OfficeGrip_logo

Microsoft begint met LinkedIn integraties binnen Outlook

Microsoft begint met LinkedIn integraties binnen Outlook.  Nu Microsoft in bezit is van het enorme zakelijke sociale platform LinkedIn, zoekt het bedrijf naar manieren om LinkedIn te integreren binnen haar diensten. Binnen Outlook kunnen gebruikers binnenkort inzichten, profiel foto’s, en arbeidsverleden en nog veel meer zien in hun mailbox. 

De integratie komt niet als een verrassing. Tijdens de Microsoft Ignite sessie in September was deze namelijk al aangekondigd door Microsoft CEO Satya Nadella. Tijdens de Ignite sessie liet Microsoft met behulp van een demo al zien hoe de LinkedIn profielen zijn geïntegreerd in het Outlook haar interface.

Een voorbeeld van een toepassing is bijvoorbeeld dat Outlook aan haar gebruikers laat zien met wie zij precies een meeting hebben ingepland door profiel informatie van LinkedIn te laten zien. Microsoft heeft aangekondigd dat LinkedIn-data ook zal worden verwerkt in andere producten en diensten zoals Dynamics365, het nieuwste CRM-platform van Microsoft.

Het is overigens niet de eerste keer dat LinkedIn verwerkt wordt binnen een e-mail client. Voordat het bedrijf werd opgekocht door Microsoft, beschikte LinkedIn over een kleiner bedrijf genaamd ‘Rapportive’ dat gebruikt kon worden als extensie binnen Gmail. Dit bleek een erg populaire toepassing te zijn onder de gebruikers hiervan.

Met de nieuwe integratie, kunnen gebruikers van Outlook klikken op een contact zijn/haar naam, waardoor er vervolgens een uitgebreide ‘profiel contact-kaart’ in beeld komt. Uiteraard bevat deze kaart een link naar dit persoon zijn of haar LinkedIn pagina. Met een simpele klik krijgt de gebruiker dus een mini-versie te zien van dit persoon haar profiel, met mogelijkheden tot het zien van bijvoorbeeld gedeelde contacten of werk ervaringen.

Afgelopen maand heeft Microsoft aangekondigd dat deze samenwerking in eerste instantie zal worden ingezet op het online platform van Outlook, maar ook voor bijvoorbeeld Sharepoint en OneDrive voor bedrijven. In de opkomende maanden zal de update ook beschikbaar zijn voor Outlook binnen Windows, iOS en andere Office365 producten.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!