OfficeGrip_logo

Metadata nu ook beschikbaar voor SharePoint pagina’s in Office 365

Een belangrijk onderdeel van het succesvol gebruik maken van SharePoint is zorgen dat uw inhoud uw beoogde doelgroep bereikt. Om deze doelstelling makkelijker te maken voor gebruikers is het nu mogelijk om SharePoint-pagina’s te labelen met eigenschappen (metadata) om ze zo goed mogelijk te beschrijven. Gebruik daarnaast aangepaste pagina bibliotheek-kolommen om pagina’s te filteren en te targeten. Zo kunt u de juiste doelgroep bereiken, zodat de juiste content door de juiste mensen wordt bekeken. 

PageMetadata_fig001.pngHet deelvenster Paginadetails wordt geopend wanneer u op de knop Paginadetails klikt in de bewerkingsmodus van een SharePoint-pagina.

Structureer uw intranet door gebruik te maken van de kracht van pagina metadata. De balans van een modern intranet ligt tussen de dynamische weergave van informatie en het vermogen om beter te cureren en te richten op wie wat ziet.

Hieronder een uitgebreidere kijk op de verschillende mogelijkheden:

Voeg aangepaste metagegevens toe aan uw SharePoint-pagina’s

U kunt pagina’s met metagegevens gemakkelijk labelen om ervoor te zorgen dat uw inhoud de door u beoogde doelgroepen bereikt. En het is eenvoudig om inline aan te passen door het bewerkingsvenster voor paginadetails te gebruiken. Maak eenvoudig aangepaste kolommen in de Pagina’s-bibliotheek van uw site en gebruik ze vervolgens om pagina’s te ordenen, te targeten en te filteren op basis van deze metadata met behulp van webonderdelen zoals Highlighted Content en Nieuws (meer hierover hieronder).

PageMetadata_fig002.pngVoeg aangepaste kolommen toe aan de Pages-bibliotheek van elke SharePoint-site.

Als u een nieuwe custom eigenschap aan een pagina wilt toevoegen, maakt u een kolom voor die eigenschap in de Pagina’s-bibliotheek. De kolom slaat de eigenschap (metagegevens) op en is dan beschikbaar in het bewerkingsvenster voor paginadetails voor elke pagina op die site. Als u zich in de bewerkingsmodus op een pagina bevindt, klikt u op Paginadetails om het bewerkingsvenster te openen. Als auteur kunt u waarden toevoegen of bewerken van alle metadata-kolommen die in de bijbehorende paginabibliotheek bestaan.

Gebruik de Highlighted Content en Nieuws webonderdelen om uw SharePoint-pagina’s beter te organiseren, te targeten en te filteren

U kunt de eigenschappen die zijn ingesteld voor afzonderlijke pagina’s gebruiken om ze effectief in te delen en te groeperen. Wijzig de bron in het gedeelte ‘Highlighted Content of Nieuws web-onderdeel’ in ‘De paginabibliotheek op deze site’ en u ziet ‘Pagina-eigenschappen’ als filteroptie. Stel uw parameters in en bekijk de webonderdelen en uw pagina’s dynamisch weergegeven zoals u van plan was.

PageMetadata_fig003.pngGebruik de filtermogelijkheden op pagina-eigenschappen om uw SharePoint-pagina’s te verfijnen en te presenteren zoals u van plan was.

Toon pagina metadata zodat uw lezers deze kunnen zien

U kunt sommige van de metadata rechtstreeks op de pagina plaatsen door het webonderdeel Pagina-eigenschappen te gebruiken om meer context voor uw lezers te bieden. Voeg het webonderdeel Pagina-eigenschappen toe aan uw pagina en voeg vervolgens de pagina-eigenschappen toe die u wilt weergeven. U kunt verschillende informatie kiezen die op uw verschillende pagina’s moet worden weergegeven. Het webonderdeel ondersteunt beheerde metadata kolommen: u kunt de term handmatig invoeren of op het pictogram klikken om een keuze te maken uit de beschikbare termen.

PageMetadata_fig004.pngSelecteer de aangepaste pagina-eigenschappen die u aan uw lezers wilt laten zien via het webonderdeel Pagina-eigenschappen.

Ga aan de slag met het toevoegen van structuur aan uw intranet

Door het beter ordenen van uw pagina’s kunt u beïnvloeden hoe ze worden bekeken op basis van specifieke criteria (metagegevens). U kunt dingen zoals regio of rol programmeren, welk paginatype of de paginastatus – en vervolgens weergaven presenteren die het voor mensen mogelijk maken de pagina te zien of niet te zien op basis van hoe ze aan die criteria voldoen.

Deze nieuwe mogelijkheden voor pagina-metadata zullen deze week worden uitgerold naar alle Targeted Release-klanten en zullen binnen 2-3 weken worden voltooid. De volledige wereldwijde uitrol zal eind juli 2018 plaatsvinden.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!