OfficeGrip_logo

Microsoft Authenticator app verzendt nu ook beveiligingsmeldingen

Een speerpunt van Microsoft is de gebruiker te helpen meer vertrouwen en zichtbaarheid te verkrijgen in zijn/haar persoonlijke Microsoft-accountactiviteiten door beveiligingsmeldingen te geven die worden getoond in de Microsoft Authenticator app.

Wanneer belangrijke gebeurtenissen, zoals een wijziging van het wachtwoord, plaatsvinden in uw persoonlijke Microsoft-account, stuurt Microsoft Authenticator u hiervan een melding. U kunt vervolgens uw accountactiviteit bekijken en acties ondernemen om uw account te beschermen als dat nodig is. Het doel van deze meldingen is om het bewustzijn te vergroten en u te helpen snel te reageren als er onverwachte activiteiten plaatsvinden.

Als u deze beveiligingsmeldingen wilt ontvangen, downloadt u gewoon de Microsoft Authenticator-app. (Zorg ervoor dat u de nieuwste versie gebruikt die beschikbaar is in de App Store.) Stel vervolgens uw persoonlijke Microsoft-account in op de Microsoft Authenticator app. 

U ontvangt automatisch meldingen wanneer we gevoelige of ongebruikelijke acties in uw account detecteren, zoals het wijzigen van uw wachtwoord, het toevoegen van een nieuw telefoonnummer of e-mailadres of inloggen vanaf een nieuw apparaat of een ongebruikelijke locatie. Deze meldingen bieden u een krachtig hulpmiddel om inzicht te krijgen in en controle te houden over uw account.

Auth-app 1.png

Als u een melding ontvangt waar u zich zorgen over maakt, kunt u snel uw accountactiviteit bekijken en de nodige acties ondernemen om uw account te beschermen. Dit kan het wijzigen van uw wachtwoord zijn of het bijwerken van uw contactgegevens voor beveiliging.

 

Auth app 2 V2.png

 

Indien u nog meer vragen heeft, bekijk dan de veelgestelde vragen.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!