Blog

Het laatste nieuws van OfficeGrip

Mac M1 outlook

Manieren waarop Microsoft 365 de ervaring voor Mac-gebruikers verbetert

Microsoft heeft extra aandacht besteed aan de ervaring van Microsoft 365 voor Mac-gebruikers. Tegenwoordig wordt er op steeds meer verschillende apparaten gewerkt en doet Microsoft er alles aan om de gebruikerservaring te stroomlijnen. Lees hier de top 4 verbeteringen die in de Microsoft 365 omgeving voor Mac zijn gemaakt.

Ondersteuning voor de nieuwe Macs met de M1 chip

De nieuwe MacBook Air (2020), MacBook Pro (2020) en Mac mini (2020) maken gebruik van de M1 chip, die ervoor zorgt dat apps sneller en efficiënter werken. De nieuwste versie van Microsoft 365 biedt ondersteuning voor de nieuwe chipset van Apple. Dit betekent dat de belangrijkste Office-apps zoals Outlook, Word, Excel, Powerpoint en OneNote nu sneller en optimaal gebruik maken van de M1 chip. De nieuwe Office-apps zijn universeel, wat ervoor zorgt dat deze zowel op de nieuwe als op de oude Macs optimaal werken. De apps zijn opnieuw ontworpen om bij de nieuwste macOS Big Sur update te passen.

Microsoft Teams is met meer dan 115 miljoen dagelijkse gebruikers een cruciaal onderdeel geworden op werk. Met Teams kun je vergaderen, chatten, bellen en samenwerken met je collega’s. De app werkt momenteel via de Macs met M1 chip door middel van de Rosetta-emulatie in macOS, hier merk je als gebruiker vrijwel niks van en het geeft dezelfde ervaring als voorheen. Microsoft Teams geoptimaliseerd voor de M1 chipset is momenteel in ontwikkeling door Microsoft.

Microsoft 365-ervaring speciaal voor Mac

De Microsoft 365 apps zijn speciaal ontworpen voor de macOS Big Sur update. De Office Start-ervaring is opnieuw ontworpen om beter te passen bij de nieuwste Mac update. Dit zorgt ervoor dat Mac-gebruikers direct thuis zijn in de Microsoft 365 apps. In de Outlook voor Mac app is ondersteuning toegevoegd voor iCloud-accounts. Dit zorgt ervoor dat persoonlijke en zakelijke e-mails, contacten en agenda’s te zien zijn vanaf 1 centrale plek, zodat je gemakkelijker verbonden kunt blijven met wat belangrijk is.

Werk efficiënter in de Microsoft 365 apps

Door het zoekvak binnen de Microsoft Office apps kun je gemakkelijk vinden waar je naar op zoek bent. In Outlook voor Mac kan je daardoor gemakkelijk zoeken naar e-mails, evenementen en bestanden.

Data van een foto importeren kan een enorme productiviteit boost geven. Met de “data van foto” optie kun je gemakkelijk gegevens importeren van een foto. Zo hoef je niet handmatig de gegevens meer in te vullen. Bekijk hier hoe je gemakkelijk deze functie gebruikt.

Nieuwe manieren om samen te werken

Het werken op afstand brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Met de nieuwe Microsoft 365 apps is er extra aandacht besteed aan het flexibel samenwerken en veilig delen van gegevens. Door de Outlook agenda te delen met je collega’s kun je je tijd efficiënter gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het plannen van vergaderingen of evenementen snel en eenvoudig kan. De Outlook agenda synchroniseert deze gegevens naar al je apparaten. Zo ben je altijd op de hoogte wat eraan zit te komen.

Het samenwerken in documenten is als team enorm belangrijk. De nieuwe manier van opmerkingen geven in Word en PowerPoint zorgt ervoor dat je makkelijker kan samenwerken met je collega’s. De moderne opmerkingen kunnen ook specifieke @vermeldingen geven. Zo kan je een collega taggen om die specifiek naar een bepaald onderwerp te laten kijken. Een voorbeeld van de nieuwe functie is op deze foto te zien.

Microsoft Word opmerkingen scherm

Microsoft 365 voor Mac

De Microsoft 365 ervaring voor Mac is met de nieuwste update erg verbeterd. Het ontwerp sluit beter aan bij de nieuwe macOS Big Sur update en de Office apps zijn geoptimaliseerd voor de nieuwste M1 apparaten van Apple. Het samenwerken met je collega’s wordt door de nieuwe update extra gemakkelijk.

Logo-OfficeGrip

OfficeGrip

Officegrip zet uw bedrijf in de cloud. Daarbij passen wij de nieuwste technologie toe van Microsoft. Wij voorzien uw bedrijf van het complete Office365 pakket aangevuld met Sharepoint, Dynamics en de beste trainingen zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw nieuwe IT-omgeving.