OfficeGrip_logo

Microsoft beëindigt volgend jaar support voor Exchange Server 2007

Vorige week duurde het precies nog een jaar voordat Exchange Server 2007 het einde van zijn support lifecycle heeft bereikt. Voor klanten die gebruik maken van Exchange Server 2007 voor hun email of agenda diensten is het verstandig te beginnen met plannen om de betreffende mailbox data en resources naar Office 365 te migreren of hun infrastructuur te updaten naar een nieuwe versie van Exchange zoals bijvoorbeeld Exchange Server 2016.

Exchange Server 2007

Email server technologie is significant geëvolueerd in de 10 jaar sinds Exchange Server 2007 voor het eerst op de markt verscheen. Moderne Exchange Server versies hebben grote veranderingen in de technologieën die de communicatie tussen Outlook en Exchange Server mogelijk maken opgenomen. Hierdoor is de hybride verbondenheid tussen on-premises Exchange infrastructuur en Office 365 enorm vereenvoudigd waardoor er meer support is voor samenwerkings-scenario’s zoals moderne bijlages.

Microsoft Fasttrack

Gebruikers van Exchange Server 2007 die van deze mogelijkheid gebruik willen maken om hun email te migreren naar Office 365 kunnen gelijk gebruik maken van Microsoft Fasttrack, de speciale dienst voor planning en migratie naar Office 365. Hier komen al organisaties voor in aanmerking met zo weinig als 50 werkplekken.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!