OfficeGrip_logo

Maak kennis met Microsoft Staffhub

Over heel de wereld zijn er zo’n 500 miljoen front-office medewerkers in retail winkels, hotels, restaurants, productie en andere diensten gerelateerde industrieën. Deze medewerkers hebben vaak niet hun eigen kantoor, bureau of computer waardoor het moeilijk kan zijn om toegang tot informatie die belangrijk is tijdens de werkuren te krijgen of deze te delen. Te vaak moeten medewerkers een beroep doen op handmatige processen en gedateerde tools. Denk hierbij aan de omslachtigheid van het maken en printen van papieren werkschema’s, prikborden vol met notities en een stortvloed aan telefoongesprekken en tekstberichten om het overnemen van een shift te bespreken. Microsoft Staffhub is er om te helpen met deze problemen. 

Microsoft Staffhub is een nieuwe applicatie voor Office 365 ontworpen om personeel te helpen met het beheren van hun werkdag. Staffhub doet dit door rooster-management, het delen van informatie en de mogelijkheid om verbinding te maken met andere werk-gerelateerde apps en resources.

Het beheren van roosters

Microsoft Staffhub maakt het gemakkelijker voor managers om ploegenroosters voor hun team te naken, te updaten en te beheren, waardoor dit arbeidsintensiefe proces gestroomlijnd wordt.

Medewerkers hebben toegang tot al hun rooster-informatie waaronder de mogelijkheid om gemakkelijk onderling van dienst te wisselen rechtstreeks vanuit de mobiele Microsoft Staffhub app. Dus is het niet meer nodig om in de pauze naar het prikbord in de kantine te lopen om te kijken of dit mogelijk is.

Employees have access to all their shift information, including the ability to easily swap shifts with others right from the Microsoft StaffHub mobile app. No more having to go into the breakroom at work to look at the bulletin board.

Het startscherm van de app geeft een overzicht van de aankomende diensten samen met belangrijke notities. Medewerkers kunnen ook bekijken wie er ingeroosterd is die dag, waardoor ze op de hoogte zijn wie er de rest van de dag moeten werken en of ze eventueel hun shift kunnen ruilen.

Op het moment dat het rooster conflicten oplevert maakt Microsoft Staffhub het gemakkelijk om een dienst om te ruilen of een dienst aan iemand anders aan te bieden. Verzoeken worden altijd langs de manager gestuurd voor goedkeuring en updaten en notificaties worden automatisch naar het team gestuurd.

Informatie delen

Met Microsoft Staffhub kunnen managers snel belangrijke informatie delen met hun team. Denk hierbij aan beleidsnota, nieuws bulletins en videos. Managers hebben ook een snelle en betrouwbare manier om korte berichten naar hun medewerkers te sturen. Voorbeelden hiervan zijn het laten weten aan een medewerker dat er een natte plek op de vloer ligt of dat de regiomanager er over een kwartier is. Dit doe je door simpelweg op de medewerker zijn of haar naam te klikken en een bericht te typen. Medewerkers kunnen ook direct berichten naar elkaar sturen of naar de gehele werkgroep.

Maak verbinding met andere apps en hulpmiddelen

Bedrijven gebruiken vaak meerdere systemen en tools voor het beheren van hun personeelsbestand. Microsoft Staffhub wilt gemakkelijker verbinding maken met bestaande systemen. Microsoft heeft al aangegeven dat Staffhub verbonden kan worden met Kronos, één van de leiders op het gebied van personeelsbeheer en Human Capital Management cloudoplossingen. Aanvankelijk zal deze integratie inhouden dat managers individuele en team roosters kunnen importeren vanuit Kronos’ Workforce Central platform naar Microsoft Staffhub. Deze functionaliteit zal allereerst in private preview beschikbaar worden voor een select gezelschap Office 365 en Kronos gebruikers.

Microsoft Staffhub ondersteunt ook de mogelijkheid voor admins om custom links te definiëren. Werknemers krijgen deze dan te zien in hun mobiele app. Op deze manier kunnen ze gewezen worden op belangrijke resources en websites zoals HR systemen voor verlofaanvragen of andere op maat gemaakte applicaties zoals Microsoft PowerApps. Managers kunnen ook teamroosters exporteren naar een .csv bestand voor het gebruik in andere systemen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!