iemand buiten de organisatie te bellen en gegevens te delen. Ook kan dit e-mailadres binnen de chatfunctie worden geplaatst, waardoor er direct een chatvenster is met de mogelijkheid om te bellen.

Iemand bellen buiten de organisatie met Microsoft Teams Telefonie

Op het moment dat je niet zeker weet of de andere partij Microsoft Teams heeft, is er een telefonie integratie nodig. Met Microsoft Teams Telefonie wordt het mogelijk om iemand buiten de organisatie met Teams te bellen. Dit werkt dus eigenlijk hetzelfde als een telefoongesprek via een mobiel apparaat.

Het is hiervoor nodig om een Microsoft Teams Telefonie integratie aan te sluiten, omdat het anders niet mogelijk is met externen te bellen. Dit werkt vergelijkbaar als een mobiel abonnement die je afsluit bij een telefoonprovider. Een telefonie integratie in Microsoft Teams heeft veel voordelen voor de telefonie omgeving. Allereerst komt alles in één centrale omgeving terecht. Microsoft Teams wordt met deze integratie de centrale hub voor alle interne en externe communicatie. Voor werknemers is dit erg makkelijk in gebruik, omdat ze al bekend zijn met deze omgeving.

Verder is het mogelijk om de complete telefonie omgeving naar wens in te richten. Binnenkomende oproepen kunnen worden onderverdeeld binnen een groep, waardoor de bereikbaarheid wordt verhoogd. Zo zijn er nog een tal van functionaliteiten die Microsoft Teams Telefonie toevoegt. Bekijk daarom voor al deze informatie onze Microsoft Teams Telefonie pagina.

Iemand bellen via Teams buiten organisatie

Wat is het voordeel van Microsoft Teams Telefonie

Op het moment dat je echt met jouw organisatie mensen buiten de organisatie wilt bereiken, is de Microsoft Teams Telefonie integratie noodzakelijk. De complete organisatie kan bereikbaar worden gemaakt met deze integratie. Nu we steeds vaker vanaf verschillende locaties werken, is dit eigenlijk een onmisbare functionaliteit geworden.

Microsoft Teams Telefonie integreert namelijk naadloos in een Teams-omgeving. Dit betekent dat er maar één centrale omgeving is voor alle interne en externe communicatie. Voor eindgebruikers is dit extra handig, omdat er maar kennis nodig is van één systeem. Dit voorkomt dus dat er allemaal in aparte omgevingen wordt gewerkt.

Ook worden nieuwe functionaliteiten snel en gemakkelijk toegevoegd. Microsoft update beide omgevingen regelmatig, waardoor je als organisatie direct toegang hebt tot de nieuwste functionaliteiten. Hier hoeven eindgebruikers niks extra’s voor te doen. Je profiteert dus direct van een up-to-date omgeving met de nieuwste mogelijkheden.

Tot slot

Iemand buiten de organisatie bellen kan dus via verschillende manieren. Op het moment dat je de bereikbaarheid van jouw organisatie wilt verhogen, dan is een Microsoft Teams Telefonie integratie noodzakelijk. Ben je benieuwd wat dit voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op of download gratis ons eBook hieronder:

Microsoft Teams telefonie- de voordelen van een telefonie integratie

Meer informatie over Microsoft Teams Telefonie?

Download dan gratis ons eBook met meer informatie

Download het gratis eBook:

De voordelen van een telefonie integratie

Microsoft Teams telefonie- de voordelen van een telefonie integratie

  Ja, ik ga akkoord met het ontvangen van aan mij gerichte berichten over producten, evenementen en acties van OfficeGrip. OfficeGrip mag contact met mij opnemen via de kanalen die ik kies, zoals e-mail, telefoon of post.

  Meer lezen

  copilot-prompting
  Copilot

  Microsoft 365 Copilot – de kunst en wetenschap van prompting

  Prompting is hoe je Microsoft 365 Copilot vraagt om iets voor je te doen – zoals creëren, samenvatten, bewerken of transformeren. Denk bij prompting aan een gesprek voeren, waarbij je eenvoudige maar duidelijke taal gebruikt en context biedt, zoals je dat ook zou doen met een assistent. Er zijn veel soorten prompts die je kunt gebruiken, afhankelijk van de taak die je gedaan wilt hebben.

  Lees meer...
  copilot-studio
  Copilot

  Microsoft Copilot Studio

  Microsoft Copilot Studio is een end-to-end AI-platform voor gesprekken waarmee u copilots kunt maken en aanpassen met behulp van natuurlijke taal of een grafische interface. Met Copilot Studio kunt u eenvoudig copilots ontwerpen, testen en publiceren die aansluiten op uw specifieke behoeften voor interne of externe scenario’s in uw branche, afdeling of rol.

  Lees meer...
  microsoft-archive
  Eindgebruiker

  Beheer uw verouderde gegevens met Microsoft 365 Archive

  Vaak is het voor organisaties belangrijk om inactieve of verouderde gegevens gedurende langere tijd te bewaren voor toekomstig gebruik. Met Microsoft 365 Archive kunnen deze inactieve gegevens worden verplaatst naar een “koude opslaglaag” (archief) binnen SharePoint.

  Lees meer...

  Inschrijven voor de nieuwsbrief

  Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!