OfficeGrip_logo

Microsoft presenteert een boekingssysteem voor bedrijven

Microsoft introduceert een boekingssysteem waarin klanten bij bedrijven afspraken kunnen maken. Via dit systeem is het mogelijk voor klanten om bij bedrijven en medewerkers van deze bedrijven afspraken in te boeken. Het systeem maakt gebruik van Office 365, het abonnement van Office-diensten van Microsoft.

Op het moment dat klanten een dag en tijd uitzoeken kunnen ze direct zien of dit ook uitkomt bij de medewerker van het bedrijf. Vervolgens krijgen ze een e-mailbevestiging en een herinnering van de door het bedrijf bepaalde tijd voor de afspraak. 

Aan de achterkant vult de dienst, genaamd Bookings, de klantgegevens automatisch in de kalender in en maakt bovendien van de klantgegevens een entry in een klantendatabase. Vanaf zowel desktop en laptops als mobiele apparaten zijn de boekingen te maken en te bekijken.

Bookings wordt beschikbaar in de webversie van Office 365 en op mobiele platformen als app. Abonnementhouders kunnen gebruik maken van de dienst via de site van Microsoft. Je hebt hiervoor wel minimaal een Office 365 Business Premium abonnement nodig.

Alhoewel Microsoft niet de eerste is met een dergelijke dienst, lijkt Bookings er op gericht op het integreren van een dergelijk boekingssysteem in het Office-systeem.

Deel dit artikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Het laatste Microsoft 365 nieuws in jouw mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!