OfficeGrip_logo

Maak kennis met Microsoft Privacy Management

Privacy beschermen binnen de organisatie

Het recht op privacy is een belangrijk onderdeel van ons dagelijkse leven. Nu de wetgeving rondom gegevensbescherming complexer dan ooit is geworden, is het belangrijk om als organisatie actie te ondernemen. De wetgeving kan namelijk tussen landen enorm verschillen, wat voor uitdagingen kan zorgen bij organisaties. Het voelt daardoor haast onmogelijk om aan alle wetgeving rondom privacy te voldoen.

Microsoft introduceert daarom Privacy Management voor Microsoft 365. Privacy Management maakt het mogelijk om de privacy beter te beschermen. Nu we steeds vaker hybride werken, is dit een tool die steeds belangrijker wordt. We vertellen je hier meer over Microsoft Privacy Management in Microsoft 365.

Inhoudsopgave

Wat is Microsoft Privacy Management

Nu de wetgeving rondom privacy steeds complexer begint te worden, kan het lastig zijn om alles rondom privacy bij te houden binnen de organisatie. Dit kan een tijdrovend en kostenintensief proces zijn binnen de organisatie. Microsoft maakt het met Privacy Management makkelijker om de privacy van werknemers te waarborgen.

Met toegang op basis van rechten en data dat standaard losgekoppeld is van personen, wordt het voor organisaties mogelijk om privacy risico’s in beeld te brengen. Dit gebeurt allemaal geautomatiseerd en helpt organisaties te anticiperen op hun privacy beleid.

Ontdek kritieke privacy risico’s en conflicten met Privacy Management

Een van de grootste uitdagingen in het beschermen van privacy gegevens, is vinden waar deze data is opgeslagen. Dit is vooral een uitdaging bij ongestructureerde omgevingen, omdat deze data versnippert kan liggen in verschillende omgevingen. Veel organisaties gebruiken een handmatig proces om deze data op te slaan. Denk dan aan email, spreadsheets en/of in persoon. Dit zijn geen efficiënte en veilige processen om privacy gevoelige date te bewaren.

Privacy Management maakt het mogelijk om automatisch en continu privacy gevoelige data te vinden in Microsoft 365. Op deze manier wordt het mogelijk om deze gegevens te vinden en krijg je inzicht in hoeveel gegevens het zijn. Dit wordt gedaan door data te classificeren als gevoelig, waarna er direct wordt gekeken waar deze gegevens zich allemaal bevinden. Door middel van kunstmatige intelligentie wordt de complete omgeving gecontroleerd op deze gegevens. Organisaties kunnen op deze manier de privacy risico’s inzien, de hoeveelheid van deze gegevens, de categorie en de opslaglocatie.

Automatiseer privacy acties in Microsoft 365

De Privacy Management tool correleert datasignalen met elkaar in de complete Microsoft 365 omgeving. Dit betekent dat privacygevoelige data wordt vergeleken met andere data die ook mogelijk privacy gevoelig kunnen zijn. Privacy admins hebben de mogelijkheid om Microsoft 365 automatisch actie te laten ondernemen. Dit kan door middel van standaard templates die de privacy voorwaarden automatisch toepassen. Admins hebben ook de mogelijkheid om zelf een beleid in te stellen wat optimaal aansluit bij de lokale wetgeving en de organisatie.

Maak het voor werknemers mogelijk om op basis van data te handelen

Om de privacy optimaal te kunnen beschermen, is het belangrijk voor werknemers om goed om te gaan met privacy gevoelige gegevens. Privacy Management geeft beheerders inzichten en context, waardoor het mogelijk wordt om automatisch een privacy beleid toe te passen. Eigenaren van de gegevens krijgen ook aanbevolen acties, trainingen en tips om slimmer om te gaan met deze data. Dit moet eindgebruikers inzicht geven om beter om te gaan met privacygevoelige gegevens.

Microsoft Privacy Management

Tot slot

Microsoft Privacy Management is een handige tool die helpt om te voldoen aan de privacy wetgeving. Doordat wij steeds vaker vanuit verschillende locaties werken, wordt databescherming steeds belangrijker. Met verschillende beleidsinstellingen in Privacy Management wordt het mogelijk om dit op een gestructureerde manier te doen, waardoor dit efficiënter gebeurt en er beter wordt voldaan aan de wetgeving.

Download het gratis eBook:

Zero Trust: Een nieuw beveiligingstijdperk

Zero-Trust-een-nieuw-beveiligings-tijdperk-3

Meer lezen

Copilot-Teams
Achtergrond

De nieuwe dimensie van Microsoft Teams met Copilot

Bij OfficeGrip brengen we continu innovaties naar onze klanten om hun werk efficiënter en effectiever te maken. Microsoft Teams is het kloppende hart van moderne samenwerking, en we zijn erg enthousiast over de nieuwste verbeteringen die de samenwerking verder zullen versterken en hybride vergaderingen nog effectiever zullen maken.

Lees meer...
dell-precision-workstation
Achtergrond

Dell Precision Workstations

Al meer dan 25 jaar levert Dell Precision veelzijdige ontwerpen, top prestaties en betrouwbaarheid om u in staat te stellen uw meest veeleisende toepassingen te beheersen. Van prijswinnende filmmakers en animators tot ultramoderne architecten en ingenieurs, tot datawetenschappers en VR-ontwikkelaars, ons uitgebreide portfolio stelt u in staat om een geschikte workstation te vinden die uw doel en creatieve expertise aandrijft.

Lees meer...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!