OfficeGrip_logo

Microsoft biedt extensie-ondersteuning voor adblockers in Edge-browser

Microsoft gaat adblockers toelaten in zijn browser Edge. De nieuwe versie, die deze zomer wordt verwacht, zal extensie-ondersteuning bieden aan de populaire advertentie-blockers.

Adblockers 

Dat Edge ondersteuning ging geven aan extensies was al langer bekend, maar uit een recente presentatie van Microsoft bleek dat de browser ook adblockers gaat ondersteunen. Men dacht eerst dat er standaard een adblocker zou worden toegevoegd aan Edge, maar later bleek het te gaan op het aanbieden van extensies.

Laatste Insider Build

Adblocker is niet de enige extensie die ondersteuning krijgt; ook Amazon, OneNote, Evernote en LastPass worden toegevoegd bij de komende update. Bij de laatste Insider Build van Windows 10 was het al mogelijk om te experimenteren met extensies in Edge. Hieruit bleek al dat extensies van Edge ook compatible zijn met Chrome. Dit zal te maken hebben met het feit dat het waarschijnlijk gemakkelijk is voor beide browsers uitbreidingen te ontwikkelen. Verwacht wordt dan ook dat het aanbod van extensies voor Edge snel zal groeien.

Bing Translator

Verder wil Microsoft onder andere de Bing Translator integreren in de browser. De nieuwe functies in Edge komen voor iedereen beschikbaar als Microsoft deze zomer de Anniversary Update van Windows 10 uitbrengt. Het wordt dan ook mogelijk om met biometrische gegevens zoals een vingerafdruk in te loggen op websites via Edge, als websites ondersteuning toevoegen voor Hello-authenticatie.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!