OfficeGrip_logo

Eerste Lumia zonder Nokia naam aangekondigd door Microsoft

Zoals al eerder berichtgegeven zal de naam Nokia worden vervangen door de naam Microsoft Lumia en nu is het dan zover. De Lumia 535 wordt de eerste Lumia-smartphone die onder de Microsoft-naam wordt uitgebracht. De Lumia 535 is een instapsmartphone met een 5″-scherm. 

5x5x5

De Lumia 535 is een zogenaamde ‘5x5x5’-smartphone, het heeft namelijk een 5″-scherm, een 5-megapixelcamera aan de voorkant en 5 aanwezige Microsoft-diensten Skype, Office, Cortana, OneDrive en Outlook.

Specificaties

Verder heeft de smartphone een Snapdragon 200-quadcore met kloksnelheid van 1,2GHz, 1GB ram en 8GB opslaggeheugen. Net zoals de Lumia 730 en de 735 heeft zowel de camera aan de voorkant als achterkant 5 megapixel-capaciteiten. Video kan worden opgenomen met 848×480 pixels, het 5″-scherm met ips-paneel heeft een resolutie van 960×540 pixels en het geheugen kan worden uitgebreid via microsd-geheugenkaarten. De smartphone draait zoals te verwachten op Windows Phone 8.1 en komt standaard met de Lumia Denim-update. Er zijn verder 2 versies beschikbaar, één met plek voor een enkele simkaart en één voor een dualsim.

Prijs

Qua uiterlijk is de verandering niet groot, behalve het feit dat nu het Microsoft-logo op de voor- en achterkant staat. De 535 wordt iets duurder dan de 530 en komt rond de 133 euro te liggen.

De smartphone wordt eerst naar Azië gebracht, gevolgd door Rusland en het Midden-Oosten.
Het is nog niet bekend wanneer de telefoon verkrijgbaar is in Nederland.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!