OfficeGrip_logo

Insights in Excel biedt rijke visualisaties bij uw gegevens

Elke dag vertrouwen miljoenen Office 365-abonnees op Excel om complexe analyses uit te voeren en waarde te halen uit de gegevens van hun organisatie. Voor velen kan het echter intimiderend zijn om belangrijke inzichten uit een nieuwe dataset te halen. Voor deze mensen heeft Microsoft nu een mooie oplossing aangekondigd met de preview van Insights in Excel – een nieuwe service die automatisch de patronen markeert die het detecteert, waardoor het voor iedereen gemakkelijker wordt om hun gegevens te verkennen en analyseren. Met behulp van machine learning helpt Insights trends en andere nuttige visualisaties te identificeren, met nieuwe en bruikbare perspectieven op gegevens. Insights in Excel is sinds vorige maand in preview voor Office-insiders. 

Insights in Excel

Met behulp van Insights in Excel kunt u snelle, geautomatiseerde, inzichtelijke analyse van uw gegevens krijgen. Klik eenvoudig op een cel in een gegevensbereik en klik vervolgens op de knop Insights op het tabblad Invoegen . Insight Services analyseert uw gegevens en geeft interessante visuals terug in een taakvenster.

Tabblad invoegen, Insights-knop_C3_20171112105846

Opmerking:  deze functie wordt geleidelijk aan beschikbaar gesteld aan klanten gedurende meerdere dagen of weken. Het is eerst beschikbaar voor Office Insider- deelnemers en later voor Office 365- abonnees.

Op welke gegevens werkt Insights?

Insights werkt het beste met schone, goed georganiseerde gegevens zonder nesting en lege rijen / kolommen. Hier is een voorbeeld van een kleinere tabel voor het uitvoeren van Insights:

Voorbeeld tabel_C3_20171015132544

En hier is een voorbeeld van een grotere tabel voor het uitvoeren van Insights:

Voorbeeldtabel 2_C3_2017101513260

Insights werkt het beste met schone, tabelgegevens.

Hier zijn enkele tips om het beste uit Insights te halen:

  1. Kies gegevens op een enkel blad met herhalende rijen en geen openingen.
  2. Insights werkt het beste met gegevens die zijn opgemaakt als een Excel-tabel . Een Excel-tabel aan, klikt u ergens in uw gegevens en druk vervolgens op Ctrl + T .
  3. Zorg dat je goede kopteksten hebt voor de kolommen. Koppen moeten een enkele rij unieke, niet-lege labels voor elke kolom zijn. Vermijd dubbele rijen headers, samengevoegde cellen, etc.
  4. Als u gecompliceerde of geneste gegevens hebt, kunt u Power Query gebruiken om tabellen met kruistabellen of meerdere rijen met koppen te converteren.

 

Heb je geen inzichten gekregen? Dit ligt waarschijnlijk aan Microsoft, niet aan jezelf.

Hier zijn enkele redenen waarom Insights mogelijk niet werken bij uw gegevens:

  • Insights Services biedt momenteel geen ondersteuning voor het analyseren van datasets van meer dan 16 MB (ongeveer 250.000 cellen). Er is momenteel geen oplossing hiervoor. In de tussentijd kunt u uw gegevens filteren en deze naar een andere locatie kopiëren om Insights daarop uit te voeren.
  • Tekenreeksen zoals “2017-01-01” worden geanalyseerd alsof het tekstreeksen zijn. Als tijdelijke oplossing kunt u een nieuwe kolom maken met de functies DATE of DATEVALUE en deze opmaken als een datum.
  • Insights kunnen geen gegevens analyseren wanneer Excel zich in de compatibiliteitsmodus bevindt (bijvoorbeeld wanneer het bestand de .xls-indeling heeft). Bewaar in de tussentijd uw bestand als een .xlsx, .xlsm of xslb bestand.
  • Lege of dubbele kolomkoppen kunnen moeilijk zijn voor Insights om te begrijpen. Voeg als workaround unieke namen toe voor elke kolom.
  • Samengevoegde cellen kunnen ook moeilijk te begrijpen zijn. Als tijdelijke oplossing verwijdert u alle samengevoegde cellen en formatteert u de cellen met behulp van selectie voor centrumoverschrijding . Dit is hoe: Druk op CTRL + 1 en ga vervolgens naar Uitlijning > Horizontaal > Selectie centreren over.

 

Microsoft verbetert Insights continu

Het kan voorkomen dat u geen van de bovenstaande voorwaarden hebt, maar er nog steeds geen inzichten verschijnen. Dat komt omdat Insights op zoek is naar een specifieke reeks inzichtsklassen en deze niet altijd vindt. Microsoft werkt continu aan de uitbreiding van wat ze ondersteunen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!