OfficeGrip_logo

Maak kennis met de nieuwe mobiele Office app

Afgelopen week heeft Microsoft veel nieuwe apps, diensten en functionaliteiten laten zien op Ignite, hun jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars en IT-professionals.  Eén van de aankondigingen  die ze wilden delen is hun nieuwe visie over hoe mensen werk gedaan krijgen op een telefoon – een nieuwe app die ze simpelweg Office hebben genoemd.

Visie voor het werken op mobiele apparaten

We vertrouwen allemaal meer dan ooit op mobiele apparaten om werk gedaan te krijgen, of dat nu op het werk, thuis of op school is. Er zijn veel geweldige mobiele productiviteits-apps beschikbaar zoals Word, Excel en PowerPoint om ons daarbij te helpen, maar de engineers van Microsoft geloven nog steeds dat er een mogelijkheid bestaat om een meer mobielgerichte ervaring voor dit soort apps te creëren. 

De nieuwe mobiele Office-app vertegenwoordigt Microsoft’s visie op hoe een productiviteitsoplossing eruit zou zien als deze eerst voor mobiele apparaten zou worden gebouwd. Bij het ontwerpen van deze nieuwe ervaring hebben ze eerst overwogen hoe de verwachtingen van mensen verschillen bij het gebruik van een telefoon versus een computer, dus wilden ze optimaliseren voor eenvoud, efficiëntie en gemeenschappelijke mobiele behoeftes. Vervolgens hebben ze onderzocht hoe ze de unieke manieren waarop mensen gegevens invoeren en inhoud maken op een mobiel apparaat beter kunnen integreren Er is echt geprobeerd om werken op de telefoon van een verplichting naar een pluspunt te veranderen. Ook moest Microsoft ervoor zorgen dat deze app voldeed aan de hoge verwachtingen die gebruikers al hebben voor Office-oplossingen.

Een nieuwe mobiele productiviteitservaring

En nu is het dus tijd om de nieuwe oplossing/app hiervoor te introduceren. De Office-app biedt een eenvoudige, geïntegreerde ervaring die de tools die u nodig heeft om op een mobiel apparaat werken voorop te stellen. Er is begonnen met de bestaande mobiele Word-, Excel- en PowerPoint-apps te combineren in één app. Als u dit doet, worden al uw Office-documenten op één plek samengebracht, hoeft u niet meer te schakelen tussen meerdere apps en vermindert u de hoeveelheid ruimte op uw telefoon aanzienlijk in vergelijking met meerdere geïnstalleerde apps. Vervolgens zijn de nieuwe mogelijkheden toegevoegd die de sterke punten van mobiele apparaten, zoals de camera, benutten om u in staat te stellen inhoud op unieke mobiele manieren te maken. Ten slotte is er een nieuw actievenster toegevoegd waarmee u veel van de veelvoorkomende mobiele taken kunt uitvoeren die u nu dus allemaal vanaf één plek kunt doen.

Of het nu om persoonlijke of professionele redenen wordt gebruikt, Office is ontworpen als uw app voor het uitvoeren van werk op een mobiel apparaat. Laten we eens nader bekijken wat het anders maakt:

 • Eenvoudige, geïntegreerde ervaring
  • Word, Excel en PowerPoint allemaal in één app met alle mobiele functies die u al kent en gebruikt.
  • Ga eenvoudig naar recente en aanbevolen documenten die zijn opgeslagen in de cloud of op uw apparaat, of zoek naar documenten in uw organisatie als u een werkaccount gebruikt.
  • Gemakkelijke toegang tot Sticky Notes om snelle herinneringen en ideeën te noteren.

03_UnionApps-Basic-preview-Open-Excel.gif

Bekijk op het startscherm uw recente Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden of maak een nieuwe.

 • Maak content op unieke mobiele manieren
  • Maak een foto van een document en verander het in een bewerkbaar Word-bestand met een druk op de knop.
  • Transformeer een afbeelding van een tabel in een Excel-spreadsheet zodat u met de gegevens kunt werken.
  • Laat PowerPoint u helpen bij het ontwerpen van een presentatie door eenvoudig de afbeeldingen te selecteren die u op uw telefoon wilt gebruiken.
  • Maak automatisch verbeterde digitale afbeeldingen van whiteboards en documenten met Office Lens-functies die in de app zijn geïntegreerd.

 04_Image to table_iOS.gif

Converteer een afbeelding van een tabel in een bewerkbaar Excel-spreadsheet.

 • Een nieuw deelvenster Acties voor veelvoorkomende taken die u op een mobiel apparaat kunt tegenkomen
  • Maak PDF’s met uw camera, met behulp van foto’s op uw apparaat of vanuit Office-documenten.
  • Onderteken PDF’s door eenvoudig uw vinger te gebruiken.
  • Scan QR-codes om bestanden en links te openen.
  • Zet eenvoudig bestanden over tussen uw telefoon en computer of deel ze direct met mobiele apparaten in de buurt.

02_Sign PDF_Android.gif

Gebruik het nieuwe geïntegreerde deelvenster Acties om verschillende veelvoorkomende mobiele taken uit te voeren, zoals het ondertekenen van een PDF.

Nu beschikbaar in public preview

De mobiele Office-app is vanaf vandaag beschikbaar in public preview voor Android en iOS*. Het is super eenvoudig om aan de slag te gaan met de app – iedereen kan deze gratis downloaden en gebruiken en er is geen aanmelding nodig om hem te gebruiken. Als u zich echter aanmeldt met een werk-, school- of persoonlijk Microsoft-account, heeft u toegang tot uw bestanden die zijn opgeslagen in de cloud en kunt u zich aanmelden met meer dan één account om het gemakkelijk te maken om al uw documenten op één plek te vinden.

De app is momenteel alleen beschikbaar op telefoons, hoewel deze ook naar tablets zal worden gebracht.

Je kunt je afvragen wat deze nieuwe app betekent voor de huidige mobiele apps van Microsoft? Microsoft blijft ondersteuning bieden voor de bestaande mobiele Word-, Excel- en PowerPoint-apps. Miljoenen mensen gebruiken elke dag deze apps gebruiken en iedereen moet zelf kunnen beslissen welke ervaring voor hen het beste werkt op hun telefoon. We moedigen iedereen echter aan om de nieuwe Office-app uit te proberen – we denken dat deze uw verwachtingen zal veranderen voor wat u denkt dat een mobiele productiviteitservaring zou moeten zijn.

Geen enkele andere app combineert de eenvoud, efficiëntie en mogelijkheid om werk op een telefoon te krijgen, net als Office. Ga nu aan de slag op Android en blijf op de hoogte voor verdere updates over beschikbaarheid voor iOS*!

* Let op: volgens de voorwaarden van het TestFlight-programma van Apple is de openbare preview beperkt tot 10.000 gebruikers. We hebben deze limiet bereikt op de eerste dag van beschikbaarheid en de openbare preview voor iOS is niet langer beschikbaar voor nieuwe gebruikers.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!