Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

AMD vs Intel

Intel VS AMD – Het verschil tussen deze processoren.

Intel en AMD zijn de 2 grootste fabrikanten die processoren voor de desktop en laptop markt uitbrengen. Intel is eigenlijk jarenlang marktleider geweest op het gebied van processoren. Sinds de komst van de Ryzen series van AMD is er een stevige concurrentiestrijd begonnen tussen de 2 leveranciers. We bespreken hier de verschillen tussen deze 2 processor fabrikanten.

Intel en AMD vroeger

Bij het kiezen van een desktop of laptop heb je vaak te maken met een keuze tussen Intel en AMD . Vroeger was het eigenlijk altijd zo dat de processoren van Intel beter presteerde dan die van AMD. Intel liep verder voor op de ontwikkeling en heeft lange tijd een monopolie gehad op de processor markt. AMD kon met de FX serie processoren geen concurrentie bieden tegen de vergelijkbare processoren van Intel. De processoren van Intel waren zuiniger en sneller dan die van AMD.

De nieuwe AMD Ryzen serie

AMD Logo

Met de komst van de AMD Ryzen serie in 2017 wordt AMD ineens een sterke concurrent van Intel. De Ryzen serie brengt vergelijkbare prestaties voor een lagere prijs. Het verbruik van de Ryzen processoren is vergelijkbaar met die van Intel, waardoor ook laptopfabrikanten steeds vaker een laptop met Ryzen processor uitbrengen.

Welke processor moet ik kiezen?

De verschillen tussen deze 2 processoren zijn door de jaren heen steeds kleiner geworden. Of je nu kiest voor Intel of AMD maakt in de basis niet heel veel uit. De processoren kunnen beide dezelfde taken aan en komen op het gebied van prestaties erg overeen. We bekijken hier welke processor het beste past afhankelijk van hoe jij je apparaten gebruikt.

Basis taken: Intel i3 of AMD Ryzen 3

Voer je voornamelijk lichte taken uit zoals werken vanuit een internetbrowser, dan volstaat een Intel i3 of AMD Ryzen 3. Deze processoren zijn de goedkoopste in de serie en leveren prima prestaties om lichtere taken en programma’s uit te voeren. Deze processoren zijn onder andere geschikt voor:

  • E-mailen
  • Internet browser
  • Microsoft Teams

Intensievere taken: Intel i5 of AMD Ryzen 5

Ben je van plan om wat intensievere taken uit te voeren of meer te multitasken, dan kom je snel uit bij een Intel i5 of AMD Ryzen 5. Deze processoren vallen in de middenklasse en zijn in staat om wat intensievere taken uit te voeren. Deze processoren zijn onder andere geschikt voor:

  • Photoshop
  • Spelen van gemiddeld intensieve games
  • Multitasken met meerdere programma’s 

Zware taken: Intel i7 of AMD Ryzen 7

Voer je zware taken uit, dan heb je een Intel i7 of AMD Ryzen 7 nodig. Denk dan bijvoorbeeld aan CAD tekeningen of videobewerking. Dit zijn processor technisch erg intensieve taken en vereisen de sterkere rekenkracht van deze processoren. Deze processoren zijn onder andere geschikt voor:

  • Videobewerking
  • AutoCAD
  • Multitasken met intensievere programma’s

Zakelijke hardware

Van plan om zakelijke hardware te kopen maar geen idee waar je moet beginnen? Neem dan contact met onze hardware specialisten of bekijk onze uitgelichte producten.

Meer lezen

Wat is Microsoft Intune
Azure

Wat is Microsoft Intune

Wat is Microsoft Intune Apparaatbeheer voor zakelijk gebruik Met Microsoft Intune wordt het mogelijk om alle apparaten van een organisatie te beheren via een cloudservice. Het is mogelijk om een

Lees meer...
Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.