OfficeGrip_logo

Insights for Office voegt zoekmachine toe aan Word Online

Gisteren is Microsoft begonnen met Insights for Office toe te voegen aan Office Word Online. Insights for Office is een zoekdienst die gebruik maakt van de Bing zoekmachine om relevante informatie bij documenten te geven.

Insights for Office

In elke moderne browser kun je een woord of zinsdeel highlighten en via de rechter-muisklik meer informatie zoeken over het onderwerp.
Nu is het dus mogelijk om dit te doen in Microsoft Word zelf, terwijl je aan het typen bent.
Wanneer je nu rechter-muisklikt op een woord geeft Microsoft je verschillende opties, o.a. knippen, plakken en een hyperlink toevoegen en nu dus de optie ‘Insights’.
Door op deze nieuwe toevoeging te klikken zal er een sidebar aan de rechterkant verschijnen waar je informatie over het onderwerp naar keuze krijgt aan de hand van Bing Snapshot, Wikipedia, Bing Image Search en meer.
En dan is het ook nog eens zo dat Bing je tekst scant om er bijvoorbeeld achter te komen dat je het over appels hebt en niet over Apple.

PDF-verbeteringen

Ook heeft Microsoft één van de kleinere irritatie puntjes omtrend Adobe PDF bestanden aangepakt.
Door middel van Microsoft’s Office Lens technologie is het nu mogelijk om tekst binnen een afbeelding in een PDF te herkennen. Word Online scant de afbeeldingen binnen een afbeelding en haalt hier aanpasbare tekst uit.
Het is zelfs mogelijk om een PDF-bestand om te zetten naar een aanpasbaar Word document. Word slaat dan de formatting en layout op.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!