OfficeGrip_logo

Lync wordt Skype for Business

Microsoft verandert de naam van communicatiedienst Lync naar Skype for Business. Alle functionaliteiten van Lync blijven behouden volgens Microsoft en er worden enkele nieuwe features toegevoegd waaronder de introductie van videogesprekken.

Rebranding

Het hernoemen van de dienst naar Skype for Business is een stap in de goede richting om de grens tussen werk en thuis nog kleiner te maken.
Lync is een veel gebruikt communicatiemiddel bij veel organisaties en de basis kenmerken veranderen niet na de naamsverandering. 
Bij de volgende update van Lync, verkrijgbaar in de eerste helft van 2015, zal de dienst door het leven gaan als Skype for Business.

Meer functionaliteit

Microsoft is de interface aan het restylen zodat het verder overeenkomt met Skype.
Zo worden de iconen geüpdatet, ondersteunt het videocalling en de functie om een actief telefoongesprek zichtbaar te houden in een klein scherm terwijl je met een andere applicatie bezig bent zoals dit nu al bij Skype het geval is zal ook worden toegevoegd.
Skype for Business zal ook gebruik maken van het Skype user directory waardoor men gemakkelijk Skype gebruikers kan bellen.

Update

Verrassend is deze stap van Microsoft niet.
Sinds de acquisitie van Skype in October 2011 is het bedrijf bezig met het langzaam samenvoegen van Skype en Lync.
Lync Server 2013-gebruikers hoeven alleen een software-update te installeren om de nieuwe versie met de Skype-naamgeving te ontvangen.
De update wordt voor Office 365-gebruikers automatisch uitgerold.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!